Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σε 2 κύκλους οι εισαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις για το πρώτο έτος της Δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Σε 2 κύκλους οι εισαγωγικές και κατατακτ...

Έως τις 24/9 οι αιτήσεις ενώ ο πρώτος κύκλος της εξέτασης θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 27 και 28/9/2014

Πλησιάζει η ημερομηνία για τις Εισαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις της Ανώτερης Ιδιωτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που είναι εγκεκριμένη από το ΥΠ.ΠΟ. για το νέο σπουδαστικό έτος 2014-2015.

Η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, που ξεκίνησε επίσημα να λειτουργεί το 2013, είναι τριετούς φοίτησης και διαθέτει προπαρασκευαστικό τμήμα το οποίο, σύμφωνα με το παιδαγωγικό σκεπτικό του θεάτρου, είναι μια απαραίτητη διαδικασία για την σωστή ένταξη του ενδιαφερόμενου σπουδαστή, στο Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής και στον εντατικό ρυθμό του.

Ο Σύλλογος των καθηγητών μπορεί να αποφασίσει την κατευθείαν τριετή φοίτηση, με κριτήριο τις Εισαγωγικές Εξετάσεις του ΥΠ.ΠΟ. (Τμήμα εκπαίδευσης θεάτρου και χορού) των υποψηφίων σπουδαστών των Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης (Τμ. Υποκριτικής) του ακαδημαικού έτους 2014-2015, σε συνδυασμό με  το επίπεδο των εκφραστικών μέσων και της πνευματικής ωριμότητας του ενδιαφερόμενου.

Οι εισαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις για το προπαρασκευαστικό και το πρώτο έτος της Σχολής θα γίνουν στο κτίριο της Σχολής (Εκπαιδευτικός Χώρος Μπάρι –Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα) και θα ολοκληρωθούν σε δύο κύκλους:

Πρώτος κύκλος: 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ενδιαφερόμενοι θα εξεταστούν ανά ομάδες μ’ έναν μονόλογο της επιλογής τους -απ’ όλο το φάσμα του θεατρικού ρεπερτορίου- ένα τραγούδι και ένα ανέκδοτο.

Δεύτερος κύκλος: Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014. Θα κληθούν οι επιτυχόντες του πρώτου κύκλου σ’ ένα ολοήμερο workshop με κέντρο βάρους τις σωματικές και φωνητικές τους δυνατότητες. Η εξέταση θα ολοκληρωθεί την ίδια μέρα με προσωπική συνέντευξη του εξεταζόμενου από την Ελένη Μποζά,  διευθύντρια της Σχολής.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην γραμματεία της σχολής από 26 Αυγούστου έως και 24 Σεπτεμβρίου έχοντας συμπληρωμένη  την φόρμα της αίτησης  και τα κάτωθι δικαιολογητικά.

1.Απολυτήριο Λυκείου (επικυρωμένη φωτοτυπία)

2.Επικυρωμένη φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας

3.Δύο μικρές έγχρωμες φωτογραφίες

Για όσους δεν είναι εφικτό να παραδώσουν την αίτηση αυτοπροσώπως, θα έχουν τη δυνατότητα να την στείλουν ηλεκτρονικά, και να την προσκομίσουν την ημέρα των εξετάσεων με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Επισημαίνουμε πως το ανώτατο όριο ηλικίας είναι τα 28 έτη.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις δεν απαιτεί εξέταστρα.

Την φόρμα της αίτησης θα βρείτε στο: http://www.dipethepatras.gr.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι την φετινή χρονιά στην Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αναμένεται να έρθουν και πολλοί καλεσμένοι καθηγητές, ανάμεσα τους η ηθοποιός Παρθενόπη Μπουζούρη.

Η Π. Μπουζούρη δεξιά με την Άντζελα Μπρούσκου στην παράσταση "Ψύχωση 4,48" που παίχθηκε και στο Δημοτικό Θέατρο Αποόλλων της Πάτρας.

Η Π. Μπουζούρη δεξιά με την Άντζελα Μπρο...

Η Π. Μπουζούρη δεξιά με την Άντζελα Μπρούσκου στην παράσταση "Ψύχωση 4,48" που παίχθηκε και στο Δημοτικό Θέατρο Αποόλλων της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture