Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυνατότητα σύνταξης και με 12 έτη ασφάλισης

Δυνατότητα σύνταξης και με 12 έτη ασφάλισης

Για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες

Με μόλις 12 έτη πραγματικής ασφάλισης (δηλαδή 3.600 ημέρες) μπορούν οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να διεκδικήσουν σύνταξη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας το “Έθνος”. “Διαβατήριο” για την πρόωρη συνταξιοδότηση μπορεί να αποτελέσει η αναγνώριση των πλασματικών ετών και η αυτασφάλιση, καθώς με αυτούς τους τρόπους μπορούν να συμπληρωθούν τα τρία έτη που υπολείπονται για την απαραίτητη 15ετία.

Έτσι, μπορούν να εξασφαλίζουν ένα εισόδημα ακόμα και ασφαλισμένοι που δεν έχουν διανύσει πολλά χρόνια στην εργασία. Ωστόσο, εδώ πρέπει να σημειωθεί πως το απαιτούμενο όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση είναι υψηλό, με δεδομένο πως δεν υπάρχουν πολλά έτη ασφάλισης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με τη συμπλήρωση 15ετίας καταβάλλεται πλήρης σύνταξη στα 67 έτη και μειωμένη στα 62 έτη. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή, καθώς για τη χορήγηση μειωμένης σύνταξης εξακολουθεί να ισχύει η προϋπόθεση των 100 ημερών ασφάλισης ανά έτος την τελευταία 5ετία πριν από την υποβολή της αίτησης, στους φορείς  που απαιτείται ασφάλιση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις