Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aίγιο: Επιστρέφουν στα πόστα τους 13 σχολικοί φύλακες

Aίγιο: Επιστρέφουν στα πόστα τους 13 σχο...

Μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου

Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να καθαρογραφεί και να εκδοθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν ενάντια στο Δήμο Αιγιαλείας 13 απολυμένοι σχολικοί φύλακες, ζητώντας να επιστρέψουν οριστικά στην εργασία τους.

Η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων έγινε χθες  και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, με τους σχολικούς φύλακες να παρουσιάζονται έχοντας στο πλευρό τους την αντιδήμαρχο κα Βασιλική Ψυχράμη και τους διευθυντές σχολείων κ.κ. Μαχαίρα και Παναγιωτακόπουλο, που τόνισαν πως οι 13 απολυμένοι είναι αναγκαίοι για να καλύψουν την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Μάλιστα, η κα Ψυχράμη ανέφερε στην κατάθεσή της πως ήταν λάθος εκ μέρους της προηγούμενης δημοτικής αρχής να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που δικαίωνε τους απολυμένους σχολικούς φύλακες και σημείωσε πως δυστυχώς, στην εποχή της οικονομικής κρίσης που μαστίζει η χώρα μας, η πολιτεία έχει επιδοθεί σε μια ανθρωποφαγία με θύματα τους δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς. “Η μόνη ελπίδα των πολιτών είναι η δικαιοσύνη. Αν με μια τυχόν θετική απόφαση για τους σχολικούς φύλακες του Δήμου δεν δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, δυστυχώς οι πολίτες θα οδηγηθούν στην αυτοδικία και στα 'όπλα'” τόνισε χαρακτηριστικά η κα Ψυχράμη.

Η πρόεδρος της έδρας, αφού άκουσε όλες τις απόψεις σε μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν 5 ώρες, έδωσε εντολή οι 13 σχολικοί φύλακες να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να εκδοθεί η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων. Υπενθυμίζεται πως οι απολυμένοι δικαιώθηκαν με προσωρινή διαταγή επιστροφής στα πόστα τους που εκδόθηκε στις 7 Αυγούστου από το ίδιο δικαστήριο. Σημειώνεται επίσης πως κάποιοι εκ των σχολικών φυλάκων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και πληρούσαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου (νοσοκομείο κλπ.).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις