Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εκλογές με λάθη (12η συνέχεια)

Εκλογές με λάθη (12η συνέχεια)

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Ψηφοφορία περιορισμένου ελέγχου με την  κατάργηση του εκλογικού βιβλιαρίου!

Ο έλεγχος κατά την προσέλευση προς ψηφοφορία ενώπιον της εφορευτικής Επιτροπής δεν είναι απόλυτος. Ο προσερχόμενος μπορεί να είναι ο ίδιος. Ενδέχεται να μη είναι ή να έχει την δυνατότητα να ψηφίζει και αλλαχού. Πως επιτυγχάνεται αυτό; Απλούστατα με την κατάργηση του εκλογικού βιβλιαρίου, η οποία επήλθε υπουργούντος του Κ. Σκανδαλίδη. Για τα μέχρι τότε δεδομένα, από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, ήταν σκάνδαλο και μάλιστα ολκής. Υπάρχουν σήμερα άτομα και δη γυναίκες οι οποίες ενεγράφησαν στους εκλογικούς καταλόγους της Κοινότητος ή του Δήμου τους. Στην συνέχεια ήλθαν σε γάμο, άλλαξαν επώνυμο και μένουν μακράν του χωριού τους. Ως έγγαμος ενεγράφη στους εκλογικούς κατάλογους του συζύγου της. Έχει την δυνατότητα να ψηφίζει και στα δύο μέρη που είναι εγγεγραμμένη! Και αυτό διότι η ψηφοφορία γίνεται με ταυτότητα και όχι με το εκλογικό βιβλιάριο, στο οποίο ετίθετο η υπογραφή και η σφραγίδα του Δικαστικού αντιπροσώπου, αλλά κυρίως και η ημερομηνία ψηφίσεως. Επομένως κάθε προσπάθεια διπλοψηφίσεως, έστω και αν είναι διπλοεγγεγραμμένη, αποβαίνει εκ των πραγμάτων ματαία.

Με την κατάργηση του εκλογικού βιβλιαρίου, εξεδόθησαν εκλογικές κάρτες, ατομικές από πλαστικό, από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ελάχιστα χρησιμοποιήθηκαν, ίσως μία περίοδο εκλογική και κατόπιν ατόνησαν. Οι εγκύκλιοι που εξεδίδοντο, σε κάθε εκλογική φάση, όριζαν και τα απαραίτητα, που πρέπει να προσκομίσει ο ψηφοφόρος.    Μπορούσαν να αλλοιώσουν τον Νόμο, κάτι που δεν αφίσταται από το πνεύμα των εγκυκλίων! Στοίχησαν όμως πολλά εκατομμύρια Ευρώ, τα οποία καρπώθηκαν οι εκτυπώσαντες αυτές και πλήρωσε ο φορολογούμενος πολίτης! Σπατάλη χωρίς όριο και χωρίς νόημα. Και όμοιες σπατάλες υπήρχαν σε όλα τα Υπουργεία για πάσης μορφής αντικείμενα χωρίς ουσία.

Σήμερα γα να ψηφίσει κάποιος πρέπει να έχει μαζί του ένα από τα πιο κάτω δικαιολογητικά.

1.    Αστυνομική Ταυτότητα

2.    Διαβατήριο

3.    Άδεια οδηγού αυτοκινήτου

4.    Ατομικό βιβλιάριο υγείας

5.    Προσωρινή βεβαίωση αρμοδίας Αρχής

Με όσα προαναφέραμε, κανένα από τα στοιχεία αυτά δεν αποτελεί φραγμό για την διπλοψηφία, όπως αυτό συνέβαινε με το Εκλογικό βιβλιάριο.

Διπλοεγγεγραμμένοι και διπλοψηφίζοντες υπάρχουν πολλοί και δεν είναι δυνατόν να ελεχθεί με τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για ασύλληπτη χαλάρωση. Το εκλογικό βιβλιάριο, το οποίο κατηργήθη, μάλλον για να διευκολυνθούν μετανάστες, ή διπλοψηφίες, ήταν θανατηφόρο για την ακεραιότητα και το αδιάβλητο των εκλογών.

Τώρα αρκεί η άδεια οδηγήσεως, αλλά και η προσωρινή βεβαίωση αρμοδίας αρχής!! Τι σημαίνει αυτό; Όταν κάποιος έχει εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, αυτονόητο είναι ότι  πρέπει να έχει και ταυτότητα.

Θεωρούμε, ότι οι κείμενες Νομοθεσίες γύρω  από το αδιάβλητο των εκλογών, ως προς τον τομέα της διπλής έγγραφής, δεν είναι αδιάβλητες!

Επαναφορά του Εκλογικού βιβλιαρίου  ένα για κάθε άτομο ισοβίως.

Τα πειράματα δεν απέβησαν επωφελή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις