Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Γιορτάζει η μονή της Παναγίας Γηροκομήτισσας, πλήθος πιστών αναμένεται να συρρεύσει την Πέμπτη και την Παρασκευή

Πάτρα - Γιορτάζει η μονή της Παναγίας Γη...

Στον καταπράσινο λόγο του Γηροκομειού για να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας

Εκατοντάδες πιστοί αναμένεται να συρρεύσουν στην Ιερά Μονή Γηροκομείου στην Πάτρα, στην πανοραμική καταπράσινη περιοχή του Γηροκομειού την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014 που το μοναστήρι πανηγυρίζει.

Ήδη την περασμένη Κυριακή 10 Αυγούστου το απόγευμα πλήθος πιστών κατέκλυσε το προαύλιο της μονής για να παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιταφίου Ύμνου και των Εγκωμίων της Παναγίας, που εψάλησαν με την δέουσα ευλάβεια, σεβασμό και κατάνυξη από τους Μητροπολίτες Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρα καθώς και από πολλούς ιερείς και τον κόσμο.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στη Μονή της Παναγίας Γηροκομήτισσας θα κορυφωθούν κατά τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αυτή την Παρασκευή. Το πρωί της Πέμπτης, παραμονή της εορτής θα τελεστεί στο Καθολικό της Μονής η Θεία Λειτουργία από τις 6.00 έως τις 8.30.

Το απόγευμα στις 18.30 θα τελεστεί Μικρός Εσπερινός της εορτής και παράκληση στη Μεγαλόχαρη Παναγία Γηροκομήτισσα.

Ακολούθως θα γίνει η έξοδος με λιτανευτική πομπή της Θαυματουργής Εικόνας της Γηροκομήτισσας και η τοποθέτησή της στα προπύλαια του Ναού.

Στις 21.00 το βράδυ θα αρχίσει η ιερά αγρυπνία. Κατά τον Μεγάλο Εσπερινό της Εορτής θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θα προεξάρχει και θα ιερουργήσει και στη νυκτερινή Θεία Λειτουργία που θα τελειώσει περίπου στις 2 το πρωί.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης, την Παρασκευή 15/8/2014, θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Η Θεία Λειτουργία θα τελειώσει στις 10.15 το πρωί.

Το απόγευμα της εορτής στις 19.00 θα τελεστεί ο Εσπερινός, ο Μεγάλος Παρακλητικός Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο και θα γίνει και Θείο κήρυγμα.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα λεωφορεία της γραμμής 1 λόγω του εορτασμού θα ανεβαίνουν την Πέμπτη το απόγευμα στο Γηροκομειό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις