Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύσκεψη Υπουργείου με τους πρυτάνεις για νέες περικοπές και μετεγγραφές

Σύσκεψη Υπουργείου με τους πρυτάνεις για...

Επί τάπητος τα προβλήματα

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις τα κρίσιμα ζητήματα της περικοπής του προϋπολογισμού για τα ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα της χώρας, η δυνατότητα χρηματοδότησής τους από το ΕΣΠΑ καθώς και οι μετεγγραφές βάσει της νέας ρύθμισης του υπουργείου.

Όπως παραδέχεται το υπουργείο «τα Α.Ε.Ι. της χώρας, τα ερευνητικά κέντρα και όλοι οι εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Παιδείας δέχονται μία ακόμα περικοπή των προϋπολογισμών τους για το 2015 σύμφωνα με τη γενικότερη δημοσιονομική πολιτική».

Σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι έγινε προσπάθεια να περιοριστούν αυτές οι περικοπές «στα χαμηλότερα επίπεδα κρατώντας ανέπαφη την επιχορήγηση για τη σίτιση και στέγαση».

Την προσεχή εβδομάδα θα γίνει συνάντηση στο Υ.ΠΑΙ.Θ. των προεδρείων των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα. Συγχρόνως καταβάλλεται προσπάθεια ενίσχυσης των χρηματοδοτήσεων του ΠΔΕ και των κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ.

Ταυτοχρόνως στη συνάντηση αυτή, όπως και την Πέμπτη στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής διευκρινίσαμε, θα συζητηθεί και το θέμα των μετεγγραφών, όπως αυτό προέκυψε από τη ρύθμιση, την οποία ψήφισε η Βουλή το Μάιο του 2014, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές.

«Ως εκ περισσού η διευκρίνιση, πως νέες ρυθμίσεις περί μετεγγραφών δεν υπάρχουν» επισημαίνει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις