Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Μνήμη Κώστα Ν. Τριανταφύλλου - Είκοσι χρόνια από την έκδοση του τιμητικού του τόμου», αφιερωματική εκδήλωση στην Διακίδειο στην Πάτρα

«Μνήμη Κώστα Ν. Τριανταφύλλου - Είκοσι χ...

Θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2013

Ξεχωριστού ενδιαφέροντος είναι η εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη 4-12-2013, στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής του λαού, στην οδό Κανάρη, στην Πάτρα πίσω από το ΙΚΑ της Γούναρη.

Η αφιερωματική εκδήλωση έχει τίτλο «Μνήμη Κώστα Ν. Τριανταφύλλου - Είκοσι χρόνια από την έκδοση του τιμητικού του τόμου».

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Αγαμέμνων Τσελίκας, φιλόλογος, παλαιογράφος, Χρίστος Μούλιας, δικηγόρος, συγγραφέας, Κωνσταντίνος Πανίτσας, οικονομολόγος, συγγραφέας και ο Λεωνίδας Σωτηρόπουλος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή, ο Δήμος Πατρέων και η ΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είχαν πραγματοποιήσει μία εκδήλωση αφιέρωμα στον «Ιστορικό» των Πατρών Κώστα Τριανταφύλλου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του και 10 από το θάνατό του στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Ο Κώστας Ν. Τριανταφύλλου αποτελεί ένα σημαντικότατο κεφάλαιο της πνευματικής και επιστημονικής ζωής του τόπου. Διέσωσε τα κατάλοιπα του Στέφανου Θωμόπουλου, του οποίου ανέλαβε να ολοκληρώσει την επιμέλεια και την έκδοση της Β΄ έκδοσης της "Ιστορίας των Πατρών". Κατόπιν δικών του ενεργειών, περιήλθαν τα χειρόγραφα του Θωμόπουλου στην κατοχή του ("τα οποία σώθηκαν κυριολεκτικώς από το πλυσταριό" όπως χαρακτηριστικά σημειώνει), για να αγοραστούν στη συνέχεια από τον Δήμο Πατρέων.

Αναμφίβολα το σημαντικότερο έργο του ήταν η έκδοση του "Ιστορικού Λεξικού των Πατρών", του οποίου ο όγκος σταδιακά άρχισε να αυξάνεται, και το οποίο πρόλαβε να εκδώσει τρείς φορές. Η σημασία του έργου αυτού πιστοποιείται και από το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών που έλαβε.

Ο Κώστας Τριανταφύλλου είχε διατελέσει πρόεδρος της Διακιδείου Σχολής καθως δημοτικός σύμβουλος Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture