Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H Νεοζηλανδή Τζέιν Κάμπιον θα είναι η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο ερχόμενο 67ο Φεστιβάλ των Κανών

H Νεοζηλανδή Τζέιν Κάμπιον θα είναι η Πρ...

Η Κάμπιον είχε εντυπωσιάσει πριν από 20 χρόνια με το συγκινητικό φιλμ "The Piano" που είχε κερδίσει 3 Όσκαρ

Μπορεί να μας χωρίζουν αρκετοί μήνες από το Φεστιβάλ των Κανών του 2014, ωστόσο ήδη ανακοινώθηκε το πρόσωπο που θα αναλάβει Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής.

Το πρόσωπο θα είναι η θρυλική σκηνοθέτιδα από τη Νέα Ζηλανδία Τζέιν Κάμπιον που παραμένει η μόνη γυναίκα δημιουργός που έχει κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα στο φημισμένο Φεστιβάλ των Κανών, το 1993 για το «The Piano – Μαθήματα Πιάνου» (εξ ημισείας με το «Farewell My Concubine» του Τσεν Κάιγκε) κι άλλη μία, το 1986, για τη μικρού μήκους ταινία της, «Peel».

Τον ερχόμενο Μάιο, στο 67ο Φεστιβάλ Καννών, όπως γράφει το σάιτ flix.gr, η Τζέιν Κάμπιον θα πάρει τα σκήπτρα της Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, ακολουθώντας στα βήματα του Στίβεν Σπίλμπεργκ που είχε τα αντίστοιχα καθήκοντα πέρυσι κι αναλαμβάνοντας την μεγάλη ευθύνη να αναδείξει τα καλύτερα της διοργάνωσης.

«Απ’ όταν πήγα για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Καννών με τις μικρού μήκους ταινίες μου, το 1986», δήλωσε για την επιλογή της η Τζέιν Κάμπιον, «είχα την ευκαιρία να δω το Φεστιβάλ από πολλές διαφορετικές πλευρές και ο θαυμασμός μου γι’ αυτήν τη Βασίλισσα των κινηματογραφικών φεστιβάλ μόνο μεγαλώνει με το πέρασμα του χρόνου.

Στο Φεστιβάλ Καννών καταφέρνουν να συνδυάζουν και να τιμούν τη λάμψη της βιομηχανίας, τους σταρ, τα πάρτι, τις παραλίες, την κινηματογραφική αγορά, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν επίμονα τη σοβαρότητα του Φεστιβάλ απέναντι στην Τέχνη και τις αρετές του νέου σινεμά του κόσμου».

Η Τζέιν Κάμπιον έκανε μια «πρόβα» του ρόλου της πέρυσι, ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού Προγράμματος των Μικρού Μήκους ταινιών, στο 66ο Φεστιβάλ Κανών.

Η Τζέιν Κάμπιον σκηνοθέτησε τελευταία φορά ως τώρα, για τον κινηματογράφο, το φιλμ «Bright Star» το 2009 ενώ το 2013 κέρδισε τον θαυμασμό με την εκπληκτική τηλεοπτική μίνι-σειρά «Top of the Lake».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture