Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τριήμερη Ευρωπαϊκή Συνάντηση Γεύσεων στο Τόφαλος! ΔΕΙΤΕ τα πιάτα που θα παρουσιαστούν και ΟΛΟ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Πάτρα: Τριήμερη Ευρωπαϊκή Συνάντηση Γεύσ...

Στις 11, 12 και 13 Απριλίου

Σε μια κρίσιμη για την Ευρώπη στιγμή η Ελλάδα αναλαμβάνει το Α εξάμηνο την Προεδρία.

Με αυτή τη σημαντική ευκαιρία ο ΕΟΣΣ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού) συνεκτιμώντας τους στόχους αυτής της μεγάλης για την χώρα μας στιγμή και βλέποντας πλέον ότι μέρος του δρόμου για την έξοδο από την κρίση αποτελούν:
1. Ενέργειες και δράσεις που σκοπό έχουν την συνεργασία, την ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την ανάδειξη τους, την ανταγωνιστική τους θέση και τη συστηματική καθιέρωση της Εικόνας τους στην Ευρωπαϊκή Αγορά.
2. Η καθιέρωση της Ελλάδας σαν κορυφαίο προορισμό Πολιτισμού, Ιστορίας, Τέχνης και Γαστρονομίας.

Ο ΕΟΣΣ γνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της Ευρωπαϊκής Γαστρονομίας, της επαφής των λαών της Ευρώπης και όχι μόνο θεωρώντας την ως βασικό πυλώνα στον τομέα του τουρισμού και της προβολής προϊόντων και δημιουργιών έχει προγραμματίσει και οργανώνει ένα πρωτότυπο φεστιβάλ Τέχνης της Γαστρονομίας των πόλεων της Ευρώπης.Για όλους μας αποδεικνύεται ότι η Γαστρονομία και ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Γαστρονομία αποτελεί πλέον τομέα Τέχνης και Πολιτισμού.

Μια συνισταμένη που ενώνει τους λαούς της Ευρώπης σε μια κοινή γλώσσα αυτή της ευχαρίστησης και της γευστικής αναζήτησης της κουλτούρας του κάθε Ευρωπαίου.Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ τεχνών και ιδεών της Γεύσης δίνει στους επισκέπτες και μέσω αυτού, την ευκαιρία να δοκιμάσουν την δημιουργία των γεύσεων της Ευρώπης ( μέσα από το πλήθος των χωρών που συμμετέχουν στην ΕΕ).

Μια πολύχρωμη και γευστική περιπλάνηση στις γωνιές της των πόλεων της Ευρώπης ενώ ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα της επιλογής των γαστριμαργικών προορισμών μέσω της γεύσης της ακοής και της όρασης.

Ένα Φεστιβάλ στο όποιο ειδικοί της γεύσης απλώνουν πινελιές δημιουργιών που θα συναρπάσουν κάθε επισκέπτη.

Ο Βασικός Στόχος αυτής της γιορτής είναι η ανάδειξη της δυνατότητας της Χώρα μας να παίξει συντονιστικό ρολό στην νέα πρόκληση του Γαστρονομικού Τουρισμού ο όποιος τόσο ραγδαία εξελίσσεται.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού γνωρίζοντας ότι η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο αστικό οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο αλλά και λιμένας  της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας που δικαίως αποκαλείται Πύλη προς τη Δύση, διοργανώνει ένα μεγάλο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής & Ελληνικής Γαστρονομίας, προώθησης ελληνικών τροφίμων και ποτών, δίνοντας βαρύτητα στα   Αχαϊκά προϊόντα.

Έχοντας στη δυναμική της το κλειστό στάδιο Τόφαλος με 2000τ.μ και 150 εκθέτες.

Υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και την υποστήριξη του Σωματείου Μαγείρων Αχαΐας, την Συντεχνία Αρτοποιών, το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Αχαΐας, o ΣΚΕΑΝΑ (σύλλογος καταστημάτων εστίασης και αναψυχής),  της ΓΕΣΕΒΕ, ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, το ΞΕΕ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) και το  ΠΟΞ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ)  το Επιμελητήριο  Αχαΐας, τον ΕΟΤ,.

Θα παρουσιάσει Ελληνικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και θα δημιουργήσει με αυτά  ευρωπαϊκές γαστρονομικές απολαύσεις εκλεκτής τροφής προς στους Ευρωπαίους και Έλληνες προσκεκλημένους καθώς και επισκέπτες. 

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ
Τοπικές Ευρωπαϊκές κουζίνες από πόλεις σταθμούς στην ιστορία της Ευρωπαϊκής γεύσης γίνονται ένα, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα αναδεικνύοντας και προβάλλοντας γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης, οι chef θα παρουσιάσουν ζωντανά τρία παραδοσιακά εδέσματα ανά ημέρα  από 28 χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην Ελληνική γαστρονομία με σήμα κατατεθέν το Great kouzina που προωθεί η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος

ΕΛΛΑΔΑ
Αχαιών γεύσεις  (20 παραδοσιακά εδέσματα ) από το βιβλίο Αχαιών Γεύσεις  της συγγραφέως και προϊσταμένης επιστημονικής & παιδαγωγικής καθοδήγησης Δ.Ε Δυτικής Ελλάδος κ. Σοφίας Χριστοπούλου.
Αχαϊκό πρωινό με βάση τα Αχαϊκά προϊόντα και την έρευνα των Μαγείρων Αχαΐας

Πελοπόννησος :    10 (παραδοσιακά εδέσματα )
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ  10 (παραδοσιακά εδέσματα)
ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ    10 (παραδοσιακά εδέσματα
ΖΑΚΥΝΘΟΣ  ο σύλλογος ξενοδόχων με το επιμελητήριο και τους Αρχιμάγειρες θα παρουσιάσουν την Ζακυνθινοί κουζίνα.
Οι Μεσσήνιοι Αρχιμάγειρες θα παρουσιάσουν την Μεσσηνιακή Κουζίνα
Παρουσίαση Αρτοποιημάτων από τη συντεχνία αρτοποιών: Αρτοποιήματα Αρχαίας Ελλάδας, της Ελλάδας του σήμερα αλλά και Ευρωπαϊκά. σύνθεση ενός καινούργιου ψωμιού και κουλουριού  με αχαϊκά προϊόντα  με σκοπό την κατοχύρωση ονόματος και προέλευση (ΠΟΠ).

Παρουσίαση Γλυκών από το σύλλογο Ζαχαροπλαστών Αχαΐας: τούρτα  ευρωπαϊκών γεύσεων και Ελληνικών, σύνθεση ενός καινούργιου γλυκού με αχαϊκά προϊόντα σε δημιουργική παρουσίαση με σκοπό την κατοχύρωση ονόματος και προέλευση.

Παρουσίαση ελληνικού καφέ στη χόβολη  με λουκούμι και γλυκά κουταλιού

Παρασκευή και  παρουσίαση παραδοσιακών γλυκυσμάτων και ηδύποτου:  Παρασκευή λουκούμι , Σαββάτο Τεντούρα , Κυριακή ροδοζάχαρη.    Παρουσίαση πρωινού και δεκατιανού από μαθητές.

Εκπαίδευση μαθητών σχολείων από μαγείρους με σκοπό την παρουσίαση πρωινού και δεκατιανού  στο φεστιβάλ.

Θέμα : διατροφικές ανάγκες μαθητών (ελληνικό πρωινό υψηλής διατροφικής αξίας)   επίσκεψη μαθητών των σχολείων Αχαΐας και συμμετοχή παρασκευάζοντας Κατ΄ οίκον πρωινού και δεκατιανού παρουσιάζοντας το στο φεστιβάλ.

Διαγωνισμοί παρουσιάσεις
Παρουσίαση εστιατόρων με δυο πιάτα ένα παρουσίαση και ένα δοκιμή με βάση τη Ελληνική κουζίνα σύμφωνα με το concept great kouzina του chef club Greece.

Παρασκευή κρέας , Σαββάτο ψάρι και μαλάκια  , Κυριακή γλυκό, σημεία αναφοράς:

• Σεβόμαστε τη παράδοση

• Αλλάζουμε την εμφάνιση

• Διασφαλίζουμε την ποιότητα

• Επενδύουμε στη διατροφική αξία των Ελληνικών προϊόντων
Διαγωνισμός σκαλίσματος λαχανικών.

Παρουσίαση  bartender με θέμα ελληνικά κοκτέιλ με κρασιά, ηδύποτα,  τσίπουρο, ούζο μπράντυ, χυμοί και φρούτα. προσαρμοσμένα στα διαγωνιζόμενα πιάτα.

Παρουσίαση  baristi στον  καφέ ( παρουσίαση,  συνδυασμός με ηδύποτα και επιδόρπια)

Εργαστήρια
Παρασκευή τυροκομικών, με παραδοσιακό τρόπο αλλά και σύγχρονο.

Παρασκευή γιαούρτι

Σαββάτο χλωροτύρι

Κυριακή ανθότυρο.
Κονιορτοποίηση σταριού  αλεύρι ολικής, 70%, 55%. Ζέας. Κριθαριού.
Απόσταξη  ηδύποτων 
Απόσταξη τσίπουρου , ούζου

Ημερίδες:                                       
Ντόρα Κατσωνοπούλου Καθ. Αρχαιολογίας . Διευθύντρια Ερευνητικού Προγράμματος Αρχαίας Ελίκης   της 11/04 και ώρα 18 : 00 μ.μ. έως 19 00  θα παρουσιάσει της διατροφικές συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων.

Η σχολή τυροκομίας Ιωαννίνων σε συνεργασία Αχαϊκή εταιρία   Κόμης Α.Ε. γαλακτοκομικά προϊόντα  της 12/4 και ώρα 11 00 έως 12 00  θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα τα Ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα και καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής, καθώς επίσης και καθημερινά θα παρασκευάζει και θα παρουσιάζει ζωντανά  και από ένα γαλακτοκομικό προϊόν

Η κ. Σοφία Π. Χριστοπούλου Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης  Δ/θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Της 12/04/ και ώρα 12 : 30 π.μ. έως : 14 00  Θα παρουσιάσει τις  διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Αχαΐας, απο την αρχαιότητα μέχρι τον 20ο αιώνα μ.χ.".

Η διατροφική ομάδα  του ΠΓΝΠ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών  «Παναγία η Βοήθεια» της 12/4 και ώρα 15 00 μ.μ. έως 16 30 μ.μ. θα παρουσιάσει τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής  και τα προβλήματα που εγκυμονεί η σύγχρονη διατροφή, χαιρετισμός θα απευθύνει ο  διοικητής του νοσοκομείου κ. Χαράλαμπος Μπονάνος

Δ.ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ  Θα παρουσιάσει ημερίδα της 12/4 και ώρα 16 30 έως 18 30 με θέμα:
Νηστεία – Διατροφή και Υγεία : Ομιλήτρια ΖΑΝΙΑ ΤΣΙΜΑΡΑ

ΑΣΗΜΙΝΑ Ιατρός Πνευμονολόγος

Η διατροφή στην Προσχολική Ηλικία : Ομιλήτρια κ. Καρατουλιώτη Καθ.Προσχολικής Αγωγής  του ΔΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣΗ Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής στο Νηπιαγωγείο Ομιλήτρια: κ. Παπαπάνου καθ. Νηπιαγωγός του ΔΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ.Φυσικοί , Χημικοί και Βιολογικοί κίνδυνοι στα Τρόφιμα Ομιλητής Αναγνώστου Παναγιώτης , Φυσικός MSc , Δ/της ΔΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ

Βιωματικό Εργαστήρι τέχνης προσχολικής και παιδικής Ηλικίας

Οι Εικαστικές Τέχνες στην Προσχολική Αγωγή - Εικαστικό Εργαστήρι Δημιουργίας και έκφρασης με θέμα Μεσογειακή Διατροφή" .

Εκπαιδεύτριες κ Γώγου Ελένη καθηγ. Τεχνικών ΔΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ , Ρουσοπούλου Μυρτώ Νικολοπούλου Μαρία , Καθ. Νηπιαγωγικής ΔΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣΧαιρετισμός Διευθυντής Δημοσίου ΙΕΚ Πάτρας κ. Αναγνώστου Παναγιώτης

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ : Α(Γ)ΡΩΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ της 13/4 και ώρα 12 00 π.μ.  έως 13 30  μ.μ. θα πραγματοποιήσει Ενημερωτική ημερίδα για τη δράση στην Αχαΐα και γενικότερα στην Δ Ελλάδα θέματα: Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ)»Το σχέδιο απευθύνεται σε ανέργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, Σε Νέους Επιστήμονες και σε Ασφαλισμένους στον ΟΓΑ με χαμηλό εισόδημα.

Συμβουλευτικές υπηρεσίες για τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ και του Leader.

Ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου επικοινωνίας των τοπικών και περιφερειακών φορέων

Σχεδιασμός και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος εμπορίας τοπικών προϊόντων

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ

Εμπορία - Ηλεκτρονικό Εμπόριο Αγροτικών Προϊόντων

Σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής, τυποποίησης και προώθησης αγροτικών προϊόντων με έμφαση σε προϊόντα βιολογικής γεωργίας

Ατομικές συνεδρίες κατά την διαδικασία επιλογής. Εξατομικευμένη Συνέντευξη για τη διάγνωση αναγκών του κάθε Επωφελούμενου και σύνταξη Ατομικού Δελτίου Παρέμβασης (Α.Δ.Π.)

Συμβουλευτική υποστήριξη ωφελουμένων για την Σύνταξη Επιχειρηματικού Σχεδίου, ή την αίτηση υπαγωγής σε άλλα προγράμματα.

Η Α(ΓΡΩΓΟΣ θα έχει περίπτερο και τις τρείς ημέρες και θα παρέχει έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό ενημέρωσης των ενδιαφερομένων.

Η εταιρία Bureau Veritas Ελλάς θα παρουσιάσει σε ημερίδα της 13/4 και ώρα 13 30 έως 14 30 την αναγκαιότητα  των επιχειρήσεων,  του εργατικού και επιστημονικού  προσωπικού, της κατάρτισης εκπαίδευσης και πιστοποίησης τους.

Η εταιρία Bureau Veritas Ελλάς είναι ένας διεθνής όμιλος που δραστηριοποιείται στις αξιολογήσεις συμμόρφωσης που εφαρμόζονται στα διαχειριστικά συστήματα Ποιότητας (Quality), Υγιεινής & Ασφάλειας (Health & Safety), Περιβάλλοντος (Environment), και Κοινωνικής Υπευθυνότητας (Social Accountability) (QHSE-SA).

Το Bureau Veritas εξυπηρετεί περισσότερους από 280.000 πελάτες σε όλον τον κόσμο,  με παρουσία σε 140 χώρες και περισσότερα από 700 γραφεία και εργαστήρια.

Το Bureau Veritas απασχολεί περίπου 24.000 υπαλλήλους με έδρα την Αθήνα,  θα παρουσιάσει  υπηρεσίες Certification-Πιστοποίησης στους εξής τομείς:

Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001)Συστήματα Διαχείρισης Περιβάλλοντος (ISO 14001/EMAS),Συστήματα Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία (OHSAS 18001)

Συστήματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων HACCP, (ISO 22000 / DS 3027 / ΕΛΟΤ 1416 / BRC - British Retailers Consortium)Συστήματα Κοινωνικής Ευθύνης (SA8000)

Η Bureau Veritas Certification είναι φορέας:Επαλήθευσης Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου (Green House Gas Emissions) σύμφωνα με την Οδηγία 2003/87/ΕΚΠιστοποίησης Παροχής Υπηρεσιών Συνοδευόμενης και Καθοδηγούμενης Κατάδυσης, Ενοικίασης Καταδυτικού Εξοπλισμού (ΕΛΟΤ ΕΝ 14467)

Ο σύλλογος Οινοποιών Οινολόγων Αχαΐας την  Κυριακή 13/4 και ώρα 14 30 μ.μ έως 15 30 μ.μ.  θα παρουσιάσει  ως θέμα ημερίδας οινοτουρισμός και αγροτουρισμός στην Αχαΐα, Η επιστροφή μορφωμένων νέων στην γεωργία, Οι νέες τεχνολογίες προς εφαρμογή στο αμπέλι, Οι δυνατότητες βιολογικής καλλιέργειας,  Οι δυνατότητες προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, η επιμόρφωση επαγγελματιών Μαγείρων και όσων γενικά εμπλέκονται με τα επισιτιστικά τμήματα, επίσης θα γνωρίσει στους προσκεκλημένους και στο ευρύ κοινό  τη σημαντικό ρόλο ενός επαγγελματία Οινοχόου ( Σομελιέ Σεφ της κάβας) σε μια επισιτιστική επιχείρηση, και τον τρόπο δοκιμής ενός κρασιού.

Μουσική

Ένα Φεστιβάλ που οι ήχοι της Ευρωπαϊκής μουσικής θα συντροφεύουν το ταξίδιμέσα από πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς και δυνατότητες προμήθειαςξεχωριστών προϊόντων.

Το μουσικό σχήμα “ALEA” που αποτελείτε από την κ. Αδαμοπούλου Αθηνά, Δρουκοπούλου Έλενα Καββαδία Ράνια Μίχα Εύη Χριστοδούλου Λούση διπλωματούχοι μουσικών οργάνων, ανωτέρων θεωρητικών, κλασσικού τραγουδιού, απόφοιτοι Πανεπιστημίου Μουσικολογίας, καθώς και μέλη διαφόρων  ορχηστρικών και χορωδιακών συνόλων στην πόλη της Πάτρας. Εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί μουσικής στην Α’/βθμια και την Β’/θμια Εκπαίδευση, με εμπειρία  σε πλήθος εκδηλώσεων και συναυλιών

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ειδικά διαμορφωμένος χώρος (παιδότοπος) όπου τα παιδιά των επισκεπτών  θα απασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες βασισμένες στην Ελληνική κουλτούρα αλλά και στην Ευρωπαϊκή, όπως: ζωγραφική, παρακολούθηση  θεατρικών παραστάσεων και Καραγκιόζη,  παρακολούθηση παράστασης μουσικής με σύγχρονα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα του 20ου αιώνα,  διακεκριμένος Σεφ με τους συνεργάτες του με μεγάλη πείρα στην εκπαίδευση παιδιών σε σχολή μαγειρικής και παρουσίαση στην τηλεόραση θα δημιουργήσει με τα παιδιά και ενδεχομένως μελλοντικούς Σεφ Ελληνικά εδέσματα.

Στην Έναρξη  θα παρευρεθούν, Ευρωβουλευτές και Πρέσβεις, η υπουργός τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη , ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.  Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Υφ. Παιδείας κ. Κώστας Γκιουλέκας,  ο περιφερειάρχης κος Αποστόλης Κατσιφάρας , ο Δήμαρχος Πατρών κ. Γιάννης Δημαράς , πρόεδρος  επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων και πρόεδρος της λέσχης Αρχιμαγείρων κ.  Μίλτος Καρούμπας, Ο πρόεδρος του συλλόγου  ΣΚΕΑΝΑ Αχαΐας (εξυπηρέτηση πελατών καταστημάτων εστίασης & αναψυχής κ. Γιάννης Σταυρόπουλος, ο  πρόεδρος του Σωματείου Ζαχαροπλαστών Πάτρας και Αναπλ. Γεν. Γραμματέας της ΟΕΖΕ  κ. Μιλτιάδης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Αχαΐας κ. Δημήτρης Διαμαντόπουλος, οι πρόεδροι  του συλλόγου ξενοδόχων Ζακύνθου κ. Χριστίνα Τετράδη και ο κ. Θεόδωρος Κολπονδίνος, Η διευθύντρια των Ανασκαφών του Τμήματος Γεωλογίας  καθηγήτρια κ. Ντόρα Κατσωνοπούλου, ο διοικητής πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου Πατρών κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, Ο Διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" κ. Απόστολος Λέτσιος,  Ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κος Δρ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος ,Η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης  Δ/θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας  κα. Σοφία Χριστοπούλου  και συγγραφέας του βιβλίου Αχαιών Γεύσης , ο κ. Παναγιώτης Αναγνώστου διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Πάτρας  και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.

Επίσης αναμένουμε τα ονόματα των καθηγητών και άλλων προσκεκλημένων ώστε να ανακοινωθούν στο επίσημο οργανόγραμμα στο site και ΜΜΕ.

Προσκεκλημένοι θα είναι οι δήμοι Πελοποννήσου, Αιτωλοακαρνανίας, Ιονίων Νήσων, καθώς και τα επιμελητήρια και ξενοδοχειακοί σύλλογοι αυτών.

Ενημερωτικά περίπτερα θα διατίθενται δωρεάν για  όλους τους φορείς που σχετίζονται με τα  επισιτιστικά τμήματα  τον τουρισμό, υποστηρικτές,  χορηγούς, τις σχολές των πανεπιστημίων, και τους παραπάνω προσκεκλημένους.MENU 
ΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΕΛΛΑΔΑΣ                                                                              
ΕΥΡΩΠΗ
ΑΥΣTΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Graz Γκράτς  (Πέρδικες ή κοτόπουλο του Ξυλοκόπου)

Wiener Kartoffelsalat  (Βιεννέζικη πατατοσαλάτα)

viennese braised red cabbage (Βιεννέζικο κοκκινιστό λάχανο)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Rindsuppe  (Σούπα από  μοσχάρι)

Styrian Pot Roast  (χοιρινό ψητό με πατάτες & τριμμένο μήλο)

RUBENSALAT   (Παντζαροσαλάτα)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Schnitzel vienoua  (Σνίτσελ Βιέννης)

Cucumber Salad  (Σαλάτα Αυστρίας-Αγγουροσαλάτα)

Krautsalat Σαλάτα  (Σαλάτα Λάχανο από την Αυστρία)

ΒΕΛΓΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Moules – Frites  (Μύδια με πατάτες τηγανιτές)

Waterzoï (κοτόπουλο με πράσα)

Crispbread with Shrimp tails Καναπέ  με  ουρές γαρίδων

ΣΑΒΒΑΤΟ

Belgian carrots  (Καραμελωμένα καρότα)                             Carbonades Flamandes   (Στιφάδο Μοσχάρι Ψημένο στη μπύρα)

Brussels salad Σαλάτα Βρυξελλών

ΚΥΡΙΑΚΗ                                                                                                                                                       Stoemp Aux Poireaux (Πουρές με πατάτες & πράσα)                 Moules au beurre d'escargot  (Μύδια με Βούτυρο  από σαλιγκάρι)                                                                 Supremes  (κοτόπουλο με σπαράγγια και βότανα)

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Banitsa - Баница  (φύλλο κρούστας με τυρί & γιαούρτι)

Винен кебап  (Κεμπάπ μοσχάρι ή χοιρινό ή αρνί μαγειρεμένο σε σάλτσα κρασιού)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Tarator Таратор  (κρύα σούπα με αγγούρι & γιαούρτι, καρύδια, άνηθο)

Gyuvech Гювече  (γιουβέτσι με κάθε είδους μαγειρεμένο κοτόπουλο, χοιρινό ή βοδινό)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Пълнени чушки  (Γεμιστές πιπεριές)Mish Mash- Миш-маш (Συνονθύλευμα αυγά, πιπεριές, τυρί)

ΓΑΛΛΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

beef bourguignon (Μοσχάρι Μπουργκινίον)

poisson a la  nicoise (Ψάρι Νισουάζ)

Canapés de crevettes sauce cocktail (Καναπέ με γαρίδες και σος Γαλλική)

ΣΑΒΒΑΤΟ

cassoulet de porc (Χοιρινό Κασουλέ)

Soupe a l'Oignon au Fromage (Κρεμμυδόσουπα)

bouchées à la reine (Μπουσέ αλα ρέν – σφολιατάκια γεμιστά με κοτόπουλο)

ΚΥΡΙΑΚΗ

cafe de paris du porc (Χοιρινό Καφέ Ντε Παρί)

Croque-monsieur (Κρόκ Μεσιέ τοστ με ζαμπόν)

Salade Carmen (Σαλάτα Κάρμεν)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                                                                                                                         Alt  (Πατατοσαλάτα)                                                         Bayerische Knödel (κνεντέλ πατατοκεφτέδες)                      Hazelnut  Oktoberfest  (Σκαλοπίνια με βούτυρο φουντουκιού)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Beer-basted  (Λουκάνικο με μπύρα και γερμανική Μουστάρδα)

Schweinebraten mit Biersauce (Ψητό Χοιρινό με Σάλτσα μπύρας)

ΚΥΡΙΑΚΗ                                                                         Jägerschnitzel ( Σνίτσελ του κυνηγού)                                                                                                       Hazelnussomeletten (ομελέτα με φουντούκια)

ΔΑΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Danske Svampe (Δανέζικα μανιτάρια με βότανα)

Flæskesteg – Roast Pork  ( Χοιρινό Ψητό )

kålsalat med gulerødder og æbler (σαλάτα λάχανο με καρότα και μήλα)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Koteletter med svampe  (Χοιρινή μπριζόλα με μανιτάρια αλά κρεμ)

kødboller med karrysauce (Κεφτεδάκια Δανίας με σάλτσα κάρυ)

appelsinsalat med seller (σαλάτα πορτοκάλι με σέλινο)

Κυριακή

Ærter  (σούπα  χοιρινό με λαχανικά)

Danske frikadeller med cremet sauce dild (Κεφτεδάκια με σάλτσα άνηθου)

Dansk salat med rejer (Σαλάτα με γαρίδες)

ΕΣΘΟΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Eesti sealiha  (Εσθονιακό Χοιρινό)

Estonia Rosolje  (Εσθονιακή σαλάτα με παντζάρι)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Eesti kurk supp (Eσθονιακή σούπα  αγγουριού)

Täidetud veise Roll  (Γεμιστό μοσχάρι ρολό)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Tume õlu supp Sealiha (Σούπα χοιρινό με μαύρη μπύρα)

Kartulisalat Πατατοσαλάτα

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Beef in Stout (Μοσχάρι  με μαύρη μπύρα)

British  Potato Salad  (Βρετανική  Πατατοσαλάτα)

shepherd's pie  (πίτα του βοσκού)

ΣΑΒΒΑΤΟ

British pie with lamb and apricots (Αγγλική πίτα με αρνί και βερίκοκα)

Goat's Cheese with Pear and Walnut Salad  (Σαλάτα με Κατσικίσιο τυρί  Αχλάδια & Καρύδια)

Vegetable Soup (χορτόσουπα)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Dorset Jugged Steak (Μπριζόλα)

pie with ham and eggs (πίτα με ζαμπόν και αυγά)

Crab Salad (καβουροσαλάτα)

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Irish stew (Ιρλανδέζικο στιφάδο)

Dublin Coddle  (Λουκάνικα φούρνου με πατάτες)

carrot salad with bacon and mayonnaise (σαλάτα καρότα με μπέικον & μαγιονέζα)

ΣΑΒΒΑΤΟ

SEPHERD'S PIE  (πίτα του βοσκού)salad with cabbage and carrot ham and mayonnaise (σαλάτα με λάχανο, ζαμπόν, καρότο και μαγιονέζα)

Bacon and Cabbage Soup (Λαχανόσουπα με  Μπέικον)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Cornish pasty pie  (πίτα με κρέας και πατάτες)

Irish potato soup (Ιρλανδική πατατόσουπα)

Colcannon (Ιρλανδικός πουρές)

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                                                                                                                         Pollo en pepitoria (Κοτόπουλο με Αμύγδαλα)                                                                                                         Spanish Tortilla  (Ισπανική Τορτίγιας ομελέτα)                       Gambas al pil pil  (Γαρίδες Σκόρδο)

ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                                                                                                          Fricandó de ternera con setas (Βοδινό με Μανιτάρια)                                                                                                Paella Παέλια (ριζότο με θαλασσινά και κοτόπουλο)                                                                                                     ensaladilla rusa – spanish salad (Ισπανική Σαλάτα)

ΚΥΡΙΑΚΗ                                                                                                                                                           Lomo de cerdo con melocotones e higos  (Χοιρινό με σύκα και βερίκοκα)

Arroz a la Valenciana risotto (Ριζότο Βαλενθιάνα)                                                                                                       Tacos chili con carne (Τάκος Τσίλι  κον Κάρνε)

ΙΤΑΛΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

pollo alla  scarpariello  (Κοτόπουλο Σκαρπαγιόλα του τσαγκάρη)

risotto piemontese (Ριζότο Πιεμονταίζ)

caponata siciliana (Καπονάτα σισιλιέν)

ΣΑΒΒΑΤΟ

pollo alla cacciatora (Κοτόπουλο κατσιατόρε -του κυνηγού)

risotto milanese (Ριζότο Μιλαναίζ )

salade italienne (Σαλάτα Ιταλίεν )

ΚΥΡΙΑΚΗ

scaloppine saltimbocca alla romana (Χοιρινό σκαλοπίνι Σαλτιμπόκα α λα Ρομάνα )

pesce alla siciliana (Ψάρι Σισιλιέν) crostini salami tomato arugula (Κροστίνι με ντομάτα σαλάμι και ρόκα )

ΚΡΟΑΤΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                                                                                                                     Teletina  Ispod peke (Μοσχάρι με λαχανικά)

Hrvatska gljiva (Μανιταρόσουπα)

kupus salata (Σαλάτα Λάχανο)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Kobasice u balsamićo umaku (Λουκάνικα σε σάλτσα απο Bαλσάμικο)

Tikvice  pohane (Τηγανητά κολοκυθάκια)

