Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Όλα τα έργα του Σαίξπηρ θα μεταφραστούν στα Κινέζικα - Απόψε και την Κυριακή στην Πάτρα οι 2 τελευταίες παραστάσεις του "Happy Birthday Mr. Shakespeare"

Όλα τα έργα του Σαίξπηρ θα μεταφραστούν ...

Στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην άνω πόλη στις 20.30

Το ενδιαφέρον για τον κορυφαίο Άγγλο δραματουργό Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι αμείωτο. Στην περιοχή της Πάτρας ως γνωστό το ΔΗΠΕΘΕ γιορτάζει με ένα θεατρικό πάρτι – χάπενινγκ τα 450 χρόνια από την γέννηση του Σαίξπηρ και η χαριτωμένη παράσταση "Happy Birthday…Mr Shakespeare" συνεχίζεται και αυτό το σαββατοκύριακο 13 και 14/9/2014 στις 20.30 στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη, καιρού πάντα επιτρέποντος (είναι οι 2 τελευταίες παραστάσεις).

Επίσης η Area51 και οι KatayisTheater ετοιμάζουν την παράσταση «Ερρίκος ο Ε’» του Σαίξπηρ για τα τέλη Σεπτεμβρίου, παράσταση που θα παιχθεί στο Olvio της Αθήνας και στο Λιθογραφείον της Πάτρας.

Στο μεταξύ όπως έγραψε η εφημερίδα Έθνος, το αστρονομικό ποσό του 1,5 εκατομμυρίου λιρών προσφέρει η Βρετανική κυβέρνηση στην Royal Shakespeare Company προκειμένου να μεταφραστούν τα έργα του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπιρ στα Κινέζικα.

Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Telegraph, το Βρετανικό υπουργείο Πολιτισμού θα δώσει επιπλέον 300.000 λίρες στο RSC για περιοδεία σε όλη την Κίνα με την ελπίδα να ενισχύσει τον τουρισμό και τους «πολιτισμικούς δεσμούς».

Τα χρήματα αυτά θα επιτρέψουν στο RSC να μεταφράσει όλα τα έργα του Σαίξπιρ στην μανδαρινική γλώσσα, ευελπιστώντας να κερδίσει ένα νέο ακροατήριο.

Τα μεταφρασμένα κείμενα θα επιτρέψουν εν συνεχεία στις θεατρικές επιχειρήσεις της Κίνας να «ανεβάζουν» τις δικές τους εκδοχές παραστάσεων για το εγχώριο κοινό.

Το σχέδιο αυτό ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτσμού Σάτζιντ Τζέιβιντ με στόχο να βελτιωθούν οι οικονομικές διασυνδέσεις με την Κίνα και να ενθαρρύνουν τους τουρίστες να επισκεφθούν την πατρίδα του Σαίξπιρ.

«Είμαι ενθουσιασμένως από τη φιλοδοξία των κινέζων πολιτιστικών εταίρων μας και το ενδιαφέρον τους για συνεργασία με την RSC. Η Κίνα διαθέτει πλούσια θεατρική κληρονομιά που καθρεφτίζει την επική κλίμακα, την πολυπλοκότητα και την οικουμενικότητα του Ουίλιαμ Σαίξπιρ», σημείωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της RSC, Γκρέγκορι Ντόραν, προσθέτοντας τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα προσελκύσει περισσότερους κινέζους επισκέπτες στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture