Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέες προσκλήσεις επιστροφής στη “δεξιά πολυκατοικία”

Νέες προσκλήσεις επιστροφής στη “δεξιά π...

Σε εξέλιξη το φλερτ με Καρατζαφέρη

Παρότι η πολιτική εξακολουθεί να βρίσκεται σε διακοπές, καθώς η Βουλή θα επαναλειτουργήσει από την προσεχή Τρίτη, η προετοιμασία για το καθοριστικό επτάμηνο που έρχεται βρίσκεται συνεχίζεται στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο.

Κυρίως στη «δεξιά πολυκατοικία», όπου τα καλέσματα για επιστροφή πρώην ενοίκων της συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με τον Άδωνι Γεωργιάδη σε ρόλο ανιχνευτή προθέσεων και τον Γιώργο Καρατζαφέρη να συντηρεί με καθημερινές, σχεδόν, παρεμβάσεις τη συζήτηση περί συστράτευσης προκειμένου να αντιμετωπισθεί… ο κακός λύκος, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος σε μία εβδομάδα, με την έναρξη του Γ΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής, αναλαμβάνει και επισήμως καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, έστειλε χθες νέα προσκλητήρια επανόδου στα πάτρια. Αυτή τη φορά, με αποδέκτες τους Βύρωνα Πολύδωρα, Χρήστο Ζώη και Πάνο Καμμένο.

«Κάθε στέλεχος που υπήρξε κατά το παρελθόν στέλεχος και βουλευτής της ΝΔ μπορεί να επιστρέψει», δήλωσε, ενώ όταν ρωτήθηκε ειδικά για τους τρεις προαναφερθέντες, απέφυγε… αποκλεισμούς, λέγοντας με νόημα ότι «η πρόταση αφορά κάθε πρώην στέλεχος του κόμματος».

«Μας καλούν τα άκρα;»

Σε πρώτη φάση ουδείς εκ των τριών έσπευσε να μισανοίξει την πόρτα. Αντιθέτως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση, απορρίπτοντας την πρόσκληση και παραπέμποντας (εκ νέου) στον Κώστα Καραμανλή, τον οποίον συνηθίζει να επικαλείται ο κ. Καμμένος.

«Η κατάντια της Νέας Δημοκρατίας είναι να απευθύνουν προσκλήσεις τα άκρα, που ο Κώστας Καραμανλής είχε αποκλείσει σε όλη τη διάρκεια της θητείας του με τη φράση ‘δεν συνομιλώ με τα άκρα’» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι πληροφορίες εμφανίζουν αρνητικούς και τους άλλους δύο, παρότι το κόμμα των κυρίων Πολύδωρα και Ζώη ατύχησε στις ευρωεκλογές – ο δεύτερος μάλιστα εμφανίσθηκε το τελευταίο διάστημα να συνομιλεί με τον Τάκη Μπαλτάκο για τη δημιουργία νέου σχήματος.

Θα γίνουν εκλογές σε 2-6 μήνες

Όσο για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ; Χθες «ξανακτύπησε» με νέα δημόσια παρέμβασή του – οι οποίες άλλωστε εσχάτως πυκνώνουν.

Χωρίς να επαναλάβει τα περί… «κακού λύκου» (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ), μίλησε για την ανάγκη «να αναλάβει η αστική δημοκρατία το βάρος των προβλημάτων του σήμερα και των ανομημάτων του χθες».

Για να καταδείξει τον επείγοντα χαρακτήρα αυτής της προσπάθειας, εμφανίσθηκε βέβαιος ότι «θα έχουμε σύντομα εκλογές, από δύο έως έξι μήνες αναλόγως των εξελίξεων ή ενδεχόμενου ‘ατυχήματος’», οπότε «ο καθένας από εμάς θα πρέπει να πάρει θέση».

«Σύμπραξη» και αντιδράσεις

Διευκρίνισε πάντως:

Πρώτον, ότι δεν επιθυμεί «επιστροφή» αλλά «σύμπραξη» με τη ΝΔ.

Δεύτερον, ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συζήτηση με τη ΝΔ και δεν ξέρω αν θα υπάρξει ή αν θα καρποφορήσει» διότι «κάποιοι επιμένουν στην πολιτική που εμείς (σ.σ. ο ΛΑΟΣ) είμαστε απέναντι».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση προς τον κ. Καρατζαφέρη έγινε από τον κ. Γεωργιάδη και, στη συνέχεια, από τον Μάκη Βορίδη με δημόσιες παρεμβάσεις τους.

Η προοπτική αυτής της άτυπης, έστω, «επιστροφής» ή της τυπικής «σύμπραξης» προκαλεί αντιδράσεις σε στελέχη και βουλευτές του λεγόμενου «καραμανλικού» περιβάλλοντος, οι οποίοι «δεν ξεχνούν» τις σκληρές επιθέσεις που εξαπέλυσε στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ αφότου βρέθηκε εκτός κόμματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις