Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιταλία: Καθαρή νίκη της Κεντροαριστεράς, απογοήτευση Γκρίλο

Ιταλία: Καθαρή νίκη της Κεντροαριστεράς,...

«Κέρδισε η Ιταλία της αισιοδοξίας, τώρα πρέπει να προχωρήσουμε με τις μεταρρυθμίσεις»

Το μεγαλύτερο μέρος των εδρών με τις οποίες εκπροσωπούνται οι ιταλικές πολιτικές δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο εξασφαλίζει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα. Στο σύνολο των 73 εδρών, οι Δημοκρατικοί του Ματέο Ρέντσι, με 40,8% των ψήφων εξασφαλίζουν τις 31 έδρες.

«Κέρδισε η Ιταλία της αισιοδοξίας, τώρα πρέπει να προχωρήσουμε με τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κ. Ρέντσι.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο θα καταλάβει 17 έδρες. Το εκλογικό αποτέλεσμα του κινήματός του, με ποσοστό 21,1%, χαρακτηρίστηκε απογοητευτικό σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί. «Η Ιταλία απαρτίζεται από γενιές συνταξιούχων που δεν θέλουν να αλλάξουν, να σκεφθούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε αντιπολίτευση με σθεναρό τρόπο», υποστήριξε ο κ. Γκρίλο, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του στο Διαδίκτυο.

Η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι (16,8% και 13 έδρες) απέδωσε, διαμέσου του εκπροσώπου της Τζοβάννι Τότι, το απογοητευτικό αποτέλεσμά της στο ότι ο ίδιος «ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ελευθερία κινήσεων για την προεκλογική εκστρατεία του, εξαιτίας μιας αδικαιολόγητης καταδίκης του Αρείου Πάγου».

Η λαϊκιστική ευρωσκεπτικιστική Λέγκα του Βορρά συγκέντρωσε 6,2% και θα καταλάβει πέντε έδρες στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο γραμματέας της Ματέο Σαλβίνι ζήτησε από τους ευρωβουλευτές της παράταξης του κ. Μπερλουσκόνι «να μην καθίσουν κοντά στους εκπροσώπους του κόμματος της κ. Μέρκελ».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις