Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ποιήτρια Ελένη Τζατζιμάκη στις «Ημέρες Ποίησης» του Πολύεδρου της Πάτρας

Η ποιήτρια Ελένη Τζατζιμάκη στις «Ημέρες...

Αυτό το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 στη 1 το μεσημέρι, το Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, διοργανώνει εκδήλωση για την ποιήτρια, Ελένη Τζατζιμάκη, στο πλαίσιο του έκτου κύκλου «Ημέρες Ποίησης».

Για το ποιητικό της έργο θα μιλήσουν ο Ευριπίδης Γαραντούδης, καθηγητής στο τμήμα φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Μαρία Παναγοπούλου, φοιτήτρια στο τμήμα φιλολογίας του Παν. Πατρών.

Η Ελένη Τζατζιμάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1986. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του πανεπιστημίου της Σορβόνης, στον τομέα της Νεοελληνικής Φιλολογίας. Αρθρογραφεί τακτικά σε περιοδικά λογοτεχνικού ενδιαφέροντος, ενώ ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και το μοντέρνο τραγούδι (δίσκος Κίρκη). Βιβλία της: Μετά την ενηλικίωση, Μελάνι, 2012 και Η μαγεία της άνωσης, Μελάνι, 2009.

Ο Έκτος κύκλος Ποίησης περιλαμβάνει παρουσιάσεις 42 ποιητών που έχουν κυκλοφορήσει έργα τους τα τελευταία τρία χρόνια. Θα γίνουν αναγνώσεις ποιημάτων, κριτική παρουσίαση και σχόλια για το έργο τους. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί συζητήσεις με θέμα τη λειτουργία και την απήχηση της ποίησης σήμερα.

*Στο μεταξύ με αφορμή την πανσέληνο του Ιουλίου, το Σάββατο το βράδυ, στον κήπο του Πολύεδρου θα γίνει εκδήλωση με τίτλο «διαβάζουμε ένα αγαπημένο μας ποίημα».

Την βραδιά θα συμπληρώσουν μουσικά η Ελένη Τζατζιμάκη και ο Λεωνίδας Μαριδάκης. Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η δισκογραφική τους δουλειά « Κίρκη», σε στίχους Μιχάλη Γκανά, Μάνου Ελευθερίου και Χρύσας Κοντογεωργοπούλου . Θα ακουστούν επίσης τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, Μάνου Λοΐζου, Tom Waits, Leonard Cohen, κ.α.

Η εκδήλωση το Σάββατο 12 Ιουλίου το βράδυ, θα ξεκινήσει μετά τις 20.30.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture