Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Πανελλήνια είδηση έγινε ο Σύριος Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ

Πανελλήνια είδηση έγινε ο Σύριος Δήμαρχο...

Ο Μοράντ είναι ο πρώτος δήμαρχος με ξένη καταγωγή που εκλέγεται στην Ηλεία

Το γύρο των ΜΜΕ κάνει η  εκλογή του Σύριου Ναμπίλ Μοράντ ως Δημάρχου του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι των εφημερίδων όπως: «Στη ματωμένη Μανωλάδα ο πρώτος αλλοδαπός δήμαρχος της χώρας», «Ο πρώτος μετανάστης δήμαρχος στην Ελλάδα ο Ναμπίλ Μοράντ», «Μετανάστης από τη Συρία πολιτογραφημένος Έλληνας».

Ο Μοράντ είναι ο πρώτος αλλαδαπός δήμαρχος  που εκλέγεται στην Ηλεία, ενώ τις τρεις προηγούμενες τετραετίες εκλέγεται πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πατρίς" οι χαρακτηρισμοί «μετανάστης», «αλλοδαπός» κ.α. ενόχλησαν αλλά και στεναχώρησαν τους κατοίκους των Λεχαινών και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης που «ζουν» με τον νέο δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης εδώ και πάρα πολλά χρόνια!

Πρώτος, ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο «Συμφωνία Πολιτών» και στενός φίλος του κ. Μοράντ, ο κ. Χαράλαμπος Παλλαδινός είπε στην εφηφερίδα  «Πατρίς»: «Ο Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ είναι Συριακής καταγωγής αλλά είναι έλληνας, χριστιανός ορθόδοξος, έχει υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό και τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριοποιείται σαν γιατρός στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και συγκεκριμένα στα Λεχαινά. Είναι εκλεγμένος επί τρείς τετραετίες πρώτος δημοτικός σύμβουλος και τώρα δήμαρχος!

«Αυτή η εξέλιξη δείχνει πόσο ριζοσπαστικά και προοδευτικά σκέφτεται η τοπική κοινωνία που έχει ξεπεράσει τέτοιους διαχωρισμούς» λέει στην εφ. «Πατρίς» ο δικηγόρος κ. Αντώνης Κατσίνας από τα Λεχαινά και συνεχίζει: «Ο χαρακτηρισμός μετανάστης είναι μια αντίληψη από το πολύ σκοτεινό παρελθόν, θα έλεγα προέρχεται από κέντρα συγκεκριμένα, δυστυχώς έχουν χρώμα και μιλάμε για μία ακροδεξιά συμπεριφορά που είναι τελείως ξένη από το σώμα της τοπικής κοινωνίας. Πρόκειται για πρόσωπο πολύ αγαπητό, πετυχημένο με μεγάλη προσφορά στα κοινά και αποδοχή από όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική η επιλογή της τοπικής κοινωνίας».

Ένας ακόμα κάτοικος της περιοχής ο κ. Νίκος Αρλετής λέει στην εφ. «Πατρίς»:  «Ο άνθρωπος αυτός ζει 25 χρόνια εδώ. Έχει βαφτιστεί, έχει υπηρετήσει στο στρατό και έχει όλα τα νόμιμα να διεκδικήσει αυτά που διεκδίκησε τώρα. Η ετυμηγορία των κατοίκων του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης ήταν Ναμπίλ Μοράντ και του εύχομαι ότι καλύτερο. Για μένα ο Ναμπίλ Μοράντ είναι πρώτα άνθρωπος και μετά γιατρός με μεγάλη προσφορά στον κόσμο».

Τέλος, ο κ. Ανδρέας Αρλετής λέει: «Όλοι οι άνθρωποι είμαστε το ίδιο ανεξαρτήτως καταγωγής και υπηκοότητας. Ο Ναμπίλ Μοράντ έχει λάβει την ελληνική υπηκοότητα, είναι έλληνας, έχει πάει στο στρατό. Είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος και κοιτάζει πώς να βοηθήσει τον κόσμο σαν άνθρωπος και μετά σαν γιατρός. Του εύχομαι και εγώ καλή επιτυχία στο έργο του, γιατί οι εποχές είναι πάρα πολύ δύσκολες»

Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ο Ναμπίλ Μοράντ γεννήθηκε το 1962 στην Χομς της Συρίας. Οι σπουδές του ξεκίνησαν στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης της Γαλλίας όπου το 1981 αποφοίτησε με πτυχίο Γαλλικής Γλώσσας. Το 1991αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Φιλιππούπολης. Μιλά πέντε γλώσσες. Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Ελληνικά και Βουλγάρικα.

Το 2001 απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια, πήρε και το όνομα Ιωσήφ και υπηρέτησε τον Ελληνικό Στρατό.

Από το 1992 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Λεχαινά μαζί με την επίσης ιατρό σύζυγό του ΩΡΛ Σχοινά Ιωάννα.

Από το 2002 επί τρείς τετραετίες εκλέγεται πρώτος δημοτικός σύμβουλος.

Είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας σε πολλά σωματεία (επί πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος της Α.Ε.ΛΕΧΑΙΝΩΝ κλπ )και έχει πολλαπλή πολιτιστική, ανθρωπιστική και κοινωνική δράση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014