Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Θεατρική ομάδα Εκπαιδευτικών Πάτρας ΡΩΓΜΗ παρουσιάζει το έργο «Οι Βαλίτσες»

Η Θεατρική ομάδα Εκπαιδευτικών Πάτρας ΡΩ...

Σε κείμενο και σκηνοθεσία του Ανδρέα Θανασούλα

Η ΡΩΓΜΗ ξεκίνησε από Εκπαιδευτικούς με σκοπό τη μύηση σε τεχνικές θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού και αξιοποίηση αυτών στη διδακτική μας πράξη. Μετά από μια σειρά βιωματικών σεμιναρίων σε σχολεία του νομού αλλά και επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς Π.Ε  και την παρουσία μας στο Πανελλήνιο Συμπόσιο της Π.Ε.Ε.Π.Θ.Ε, στην Αθήνα το 2011, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο αξιολόγησε και συμπεριέλαβε στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την ομάδα και τις δράσεις της.

Στην συνέχεια και μέσα από την εμπειρία των εργαστηρίων προχωρήσαμε στις παραστάσεις. Το 2011 παρουσιάσαμε το έργο " Ο Μικρός Πρίγκιπας" του Σαιντ Εξυπερύ σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαρσίδου. Το 2012 το έργο «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλη σε σκηνοθεσία Ανδρέα Θανασούλα.

Το έργο που παρουσιάζουμε φέτος «Οι Βαλίτσες» προσπαθεί να αξιοποιήσει όλες τις πλευρές της κωμωδίας σαν είδος. Κυρίαρχα χρησιμοποιεί τη δομή του καλοφτιαγμένου έργου, που αξιοποιήθηκε ιδιαίτερα από το μπουλβάρ, παράλληλα δεν λείπουν τόσο ο μολλιερικός διδακτισμός όσο και η αριστοφανική  σάτιρα. Ο Ανδρέας Θανασούλας είναι  μέλος της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Εργάστηκε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής Δραματικής Τέχνης. Το συγγραφικό του έργο έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις τόσο για τα θεατρικά κείμενα όσο και για τα διηγήματα.

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης:

Γιώργος Παράμερος ( Μάκης)

Έφη Μυλωνά (Μέλπω)

Αγγελική Νικολοπούλου (Μάρθα)

Μάριος Τσαούσογλου (Κώστας)

Κων|νος Γεωργόπουλος (Πέτρος)

Κώστας Γιαννακόπουλος (Στάθης)

Μάγδα Πακτίτη (Γκέλυ)

Νίκος Ιωάννου (Γιάννης)

Νάντια Παπαγεωργίου (Βαρβάρα)

Γωγώ Οικονόμου (Κάτια)

 

Το έργο παρουσιάζεται στο θέατρο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, Νόρμαν 16 και Αγ. Διονυσίου, στις 13, 14, 15 ,16 και 20, 21 , 22 ,23 Μαρτίου, ώρα 21.00

Τηλέφωνα κρατήσεων: 2610461272(8.00-14.00), 6987704990(14:00μ.μ-21:00μ.μ)

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ, έσοδα των πωλήσεων θα δοθούν στην Εθελοντική Ομάδα χέρι χέρι

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ανδρέας Θανασούλας γεννήθηκε το 1969 στη Βάρδα Ηλείας. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών (Γ. Θεοδοσιάδη) και στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Επίσης παιδαγωγικά στην ΑΣΠΑΙΤΕ, Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εργάστηκε ως ηθοποιός σκηνοθέτης και καθηγητής Δραματικής Τέχνης. Έγραψε το μυθιστόρημα Άνεμος στα μάτια, και έξι ακόμα θεατρικά έργα. Βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο κειμένου για το θεατρικό έργο «Ο Συλλέκτης», στο Athens Fringe Festival και διακρίθηκε στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Αντώνης Σαμαράκης (2014) με το διήγημα «Ο Εριόν Μουλάι πεθαίνει». Για τρία συνεχή χρόνια ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στη Θεατρική Σκηνή Πολυχώρου ΠΟΛΙΤΕΙΑ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture