Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πιθανή η έγκριση της καλλιέργειας καλαμποκιού TC1507 στην ΕΕ

Πιθανή η έγκριση της καλλιέργειας καλαμπ...

Το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι TC1507 του αμερικανικού ομίλου Pioneer, πρόκειται να εγκριθεί την ερχόμενη εβδομάδα για καλλιέργεια στην ΕΕ

Το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι TC1507 του αμερικανικού ομίλου Pioneer, πρόκειται να εγκριθεί την ερχόμενη εβδομάδα για καλλιέργεια στην ΕΕ, μετά την αποχή από την ψηφοφορία της Γερμανίας, στάση που όπως εξηγούν ανώνυμες πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο, ισοδυναμεί με συμφωνία. «Η Γερμανία περνάει από την καταψήφιση (της έγκρισης της καλλιέργειας) στην αποχή», δήλωσαν δύο πηγές 

Οι υπουργοί της ΕΕ αρμόδιοι για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις πρόκειται να πάρουν θέση σχετικά με την έναρξη της καλλιέργειας αυτού του ΓΤΟ στη διάρκεια μιας συνεδρίασης την ερχόμενη Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Αν η γερμανική κυβέρνηση απόσχει κατά την ψηφοφορία, αυτό θα ισοδυναμεί με συμφωνία της στο αίτημα για την έγκριση της καλλιέργειας. "Αν δεν υπάρξει ενισχυμένη πλειοψηφία εναντίον του αιτήματος, επειδή ένα κράτος απέχει, τότε θα εγκριθεί αυτομάτως", εξήγησε ο Τόνιο Μποργκ σε συνέντευξή του στο Vieuws, ιστότοπο που ειδικεύεται στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Η Γαλλία, η οποία τάσσεται εναντίον της έγκρισης της καλλιέργειας αυτού του ΓΤΟ, υπολόγιζε στην υποστήριξη του Βερολίνου. Σύμφωνα με ευρωπαίο διαπραγματευτή, η Γερμανία είχε συνταχθεί αρχικά με τη Γαλλία, αφήνοντας για πρώτη φορά να διαφανεί η πιθανότητα να απορριφθεί η έγκριση.

Ο μεγάλος συνασπισμός του οποίου ηγείται η Άνγκελα Μέρκελ είναι διχασμένος στο θέμα και επειδή δεν υπάρχει συμφωνία, θα δοθεί εντολή στον αντιπρόσωπό του να απόσχει κατά την ψηφοφορία η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέφερε το Νοέμβριο το θέμα, αφού καταδικάσθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στη διαδικασία έγκρισης, η οποία άρχισε το 2001 και έχει μπλοκαρισθεί από το 2009 εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των κρατών. Τότε έξι χώρες είχαν ψηφίσει υπέρ της έγκρισης (Βρετανία, Ισπανία, Φινλανδία, Σουηδία, Ρουμανία και Εσθονία), δώδεκα κατά, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, και εννέα, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, είχαν απόσχει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being