Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Αχαΐα: Αρχίζει το πρωί της Παρασκευής η επανακαταμέτρηση των ψήφων

Αχαΐα: Αρχίζει το πρωί της Παρασκευής η ...

Συνεργεία του Πρωτοδικείου ξαναμετρούν για να δουν τι γίνεται με τα άκυρα, μετά από αίτημα Κατσανιώτη

Αρχίζει αύριο το πρωί μετά τις 9, η επανακαταμέτρηση των ψήφων στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων της Αχαϊας. Τα συνεργεια του Πρωτοδικείου, όπως αποκάλυψε πρώτο το thebest.gr, θα κάνουν επανακαταμέτρηση στα 650 εκλογικά τμήματα του νομού  μετά από αίτημα του Ανδρέα Κατσανιώτη για επανακαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων και για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαίας, το οποίο υποβλήθηκε  στο Πρωτοδικείο Πατρών.

Συνεργεία του Πρωτοδικείου ξαναμετρούν για να δουν τι γίνεται με τα άκυρα ψηφοδέλτια καθώς στην Αχαία καταμετρήθηκαν από τους εκλογικούς αντιπροσώπους πάνω από 20.000 άκυρα ψηφοδέλτια στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, σε σύνολο 52.576 ακύρων και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας.

Παρόμοιο αίτημα υπέβλήθη και για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας όπου ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού Κατσανιώτη Νεκτάριος Φαρμάκης, ζητησε να καταμετρηθούν εκ νέου ψηφοδέλτια που κρίθηκαν άκυρα όχι στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας  αλλά δειγματοληπτικά.

Η δειγματοληπτική επανακαταμέτρηση η οποία ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr στην Αιτωλοακαρνανία και βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν απέφερε μέχρι στιγμής  αλλαγές ή προβλήματα που μπορούν να θεωρηθούν ικανά να αλλάξουν τα δεδομένα.

Η μικρή διαφορά ψήφων (περίπου 3.000) από την οποία κρίθηκε η εκλογική αναμέτρηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν, προφανώς, το κίνητρο για την κατάθεση του αιτήματος επανακαταμέτρησης.

Να σημειωθεί, όπως έχει γράψει το thebest.gr, ότι την ανάγκη επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων στις περιφερειακές εκλογές είχε επισημάνει σε δηλώσεις του και ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νταβλούρος.

Επανακαταμέτρηση αναμένεται να γίνει και στον Νομό Ηλείας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014