Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Πειρατές: Η αποτίμηση του κόμματος για την εκλογική διαδικασία του Μαϊου

Πειρατές: Η αποτίμηση του κόμματος για τ...

Ανακοίνωση του Αμεσοδημοκρατικού Κινήματος

Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του του κινήματος των Πειρατών Ελλάδας τονίζουν:

Δημοτικές Εκλογές


Μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση τελείωσε και ξαφνικά όλοι νιώθουν νικητές. Αυτό που συνέβη στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές κάθε άλλο παρά νίκη ήταν... Ήταν έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας προς το Μνημόνιο αλλά και  ταυτόχρονα  και μια πολωτική αναμέτρηση που ελπίζουμε να μην ξαναδούμε!
Υπήρξαν Δήμοι οι οποίοι εξέλεξαν Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους φασίστες. Σε άλλους πάλι εκλεγμένους στην τοπική αυτοδιοίκηση   εκκρεμούν δίκες εναντίον τους για διαφθορά. Αυτό σαφώς και δεν είναι νίκη που υπόσχεται μια  θετική  αλλαγή αλλά μια αντίδραση προς το σημερινό πολιτικό καθεστώς και φυσικά δυσαρέσκεια για την μνημονιακή πολιτική. Βεβαίως υπήρξαν και δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με σκοπό την προώθηση της Άμεσης Δημοκρατίας ζητώντας δημοψηφίσματα, για  να μπορεί να ακούγεται η φωνή του πολίτη. Αυτούς τους συγχαίρουμε και εάν μπορούμε να τους βοηθήσουμε φυσικά και θα το κάνουμε!


Ηλεκτρονική Ψήφος


Ένα πάντως και  ευχάριστο που είδαμε στις εκλογές αυτές ήταν ότι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου μπόρεσαν και ψήφισαν και ηλεκτρονικά μέσω οθόνης αφής. Το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής ψήφου, του Πανεπιστημίου Αθηνών, εφαρμόζεται πιλοτικά και αναμένεται να αντικαταστήσει την κάλπη και τη «χαρτούρα» των ψηφοδελτίων. Αυτό μας δικαιώνει και έρχεται σαν απάντηση σε όλους, όσους βιάστηκαν να σνομπάρουν και να μας αποκαλέσουν ουτοπιστές. Πρώτοι  εμείς  κάναμε λόγο για  ηλεκτρονική ψήφο στην Ελλάδα και κοινοποιήσαμε τη μέθοδο  με την οποία μπορεί να λειτουργήσει, όπως δημοσιεύτηκε στο πρόγραμμα μας για την Άμεση Δημοκρατία. Βεβαία  η ηλεκτρονική ψήφος δεν είναι νίκη κανενός. Είναι φυσικό επακόλουθο της  τεχνολογικής εξέλιξης .


Ευρωεκλογές


Συγχαίρουμε δημοσίως τον Σύριζα και τον Τσίπρα για αυτή την πρωτιά και  τη νίκη της αριστεράς.  Είμαστε αντίθετοι με το πολωτικό κλίμα των εκλογών. Ευελπιστούμε όμως ότι θα αγωνιστεί για μια πραγματική δημοκρατία και για τα πραγματικά θέλω της Ελληνικής Κοινωνίας.

Εμείς   δεν κατεβήκαμε στις Ευρωεκλογές αλλά ούτε και υποστηρίξαμε κανέναν,  γιατί  πιστεύομε ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι και σαφώς δεν θα τους δίναμε  καμιά κατευθυντήρια  γραμμή.  Τέτοιες τακτικές  είναι ενάντια στις αρχές μας. Τα Πειρατικά Κόμματα σε όλη την Ευρώπη σημείωσαν ήττα.
Μόνο η  Γερμανία να καταφέρνει να εκλέξει  ένα  Ευρωβουλευτή.  Κύριος λόγος ήταν η εμμονή  τους μόνο στις προστασία των ψηφιακών δεδομένων, στις πατέντες, στην πνευματική ιδιοκτησία και στο ελεύθερο λογισμικό. Έτσι το Πειρατικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αποδείχτηκε ελλιπές και  αδύναμο να ανταποκριθεί στα πραγματικά προβλήματα της Ε.Ε.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεμελιώδη προβλήματα και οι πολίτες της  ήθελαν απαντήσεις σε αυτά. Άρα έγινε πλέον κατανοητό,  ότι δεν χρειάζονται “ειδικά κόμματα” αλλά πλατφόρμες ενιαίας σκέψης και προτάσεις λύσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε οι ιδέες τελικά, να “σβήσουν” τα πρόσωπα,τις ταμπέλες και τις προκαταλήψεις…

Οι Πειρατές- Αμεσοδημοκρατικό  Κίνημα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε ακόμα πιο ενεργά τη δράση μας στην Ελληνική κοινωνία με καλύτερες και ποιοτικότερες προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014