Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει για ένα επικίνδυνο αποτέλεσμα

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει για ένα επι...

«Οι Έλληνες δεν θα μάθουν ποτέ από τι γλιτώσαμε»

Για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών, τις νέες δηλώσεις Σόιμπλε, το παρασκήνιο στις Κάννες, τη Χρυσή Αυγή, αλλά και για το μέλλον του μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη. ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι κλήθηκε να απαντήσει για το τι θα κάνει εάν το βράδυ των ευρωεκλογών το αποτέλεσμα που  προκύψει δημιουργήσει ένα αίσθημα αναντιστοιχίας στην κοινωνία με το πολιτικό κλίμα.

Μάλιστα η δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως  αν το δίλημμα που έθεσε πριν από περίπου 20 μέρες εξακολουθεί να ισχύει ή αν είναι μια μπλόφα για να πετύχει το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά συσπείρωση ενόψει της κάλπης.

«Τι εννοώ»

«Αυτό που εννοούσα και αυτό που εννοώ, είναι αυτό που έκανε για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας την προηγούμενη Κυριακή, είπε «πάμε για εκλογές δημοψήφισμα». Στην πραγματικότητα πάμε τώρα…» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Σημείωσε δε, ότι δεν θέτει το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ από την αντίστροφη πλευρά αλλά όπως επεσήμανε το θέτει προκειμένου να απαντηθεί σωστά.

«Ο κ. Τσίπρας  θέτει αυτό το δίλημμα για να εκβιάσει μια λανθασμένη και επικίνδυνη απάντηση» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο εάν το βράδυ των εκλογών κάποιοι «ανέβουν στα κεραμίδια και πουν ότι η χώρα περνάει σε κρίση, ότι η χώρα δεν έχει νομιμοποιημένη κυβέρνηση, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το εκτιμήσουμε» είπε.

Κάλεσε δε τους πολίτες να το εκτιμήσουν προληπτικά και εξέφρασε την αίσθησή του ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι καλά.

Για τις δηλώσεις Σόιμπλε

Όσον αφορά στη δήλωση που φέρεται να έχει κάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ότι «ένας Έλληνας πολιτικός για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα αμφιβάλλω, μου πρότεινε έξοδο από το ευρώ πριν από το δημοψήφισμα» και συμπληρώνει «δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομά του» ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρόκειται για κάτι «εντυπωσιακό».

Όπως είπε  ο κ. Σόιμπλε είναι πάντα πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του και πως κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών που ήταν και ο ίδιος υπουργός Οικονομικών, έδωσε πολλές φορές τη μάχη να μείνει η χώρα στο ευρώ, με πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις στις οποίες μετείχε και ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε.

«Οι Έλληνες δεν θα μάθουν ποτέ από τι γλιτώσαμε»

«Από την άλλη μεριά οι Έλληνες ποτέ δεν έμαθαν και ποτέ δεν θα μάθουν τι είναι αυτό από το οποίο γλιτώσαμε έως χώρα» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος διευκρινίζοντας ότι «δεν ξέρει ο κόσμος τι θα συνέβαινε αν δεν ακολουθούσαμε αυτό το δύσκολο, τον τόσο σκληρό δρόμο τον οποίο εμείς πληρώσαμε πανάκριβα από πλευράς πολιτικού κόστους». Η άλλη λύση, είπε, δεν υπήρχε εκτός από την  απόλυτη κατάρρευση και την ασύντακτη χρεοκοπία.

Για τα περί μπλόφας και τις Κάννες

Κληθείς να σχολιάσει στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα ο οποίος μιλάει  περί μπλόφας, λέγοντας πως αυτοί που συνέταξαν τα σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, στο τέλος διαπίστωναν ότι κάτι τέτοιο θα ενείχε υπερβολικό ρίσκο, άρα και τα απέρριπταν.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι αυτή είναι η λογική της μπλόφας.

«Δηλαδή ξέρετε τι λέει ο κ. Τσίπρας; Ο κ. Τσίπρας λέει: ψηφίστε με και εγώ θα κάνω μια άλλου τύπου διαπραγμάτευση, θα απειλήσω ότι αν δεν μου δώσετε αυτά που θέλω, θα παύσω μονομερώς τις πληρωμές, θα οδηγήσω τη χώρα σε χρεοκοπία, σε γεγονός πιστωτικό δηλαδή, θα την κρεμάσω στα μανταλάκια διότι η Ευρώπη έχει να χάσει πάρα πολλά σε σχέση με την Ελλάδα, εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ».

Για το παρασκήνιο στις Κάννες και το δημοψήφισμα ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι κατελήφθην εξ απίνης από μια αναγγελία για την οποία δεν είχε προειδοποιηθεί και έπρεπε να αντιδράσει ακαριαία, τοποθετώντας το πιθανό δημοψήφισμα μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών του νέου δανείου, του κουρέματος του χρέους και της έναρξης του νέου προγράμματος.

Επίσης επανέλαβε ότι πρόκειται για αστειότητες το να λέει κάποιος ότι ο Μπαρόζο έπιασε και επέβαλλε το Λουκά Παπαδήμο ως Πρωθυπουργό.

«Ο κ. Παπανδρέου μετά τις Κάννες συμφώνησε με τον κ. Σαμαρά και πανηγύρισε και σωστά την εθνική ενότητα και τη συνεργασία, κάλεσαν και τον κ. Καρατζαφέρη…Τον κ. Παπαδήμο τον διάλεξε ο κ. Παπανδρέου και οι άλλοι δύο αρχηγοί» είπε.

Για τη μη στήριξη της Ελιάς από το Γ. Παπανδρέου

Όσον αφορά στο γεγονός ότι τρεις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει κάνει δήλωση στήριξης της Ελιάς και εάν αυτό τον ενοχλεί

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε  ότι: «Νομίζω ότι θα κάνει ό,τι πρέπει ως πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να στηρίξει την παράταξη που τον τίμησε στο έπακρο αναδεικνύοντας ως Πρωθυπουργό. Να πει ξεκάθαρα αυτό το οποίο έχει πει ο άνθρωπος ότι στηρίζει τη δημοκρατική παράταξη».

Για θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Σε ερώτηση με αφορμή δηλώσεις του κ. Σκανδαλίδη στον Σκάι παλαιότερα πως ό,τι και να γίνει την Κυριακή των εκλογών, θα πρέπει να γίνει ένα συνέδριο και να τεθεί το θέμα ηγεσίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα του είναι ένα δημοκρατικό κόμμα το οποίο χρησιμοποιεί όλες τις διαδικασίες και όλους τους θεσμούς της πολιτικής συμμετοχής.

Εκτίμησε ότι ο κ. Σκανδαλίδης ερμηνεύθηκε λάθος και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ πάντα τα κάνει όλα με διαφάνεια και με δημοκρατικότητα. «Πάμε να δούμε τι θα κάνει η χώρα τώρα» είπε.

«Ένωση του έθνους»

Στις πιέσεις της δημοσιογράφου είπε ότι έχει  θα γίνουν όλα όσα πρέπει για να ανασυγκροτηθεί η παράταξη και να παίξει το σημαντικότερο δυνατό ρόλο για την ένωση του έθνους.

«Γιατί το έθνος είναι διχασμένο και όλοι έχουμε την εντύπωση ότι ζούμε σε συνθήκες συμβολικού εμφυλίου πολέμου, ενώ πρέπει τώρα να κάνουμε τη συστράτευση των δημιουργικών δυνάμεων, το ντου δηλαδή το τελικό για να βγούμε από την κρίση και να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος».

Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου, σύμφωνα με τον ίδιο  είναι το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότηση και η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Στην ερώτηση για το εάν οι  ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι παραπλανημένοι ή νεοναζιστές είπε ότι υπάρχει μια ηγεσία η οποία έχει εμπλοκή σε μια εγκληματική οργάνωση όπως και μαχητικοί οπαδοί οι οποίοι προφανώς υιοθετούν μια φασιστική και ναζιστική ιδεολογία και αποδέχονται πράξεις βίας.

Ωστόσο σχολίασε ότι δεν θεωρεί ότι το 16% του κ. Κασιδιάρη στο Δήμο της Αθήνας είναι χρυσαυγίτες των βουλευτικών εκλογών. Αλλά το χέρι τους πήγε και ψήφισε ένα ψηφοδέλτιο τέτοιο.

«Αυτό πρέπει να μας ανησυχεί, γιατί σημαίνει έλλειψη δημοκρατικών αντανακλαστικών».

Σημείωσε δε ότι το φλερτ το άμεσο ή έμμεσο με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ή των δημοτικών ή περιφερειακών παρατάξεών της, τύπου Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, είναι μια πράξη απεχθής.

Το να πείσεις, συνέχισε, έναν πολίτη ότι πρέπει να αλλάξει άποψη, είναι δημοκρατικό καθήκον, αλλιώς είναι σαν να λέμε ότι δεν θα κατέβουν ποτέ τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Αλλά πρέπει να υπάρξει αλλαγή αντίληψης.

Στον κ. Τσίπρα απήυθυνε την παρατήρηση ότι κάνει λάθος αυτός και τα στελέχη του όταν φλερτάρουν άμεσα ή έμμεσα με την ηγεσία την πολιτική, ή την αυτοδιοικητική του χώρου της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014