Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οργή δήμου Μεσολογγίου για τους πραγματικούς λόγους ακύρωσης της παράστασης «Θεσμοφοριάζουσες»

Οργή δήμου Μεσολογγίου για τους πραγματι...

Κάνουν λόγο για «πολιτιστικό τυχοδιωκτισμό»

Διατεθειμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη δηλώνουν οι άνθρωποι του δήμου Μεσολογγίου, κάνοντας λόγο για «πολιτιστικό τυχοδιωκτισμό» αναφορικά με τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν την παραγωγή του θεάτρου «Ακροπολ» να ακυρώσει την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη στο αρχαίο θέατρο Οινιάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνοι της παραγωγής ήρθαν σήμερα το πρωί σε επικοινωνία με την αρμοδία υπάλληλο του δήμου Μεσολογγίου και γνωστοποίησαν την αδυναμία υλοποίησης της παράστασης εξαιτίας σοβαρού προσωπικού κωλύματος του κ. Κιμούλη.

«Αφού υπήρχε τέτοιο πρόβλημα δεν διαφωνήσαμε, αλλά επειδή το φεστιβάλ Οινιαδών λειτούργει μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, ζητήσαμε τους λόγους ακύρωσης να μας τους παραθέσουν και εγγράφως. Πράγματι αυτό έγινε αλλά στο έγγραφο που έστειλαν επικαλούνται αόριστα λόγους ανωτέρας βίας, γεγονός που μας έβαλε σε σκέψεις» δηλώνει στο agriniopress.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Παντελής Καρατσόλης.

Η συνέχεια ήταν αρκούντως αποκαλυπτική , αφού όπως προέκυψε οι πραγματικοί λόγοι ακύρωσης της παράστασης στις Οινιάδες ήταν διαφορετικοί: Η παράσταση του έργου στην Λάρισα στις 18 του μηνός είχε αναβληθεί λογω κακοκαιρίας και προγραμματίστηκε εκ νέου για τις 24 Ιουλίου, ημερομηνία που επρόκειτο να γίνει η παράσταση στις Οινιάδες!

«Οπως αντιλαμβάνεστε η ανακοίνωση των παραγωγών για την ακύρωση είναι ψευδέστατη και η συμπεριφορά των αρμοδίων είναι προσβλητική απέναντι στον δήμο του Μεσολογγίου και τον κορυφαίο θεσμό του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών. Οφείλουμε να προστατέψουμε το κύρος του θεσμού και του Δήμου και έχουμε ήδη ενημερώσει την νομική μας υπηρεσία να κινηθεί νομικά με αγωγή και μήνυση κατά των αρμοδίων» σχολιάζει ακόμη ο κ. Καρατσόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture