Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με επιτυχία προβλήθηκε από την Κοινο_Τοπία η ταινία του Τζέρεμι Ποντέσουα Οι πέντε αισθήσεις

Με επιτυχία προβλήθηκε από την Κοινο_Τοπ...

Ήταν η πρώτη ταινία του φετινού κύκλου προβολών με τίτλο «Ημερολόγιο ταινιών»

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία σε συνέχεια του κύκλου προβολών της με τίτλο «Ημερολόγιο ταινιών» παρουσίασε στον πολυχώρο της την ταινία Οι πέντε αισθήσεις του Τζέρεμι Ποντέσουα.

Ήταν η πρώτη ταινία του φετινού κύκλου προβολών με τίτλο «Ημερολόγιο ταινιών» οι οποίες πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάιο, για τέταρτη χρονιά με σκοπό το διάλογο, τα σχόλια, τις απόψεις, τις παρατηρήσεις αλλά και τις προτάσεις που έχουν ως αφετηρία τη θεματική της ταινίας και τη σύνδεσή της με τη ζωή. Υπεύθυνοι των προβολών είναι ο Παναγιώτης Καρώνης και ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος.

Η πολύ μεγάλη συμμετοχή των σινεφίλ από την πρώτη κιόλας προβολή των φετινού Ημερολογίου ταινιών δημιούργησε την ανάγκη να οριστεί και μια δεύτερη απογευματινή προβολή στις 5.30μμ στις ίδιες πάντα μέρες που έχουν ανακοινωθεί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε με συντονιστή τον Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο έντονο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού για τούτη την ταινία που ως κεντρικό της θέμα είχε τις ανθρώπινες σχέσεις και τα συναισθήματα των ηρώων.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις για τους πέντε χαρακτήρες της ταινίας και για τον ιδιαίτερο τρόπο που ο καθένας συνδέεται με μια από τις πέντε αισθήσεις και το πως ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός ήταν το κεντρικό νήμα που ένωνε τις ιστορίες τους. Ιστορίες που συμβαίνουν σε μια σημερινή μεγαλούπολη. Η σκηνή μάλιστα που ένας νεαρός επισκέπτεται τη μασέρ δηλώνοντάς της ότι «έχει καιρό να με αγγίξει κάποιος» σχολιάστηκε έντονα και παραλληλίστηκε με ένα διήγημα του Τσέχοφ.

Ειδική μνεία έγινε στο πως ο σκηνοθέτης χειριζόταν τους χαρακτήρες, από τη μασέζ Ρουθ, που προσπαθεί να ξαναμάθει τρόπους για να αγγίζει αληθινά, τον καθαριστή αμφισεξουαλικό Ρόμπερτ που προσπαθεί να βρει τον έρωτα της ζωής του και αναρωτιέται πως να μυρίζει η αγάπη, μέχρι τον οφθαλμίατρο Ρίτσαρντ, -τον πιο ολοκληρωμένο χαρακτήρα της ταινίας- που αρχίζει να χάνει την ακοή του και προσπαθεί ν’ ανακαλύψει καινούργιους τρόπους ν’ ακούει.

Συμφωνήθηκε πως πρόκειται για ταινία που αν και ο τίτλος μιλάει για αισθήσεις, απευθύνεται κυρίως στα συναισθήματά μας, και προσεγγίζει τις διαπροσωπικές σχέσεις με χιούμορ, αισιοδοξία και αληθινή συγκίνηση.

Τέλος έγινε αναφορά στις πολύ καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς της ταινίας και στην πολύ καλή σκηνοθεσία του Τζέρεμι Ποντέσουα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΑΙΝΙΩΝ της Κοινο_Τοπίας

Νοέμβριος (Τετάρτη 13/11ου στις 20:00): Τζουντ (Jude) του Μάικλ Γουιντερμπότομ (Michael Winterbottom), 1996.

Δεκέμβριος (Τετάρτη 18/12ου στις 20:00): Φαρινέλι (FARINELLI Il Castrato) του Ζεράρ Κορμπιό (Gérard Corbiau), 1994.

Ιανουάριος (Τετάρτη 08/1ου στις 20:00): Σαν μια εικόνα (Comme une Image) της Aνιές Ζιαουί (Agnes Jaoui), 2005.

Φεβρουάριος (Τετάρτη 12/2ου στις 20:00): Η παγοθύελλα (The Ice Storm) του Ανκ Λι (Ang Lee), 1996.

Μάρτιος (Τετάρτη 12/3ου στις 20:00): Ουρλιαχτό (Howl) των Ρ. Επστάιν - Τζ. Φρίντμαν (Rob Epstein, Jeffrey Friedman), 2010.

Απρίλιος (Τετάρτη 9/4ου στις 20:00): Τραγούδια από το δεύτερο όροφο (Songs from the Second Floor) του Ρόι Άντερσον (Roy Andersson), 2000.

Μάιος (Τετάρτη 7/5ου στις 20:00): Άννα Καρένινα (Anna Karenina) του Τζο Ράιτ (Joe Wright), 2012.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture