Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ν. Κορέα: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων

Ν. Κορέα: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανε...

Οι διασώστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα με το φως των ισχυρών προβολείς , αλλά τα ρεύματα και η μειωμένη υποβρύχια ορατότητα εμπόδισαν τους δύτες

Σβήνουν οι ελπίδες για τους 287 αγνοούμενους του ναυαγίου του επιβατηγού πλοίου στη Νότια Κορέα.


Το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των δυτών στο ναυάγιο.

Άκαρπες έμειναν οι προσπάθειες των περίπου 500 δυτών όλη τη νύχτα να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου.

Οι διασώστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα με το φως των ισχυρών προβολέων, αλλά τα ρεύματα και η μειωμένη υποβρύχια ορατότητα εμπόδισαν τους δύτες να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίο και να ελέγξουν τις δεκάδες καμπίνες. «Δεν κατάφεραν να εισέλθουν στις καμπίνες» είπε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής .

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, έχουν ανασυρθεί εννέα πτώματα και έχουν διασωθεί 179 άνθρωποι.

Στο πλοίο επέβαιναν 475 άτομα, στην πλειονότητά τους μαθητές γυμνασίου που πήγαιναν διακοπές, σύμφωνα με τις κορεατικές λιμενικές αρχές.

Οι αρχές ανακρίνουν τον καπετάνιο του πλοίου εν μέσω αναφορών ότι το πλοίο ενδεχομένως να παρεξέκλινε από την προκαθορισμένη διαδρομή.

Το πλοίο έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 τοπική ώρα της Τετάρτης ( 03:00 ώρα Ελλάδας της Τέταρτης).

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά , αλλά οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων λένε το πλοίο προσέκρουσε πιθανώς σε ύφαλο. Οι επιβάτες που διασώθηκαν είπαν ότι το πλήρωμα είχε διατάξει να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους παρά την πρόσκρουση. «Περιμέναμε 30 έως 40 λεπτά», είπε μια μαθήτρια γυμνασίου. Ο καπετάνιος, ο οποίος είναι ένας από τους επιζώντες , έδωσε κατάθεσε στο νοτιοκορεάτικο Λιμενικό Σώμα.

Οι μαθητές από ένα σχολείο νότια της Σεούλ , πήγαιναν σχολική εκδρομή στο νησί Τζετζού ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Νότιας Κορέας το οποίο οι ντόπιοι αρέσκονται να αποκαλούν και Χαβάη της Νότιας Κορέας.

Εν τω μεταξύ, για λάθος μιλά τώρα το πρακτορείο Ρόιτερς σχετικά με τηλεγράφημα που παρέθεσε για ένα πατέρα που όπως μεταδόθηκε έλαβε γραπτό μήνυμα από το  παιδί του που είναι παγιδευμένο μέσα στο πλοίο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις