Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα - "Ευτροφία": Τι σαμποτάρει την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος;

Πάτρα - "Ευτροφία": Τι σαμποτά...

Διαβάστε ποιοι παράγοντες στέκονται εμπόδιο;

Και εκεί που όλα έχουν μπει σε σειρά, προσέχετε τι τρώτε, πόσο τρώτε ακόμα και το πότε τρώτε, η ζυγαριά είναι κολλημένη στον ίδιο αριθμό. Τι όμως μπορεί να σας στέκεται εμπόδιο;

Το καλοκαιρινά κοκτέιλ: όσο και αν είναι το must του καλοκαιριού, ακόμα και αν αποτελούνται από περίεργους χυμούς και φρούτα, συνήθως έχουν πολλές παραπάνω θερμίδες και μάλιστα θερμίδες που δε μας προσφέρουν τίποτα απολύτως. Προτιμήστε καλύτερα μπύρα ή κρασί στις καλοκαιρινές εξόδους σας και βάλτε γενικότερα μέτρο στην κατανάλωση αλκοόλ.

Η πολλή ζέστη δεν είναι πολύ καλός σύμμαχος γιατί βγάζει τη φυσική δραστηριότητα έξω από το παιχνίδι. Αποφεύγουμε να μετακινούμαστε με τα ποδιά και έτσι η όποια δραστηριότητα περιορίζεται στη θάλασσα, που μπορεί επίσης να είναι περιορισμένη. Επιλέξτε μία ώρα της ημέρας με λιγότερη ζέστη για να κάνετε τη βόλτα σας, μείνετε λίγο παραπάνω στη θάλασσα και κολυμπήστε -αν δεν επιδίδεστε σε άλλα καλοκαιρινά σπορ- και θέστε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους για την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας σας. Ακόμα και 30 λεπτά επιπλέον την ημέρα μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Η έλλειψη προγραμματισμού ειδικά στις διακοπές: όταν δεν ξέρετε πότε θα είναι το επόμενο γεύμα είναι ίσως πιο εύκολο να σας ξεφύγει η ποσότητα σε κάποιο από τα γεύματα της ημέρας. Γι’ αυτό, φροντίστε να υπάρχουν πάντα διαθέσιμα υγιεινά σνακ όπως φρούτα και ξηροί καρποί.

Το φαγητό απ’ έξω: όσο  υγιεινή επιλογή και αν μπορεί να γίνει, δε συγκρίνεται θερμιδικά με αυτό που θα φτιάχνατε σπίτι σας. Προσπαθήστε λοιπόν να κάνετε υγιεινές επιλογές σε κάθε ευκαιρία και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα μελανά σημεία τους (λάδι, σάλτσες, σος, τυριά, αλλαντικά κλπ.).

Και τέλος, η ψυχολογία σας: αν δεν πιστεύετε πραγματικά πως μπορείτε να τα καταφέρετε, αν το φαγητό για εσάς λαμβάνει και άλλους ρόλους π.χ. συναισθηματικό καταφύγιο, αν δεν είστε έτοιμοι πραγματικά να κάνετε μερικές μικρές αλλαγές στη ζωή σας, ίσως αποτελέσουν και αυτά παράγοντες που θα σας κρατήσουν πίσω στην προσπάθειά σας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Επομένως βάλτε τα δυνατά σας και πιστέψτε την προσπάθειά σας!

Στο Ευτροφία θα βρείτε την κατάλληλη υποστήριξη ώστε τίποτα να μη σταθεί εμπόδιο στην προσπάθειά σας. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας με τις υπεύθυνες Κλινικούς Διαιτολόγους-Διατροφολόγους Λαμπροπούλου Μέμα και Συμεοπούλου Μαρκέλλα στο τηλέφωνο 2610 220 159.

Ευτροφία – διατροφικό εργαστήρι
Μαιζώνος 52, Πάτρα
2610 220 159
[email protected]
facebook: eutrofiapatra

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being