North Croatian Pork and Sauerkraut Stew (Sekeli Gulash) (Χοιρινό & στιφάδο λάχανο)

ΚΥΡΙΑΚΗ

tikvica s puretinom i maslinama (Κολοκυθάκια με γαλοπούλα & ελιές)

Croatian “blitva”  (Σπανάκι ή σέσκουλα με ξινή κρέμα)

Lazanje s Kokos  (Κοτόπουλο με λαζάνια)

ΚΥΠΡΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Aγρέλια (Ομελέτα με σπαράγγια)

Κυπριακή Τυρόπιτα

Χοιρινό με κολοκάσι, σέλινο & σάλτσα τομάτας

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κοτόπουλο με κάρυ & χαλούμι

Ταχινόπιτα

Φακές

Μουτζέντρα

Κούπες (πλιγούρι με χοιρινό κιμά)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Πιλάφι πουργούρι (πληγούρι)

Κρέπες με χαλούμι στο φούρνο

Αφέλια (μικρά κομμάτια χοιρινού τσιγαρισμένα με κόκκινο κρασί & κόλιανδρο)

ΛΕΤΟΝΙΑ                                                                                                                                               ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                                                                                                                     Телятина Орлов (Μοσχάρι Πρίγκιπα Orloff)                                                                                                               skābeņu zupa  sorrel  soup  (Σούπα με Λάπαθο)

kartupeļu salāti ar gurķi marinētu Smetana mērci (Πατατοσαλάτα με σάλτσα αγγουράκι  τουρσί)

ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                                                                                           Bukstiņbiezputra (Σαλάτα με πλιγούρι πατάτες & χοιρινό)

Борщ  zupa Soup Borscht  (Σούπα Μπόρς)

Kartupelu pankūkas (Τηγανίτες  πατάτας)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Pelēkie zirņi ar speķīti  (Ρεβίθια με μπέικον)

Бефстроганов Befstróganov (Μοσχάρι Στρογγανόφ)

Skalndrauši  (Τάρτα χορτοφάγου με πατάτες & καρότα)

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Kopūstų sriuba su mėsos gabalus  (Λάχανο κρεατόσουπα)

Troškinys  (Στιφάδο)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Pupelių troškinys su kiauliena  (Στιφάδο φασόλια με χοιρινό)

Duonos sriuba kibiras  (λαχανόσουπα  μέσα σε καρβελάκι Ψωμί )

Kepta duona kitaip (Τηγανητό ψωμί με άλλο τρόπο)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Sumuštinis  su krabų lazdelėmis  (σάντουιτς με ραβδιά καβούρι)

Ryžių salotos  (σαλάτα ρυζιού)
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

F'rell am Rèisleck (πέστροφα Riesling σάλτσα)Bouneshclupp (φασολάκια σούπα)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Rieslingspaschtèit ( κρεατόπιτα)

Χονγκ am Rèisleck (Κοτόπουλο κρασάτο)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Flamicherzooϊ Τάρτα με πράσο και καπνιστό χοιρινό Tiirget  (μπιφτέκια με λάχανο τουρσί)

ΜΑΛΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Maltese Fish Soup (Ψαρόσουπα Μάλτας)

Ross il-Forn (ψημένο ρύζι)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Brungiel Mimli (Γεμιστές μελιτζάνες)

Fried Rice  (Σαλάτα Μάλτας με τηγανιτό ρύζι)

Risotto with Sea Fruit (Ριζότο με Θαλασσινά)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Open Tomato Sandwich (Ανοιχτό σάντουιτς με Ντομάτα)

Artichokes Stew (αγκινάρες στιφάδο)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Duth Onion Soup Netherlands (Κρεμμυδόσουπα Ολλανδίας)

Winterse Bonenschotel  met varkensvlees (Χειμερινό πιάτο Φασολιών με χοιρινό  κρέας)

ΣΑΒΒΑΤΟ

vlees met kerrie schotel (Κρέας με κάρυ)

Koninginnesoep (Σούπα της Βασίλισσας)

Kikkererwten met Apple Salade (Ρεβίθια σαλάτα με μήλο)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Kabeljauw met Kaas (Μπακαλιάρος με τυρί)

Komkommersalade (αγγούρι σαλάτα)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Gulyás Leves  (Μοσχάρι γκούλας )

Hungarian MEGGY Leves  (Ουγγρική Σούπα με Κεράσια)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Bab Leves   (Ουγγρική συνταγή φασολάδα)

Paprikash Csirke  (Κοτόπουλο με πάπρικα)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Potarnichi smentena (κοτόπουλο  με σμεντάνα-ξινή κρέμα)

Magyar burgonyasaláta  (Πατατοσαλάτα από την Ουγγαρία)

ΠΟΛΩΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Chrzan (Πολωνική κρεατόσουπα)

Sałatka Kapusta kwaszona (Σαλάτα Λάχανο τουρσί)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Kapusta z Wieprzowina (Λάχανο με χοιρινό)

Kotlety Ziemniaczane (Κοτολέτες πατάτας)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Kotlet schabowy z kapustą (Χοιρινές μπριζόλες με λάχανο τουρσί)

Sałatka z ogórków (Σαλάτα με αγγούρι)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Rojoes a caminho  (χοιρινό με κόλιανδρο)

Gampas con caril  (Γαρίδες με κάρυ)

Ervilhas Portuguesa  (Αρακάς με λουκάνικο)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Frango à Portuguesa  (κοτόπουλο α λα Πορτυγκέζ)

portugal omelette  (Ομελέτα πορτογαλική με λουκάνικο  πιπεριές & πατάτες)

salada Macarrão com Kani  (Σαλάτα ζυμαρικών με καβούρι σουρίμι)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Μάο de vaca com Grão  (Μοσχάρι με ρεβίθια)

Amêijoas na Cataplana  (Αχνιστά μύδια με λουκάνικο σε σάλτσα ντομάτας)

salada Salpicão  (Σαλάτα με ζαμπόν κοτόπουλο, λαχανικά & φρούτα)

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Cotlete de porc la cuptor  (Ψητή χοιρινή μπριζόλα)

Mititel români din carne Balls  (Ρουμάνικοι  Κεφτέδες)

Taramasalata de sare Herring Roe   (Αλατισμένο σκουμπρί με σαλάτα αυγοτάραχο)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Omletă cu mere  (Ομελέτα με μήλα)

Salata de vinete  (Μελιτζανοσαλάτα)tocană  (Στιφάδο)

ΚΥΡΙΑΚΗ

conopidă cu parmezan  (Κουνουπίδι με παρμεζάνα)

Pui (supa de pui)  (Σούπα κοτόπουλο – κοτόσουπα)

Supa de rosii (Supa de rosii)  (Σούπα ντομάτας – ντοματόσουπα) 
ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Segedínsky Gulas  (Γκούλας)

Halupki  (Λαχανοντολμάδες γεμιστοί με σιτάρι Πλιγούρι)

Paradise polievka  zo Slovenska  (Paradise σούπα από τη Σλοβακία)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Slovak chicken paprikas  (Κοτόπουλο με πιπεριές)Klasická Kapustnica  (Λαχανόσουπα)

Cesnaková polievka so slaninou  (Σκορδόσουπα  με μπέικον)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Hovädzie Polievka  (Σούπα με βοδινό κρέας)

vlašský šalát  (Σαλάτα με  Καρύδια)

Červená kapusta šalát  (Σαλάτα με κόκκινο λάχανο)

ΣΛΟΒΕΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Boiled  (Βραστό)

Primorska  (Σούπα Παράκτια  με λαχανικά, μπέικον, & ρύζι)

ΣΑΒΒΑΤΟ

ovčje juha (Κρεατόσουπα με αρνί )

miška (ocvrta jabolka) (Λουκουμάδες με μήλα)

Slovenščina Pierogi   (Σλοβενική Πιερότζι με λαζάνια & πουρέ πατάτας)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Mamaliga  (Μαμαλίγκα συνοδευτικό από καλαμποκάλευρο)

Brodet  (Σλοβενική Ψαρόσουπα)

ΣΟΥΗΔΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

skiktade potatis och ansjoviskräm (Τούρτα πατάτας με αντζούγιες και κρεμμύδια)

Swedish Meatballs  (Σουηδικά Κεφτεδάκια)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Fläskfilé med sas och ugnsstekta grönsaker (Ψαρονέφρι με σάλτσα & Ψητά λαχανικά)

Svensk kyckling sallad  (Σουηδική Σαλάτα Κοτόπουλο)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Janssons Frestelse  (Πειρασμός πίτα με ψάρια)KöttfÄrs och olivpaj  (Κιμάς με ελιές)
ΤΣΕΧΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Hovězí svíčková na smetaně a zeleniny  ( Σβίτσκοβα)(Μοσχάρι  με σάλτσα από κρέμα γάλακτος & λαχανικά)

Fazolova Polevka ( Τσέχικη σούπα από φασόλια)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Rajska Omacka  (Μοσχαρίσιο ψητό με τσέχικη σάλτσα ντομάτας)

Brno  (ψημένες φέτες ψωμιού & από πάνω πικάντικος κιμάς)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Cibule plněné masem a houbami  (Κρεμμύδια Γεμιστά με κιμά & μανιτάρια)

Vepřový guláš s kysaným zelím (χοιρινό  με ξινολάχανο)

ΦΙΛΑΝΔΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Karelian stew (Ραγού Καρελίας)

Hernekeitto  (Μπιζελόσουπα με ζαμπόν)

Karelian Pasty  (Πίτα Καρελίας)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Lihapullat  (Φινλανδικά  Κεφτεδάκια)

Rosolli"  (Σαλάτα λαχανικών με παντζάρι)

Crispbread with salmon gravlax  (Καναπέ με σολομό)ΚΥΡΙΑΚΗThin Crisps with Tuna Dipping  (Πιτάκια με κρέμα  Τόνο)Potato salad  (Πατατοσαλάτα Φιλανδίας)Marinated summer salad  (Μαριναρισμένη καλοκαιρινή σαλάτα)

ΕΛΛΑΔΑ
ΑΧΑΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ

ΑΧΑΙΚΕΣ ΓΕΥΣΗΣΠΑΡΑΣΚΕΥΗΛαγώτοΜπίζα με αγκινάρεςΤουτουμάκια σκέταΣουπιές με ψιλικάΛαχανόπιταΑυγά (καγιανά) η στραπατσάδαΡιγανάδαΤο φαί του φτωχούΣΑΒΒΑΤΟΒεργάδι με φασολάκιαΚολοκύθια γεμιστά αυγολέμονοΤραχανόπιταΣουτζουκάκια με κυδώνια και πράσινες τσακιστές ελιέςΓαύρος στον φούρνο με σκόρδο και φρέσκια ντομάταΠατάτες γιαχνίΧταπόδι με μακαρονάκιΚΥΡΙΑΚΗΑρνάκι  φρικασέ με αγκινάρεςΜακαρονόπιτα ή τυρηνόπιταΦασουλολάχανοΝτοματόσουπα η χοντροπίγουληΑμπελοβλάσταρα σαλάταΚουνουπίδι στιφάδοΠέρκα στο φούρνο πλακί
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΗΣΠΑΡΑΣΚΕΥΗΚολοκοτρωνέϊκο ΧοιρινόΜαραθόπιταΜανιτάρια σκορδάταΣΑΒΒΑΤΟΛαγωτό Χοιρινό ΤρίποληςΜελιτζάνες με ΞινόχοντροΤσιλαδιά Μεσσηνίας

ΚΥΡΙΑΚΗΧοιρινό ΛαχανιάΚοτόπουλο με Ελιές

Μυζηθρόπιτα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης

Θρακιώτικο λαχανόριζο

Πατάτες με πορτοκάλι

Νευροκόπι

Πηλιορείτικο σπετσοφάϊ

ΣΑΒΒΑΤΟ

Χοιρινό με τραχανά γλυκό

Οξυά Καρδίτσας

Μπατζίνα Αλμυρού με χλωροτύρι

Ψήμα Χαλκιδικής κατσικάκι

Πλακέ Πρεσπών φασολάδα με πιπεριές

ΚΥΡΙΑΚΗ

Πρασοτηγανιά

Κιλκίς Πικάντικα φασόλια με γαρίδες

Θήβα Ξηροψηστά ¨

Σέρρες μελιτζάνες με καρύδια

Πίτα πατάτας με παστό χοιρινό Νευροκοπίου


ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σφακιανό χοιρινό με ρεβίθια

Μαύρο πιλάφι με σουπιά  Λειψοί

Ρόδος  πιταρούδια

Αραντιστά Αστυπάλαια

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κοτόπουλο με μαστίχα Χίου

Φακόρυζο Χάλκη

Ρεβιθάδα   Πάρου

Κρητικό  σφουγγάτο

ΚΥΡΙΑΚΗ

Συριανή  συνταγή με λάχανο και χοιρινό

Φασολάκια με γαρίδες Κυκλάδες

Νίσυρος μαυρομάτικα με μαϊντανό

Κατιμέρια  Σάμος

ΟΔΗΓΙΕΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ισόγειο διαστάσεις  χώρου  50 Χ 32.
Περιφερειακά  υπάρχουν 33 περίπτερα διαστάσεων  4μέτρα πρόσοψη  &  2 μέτρα βάθος.

Η πλάτη κάθε περιπτέρου θα είναι στολισμένη με Banner διαστάσεων  2 Χ 4 με σύμβολο ανάλογο της κάθε χώρας.

Παράλληλα κατά μήκος & των δύο πλευρών θα υπάρχει  20 μέτρα μπουφές που στον ένα θα υπάρχουν εκθέματα σκαλισμένων λαχανικών & νεκρής ζύμης και στον άλλον παρουσίαση Αχαϊκού Πρωινού και Ευρωπαϊκών γλυκών.

Στο κέντρο θα υπάρχουν δύο Bar.

Στο  πρώτο Bar  θα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις καφέ χορηγίας της Εταιρείας Rioba όπου διακεκριμένος και βραβευμένος σύμβουλος της εταιρείας θα παρουσιάζει και θα εκπαιδεύσει  Αχαιούς Baristas απο της 15:00 έως 17:00 τις υπόλοιπες ώρες έως της 20:00 το βράδυ δίνεται η δυνατότητα σε Αχαιούς επαγγελματίες αλλά και τις επιχειρήσεις καφέ να παρουσιάσουν και να δημιουργήσουν παντός είδους ροφήματα  συνδυασμένων ή όχι με τοπικά αλκοολούχα ποτά (δίνεται η δυνατότητα και προβολή της κάθε επιχείρησης με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμεί κατά την ώρα που ο συνεργάτης τους δημιουργεί ).

Δίνεται επίσης η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο είδος αυτό να προβληθούν κατά την ώρα που ο συνεργάτης τους  δημιουργεί και να είναι αποκλειστικοί χορηγοί ατομικά ή ομαδικά.

Δεν υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής.

Στο δεύτερο Bar το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με εμπορεύματα από χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων (όπου θα αναγράφεται σε εμφανές σημείο του Bar η επωνυμία) όπως φρέσκα φρούτα, χυμούς, τοπικά κρασιά, ηδύποτα, αποστάγματα όπως ούζο, τσίπουρο διαφόρων γεύσεων και  Brandy.

Θα έχουν την δυνατότητα οι Αχαιοί επαγγελματίες να δημιουργήσουν κοκτέιλ δηλώνοντας συμμετοχή.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο είδος αυτό να προβληθούν κατά την ώρα που ο συνεργάτης τους δημιουργεί κοκτέιλ ή και να είναι αποκλειστικοί χορηγοί ατομικά ή ομαδικά.

Δεν υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής.

Θα δοθεί Βεβαίωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού στους συμμετέχοντες και στις επιχειρήσεις .

Στις ροτόντες των μπουφέ οι οινολόγοι και οι οινοποιοί μπορούν να προτείνουν ανάλογα με το εκάστοτε φαγητό και το κατάλληλο κρασί είτε ανοίγοντάς το προς δοκιμή ή αφήνοντας το στο μπουφέ για προσωπική τους προβολή.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με άλλα προϊόντα τα οποία περιέχονται στο συγκεκριμένο φαγητό.

Δεν υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής.

ΠΡΟΣ  ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ

Απέναντι από το τραπέζι κριτών υπάρχει ένας συνεχόμενος μπουφές 28 μέτρων χωρητικότητας  32 πιάτων και στην πλάτη του μπουφέ μπορεί ο εκάστοτε εστιάτορας να τοποθετήσει  Banner  διαστάσεων  0,80 εκ. πλάτους και 2 μέτρων ύψους. Πίσω από το κάθε πιάτο πρέπει να υπάρχει το όνομα της συνταγής και η εκτέλεση.

Το φαγητό θα πρέπει να είναι ζελαρισμένο ώστε να διατηρηθεί ένα εύλογο διάστημα δύο ωρών.

Ένα δεύτερο πιάτο της ίδιας γεύσης θα πηγαίνει προς δοκιμή στους κριτές.

Και τα δύο πιάτα θα έχουν παρασκευαστεί στο εργαστήριο σας αλλά δίνεται η δυνατότητα το τελευταίο στήσιμο να γίνεται στην έκθεση.

Τα πιάτα δεν θα κριθούν με βαθμολογίες απλά θα είναι με συμμετοχή.

Θα δοθεί Βεβαίωση συμμετοχής στον Μάγειρα αλλά και στο Εστιατόριο από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Δεν υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής.

Υ.Σ :  Ημέρα Παρασκευή  και ώρα 18:00 έως 19:00  Παρουσίαση πιάτου ώστε κατά την έναρξη των εγκαινίων να είναι στυμμένος ο μπουφές με τα πιάτα για τους προσκεκλημένους

Ημέρα Σάββατο και ώρα 16:00 έως 17:00 Παρουσίαση πιάτου

Ημέρα Κυριακή και ώρα 16:00 έως 17:00 Παρουσίαση πιάτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις