Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση του νέου Δημάρχου Πατρέων με τον Αχαιό Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ για τα έργα του σιδηροδρόμου - Τί είπαν για τη σύνδεση της γραμμής με το νέο λιμάνι

Συνάντηση του νέου Δημάρχου Πατρέων με τ...

Έγινε εκτενής ανακοίνωση

Ο νέος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης επισκέφθηκε την Τετάρτη μαζί με συνεργάτες του και στελέχη του Δήμου στα γραφεία της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ, όπου και έγινε εκτενής συζήτηση και ενημέρωση από το Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Κων/νο Σπηλιόπουλο και στελέχη της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ.

Η ενημέρωση αφορούσε:

1)    Την εξέλιξη όλων των έργων από το Κιάτο μέχρι τη Πάτρα, καθώς επίσης και των χρονοδιαγραμμάτων, χρηματοδοτήσεων και χαρακτηριστικών αυτών.

2)    Την πρόταση που υπάρχει και πρόκειται να μελετηθεί από σύμβαση την οποία θα αναθέσει η ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ και αφορά στην διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από τη πόλη των Πατρών και τη σύνδεση με το νέο λιμένα, η οποία και θα συνδυαστεί με τη λειτουργία του Προαστιακού, την ευρύτερη λειτουργία της πόλης και το άνοιγμα του μετώπου της πόλης προς τη θάλασσα.

3)    Την εξέλιξη και την ωρίμανση των μελετών και έργων από την Πάτρα μέχρι το Πύργο και τη Καλαμάτα.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ αναφέρονται τα εξής: "Ο κ. Δήμαρχος και τα στελέχη – συνεργάτες που τον συνόδευαν, αφού ενημερώθηκαν διεξοδικά, αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα του έργου για τη Πάτρα, την ευκαιρία χρηματοδότησης και ολοκλήρωσης που παρουσιάζεται και συμφώνησε με το Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ, να έχουν στενή και συστηματική συνεργασία κατά τη φάση υλοποίησης της μελέτης για τη διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από τη πόλη των Πατρών, για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος για την πόλη.

Με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζεται η πόλη των Πατρών σε Εθνικό επίπεδο και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής και την ευημερία των πολιτών της."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις