Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κεφαλονιά: Πάνω από 750 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα για κατοίκηση - Ξαναξεκινά έλεγχος σε όλες τις οικοδομές

Κεφαλονιά: Πάνω από 750 σπίτια έχουν κρι...

Τι δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος

«Θα εξετάσουμε και τα “πράσινα” κτίρια από την αρχή, αποφασίστηκε να σαρώσουμε τις περιοχές που έχουν πρόβλημα, δηλαδή το Ληξούρι και τα χωριά του. Πάντως, μέχρι την Κυριακή είχαν ελεγχθεί περίπου 1.800 κτίρια», λέει σήμερα στην Καθημερινή ο γ.γ. Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος.

«Οσον αφορά τον λιμένα Ληξουρίου, όπου το πρόβλημα επιδεινώθηκε, φθάνουν την Τρίτη στο νησί δύο μελετητές, έμπειροι σε λιμενικά έργα, για να εκτιμήσουν τη ζημιά. Στόχος μας είναι να αναθέσουμε τη διαδικασία αποκατάστασης όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τέλος, στο νησί θα ξαναέλθουν για ελέγχους κλιμάκια μηχανικών της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (σ.σ. στην οποία έχουν συγχωνευθεί ο ΟΣΚ και η ΔΕΠΑΝΟΜ) για να ελέγξουν σχολεία και υποδομές υγείας».

Ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε ότι μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν κηρυχθεί ακατάλληλα προς κατοίκηση 750 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Παλικής και τώρα θα επανελεγχθούν ακόμη και τα πράσινα. «Πριν κινηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των κτιρίων θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσα είναι τελικά τα σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα».

Το υπουργείο Υποδομών, εξήγησε ο γγ Δημοσίων Έργων, είναι έτοιμο να στείλει στην Κεφαλονιά όσα λυόμενα και κοντέινερ απαιτούνται, αλλά για να εγκατασταθούν αυτά πρέπει να δημιουργηθούν καταυλισμοί, κάτι που θα έχει συνέπειες στον τουρισμό, γι΄αυτό η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις