Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Σταλινικά αδιέξοδα στο απόγειο τους

Σταλινικά αδιέξοδα στο απόγειο τους

Του Γιώργου Δημ. Μόσχου

Έλα Χριστέ και Παναγία γιατί μέχρι να τελειώσει αυτή προεκλογική περίοδος ποιος ξέρει τι άλλο έχουμε να ακούσουμε! Κομμουνίστρια ηγέτις η Αλέκα και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, υπερακοντίζοντας την Λιάνα Κανέλη ασκείται στον σεξισμό με ποταπά υπονοούμενα, προκειμένου να μειώσει ηθικά τον νεαρό Ευρωπαίο ηγέτη της αριστεράς Αλέξη Τσίπρα. Και από το «γκόλντεν μπόις» της Λιάνας, περάσαμε στο «και λίγα είναι αυτά που είπε» του ΓΓ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα, για να καταλήξουμε ελπίζω, στα φουστάνια της Μέρκελ που θα της τα σηκώσει ο Τσίπρας!

Δεν θέλω να υπονοήσω κάτι περί του χάσματος των γενεών, συνηθισμένη αγόγγυστη κριτική, αλλά πόσο άλλο χαμερπή πειστήρια μπορεί να χρησιμοποιήσει μία τέως ηγέτιδα ενός κόμματος κουμουνιστικού, που αν μη τι άλλο για το μόνο που δεν μπορούσε η αστική τάξη να το κατακρίνει ήταν το ευγενικό ήθος  των πολιτικών επιχειρημάτων του;

Με σαφή ειρωνική διάθεση η κα Παπαρήγα δήλωσε χθες ότι "λένε πως η Ελλάδα είναι κάτω από τα φουστάνια της Μέρκελ και θα έρθει ο κ. Τσίπρας να της τα σηκώσει και να βγάλει την Ελλάδα απ' έξω.» σχολίασε ειρωνικά.

Και τα παραπάνω έχει την απαίτηση να γίνει εκλαϊκευμένη πολιτική του κόμματος. Δεν είναι και δύσκολο όταν πασχίσουν κι άλλα επώνυμα στελέχη του ΚΚΕ, αλλά ρωτώ:

Πέστε μου με ειλικρινή διάθεση, είναι αυτό πολιτική αντιπαράθεση υψηλού επιπέδου ή καταγώγιο του λούμπεν προλεταριάτου, όπως το αναφέρει η μαρξιστική θεωρία; Κι αύριο που θα παραστεί ανάγκη να προσέλθει σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τι θα ρωτά ο αστικός τύπος για τις συζητήσεις της Αλέκας και των άλλων στελεχών που δεν αντιδρούν στην κατρακύλα επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν οι ηγέτες του κόμματος;

Ότι η ασχολία της αριστεράς ήταν πέριξ ή κάτωθεν των φουστανιών της Μέρκελ; Ντροπή! 
Ωστόσο η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, χρησιμοποίησε τα επιχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα, πως νέα μέτρα περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, πέραν της γενικής αντιλαϊκής και αντεργατικής του κατεύθυνσης, και ταυτοχρόνως καταλόγισε στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίδονται σε μια «αποκρουστική αντιπαράθεση» ενόψει εκλογών. 

Η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στον πόλο της ΝΔ και σε αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει αποκρουστική μορφή ενόψει εκλογών, προσθέτοντας:

«Θανάσιμοι αντίπαλοι είναι όσον αφορά τη διεκδίκηση της κυβέρνησης. Πόσο θανάσιμοι αντίπαλοι, όμως, είστε όσον αφορά το αν πρέπει να είναι μέσα στην ΕΕ, αν πρέπει να είναι μέσα στον στρατιωτικό βραχίονα της Ένωσης;». Με σαφή ειρωνική διάθεση η κα Παπαρήγα δήλωσε πως "λένε πως η Ελλάδα είναι κάτω από τα φουστάνια της Μέρκελ και θα έρθει ο κ. Τσίπρας να της τα σηκώσει και να βγάλει την Ελλάδα απ έξω.» σχολίασε ειρωνικά.

Του χαρίστηκε κιόλας του Αλέξη όταν καταλήγοντας, «κάλεσε τον λαό να δει τον βασικό του αντίπαλο, που δεν είναι ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αστική τάξη, τα μονοπώλια, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ»!

Τώρα αυτό πώς να το κατανοήσει κανείς; Ως πολιτική πιρουέτα; 

«Γιατί το να είσαι αντίθετος με τον κ. Σαμαρά ή τον Τσίπρα και να τους θεωρείς υπεύθυνους για την πολιτική κατάσταση, η προσωποποίηση βολεύει. Αλλάζεις τα πρόσωπα. Καλλιεργείς την εντύπωση ότι η αλλαγή μιας κυβέρνησης είναι σωτηρία κι έτσι ο λαός είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα. 

Όμως, όπως είπε, σε μία αποθέωση των αντιφάσεων που πνίγουν το ΚΚΕ, η Αλ. Παπαρήγα,  τόνισε ότι «χειρότερες είναι οι αναδιαρθρώσεις που εξασφαλίζουν ότι η λιτότητα και η ταξική πολιτική θα είναι μόνιμη. 

Δηλαδή υπήρχε περίπτωση να περάσουμε καλά εάν δεν είχαμε αναδιαρθρώσεις; 

Μήπως και δεν το έχουμε καταλάβει; Ας είναι λοιπόν.

Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε επιπλέον ότι το θέμα Μνημόνιο- Αντιμνημόνιο (χωρίς να υποτιμά το ΚΚΕ τα συγκεκριμένα μνημόνια, όπως ξεκαθάρισε) δεν είναι ουσιαστική διαφορά, διότι, όπως σημείωσε, δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική των μνημονίων»!

Σταλινικά αδιέξοδα στο απόγειό τους. Κι επιμένω. Τόσο καιρό κοντά στον Χαρίλαο, τίποτα από την ευγένειά του δεν πήρε; Ούτε από την πολιτική σοφία του;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014