Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κώστας Χριστόπουλος: Ο Δήμος Πατρέων να αποδεχθεί την έκταση του θαλασσίου μετώπου που ανακοίνωσε ο Υπουργός

Κώστας Χριστόπουλος: Ο Δήμος Πατρέων να ...

Υποστηρίζει πως δεν έχει σημασία ποιος θα το αξιοποιήσει

Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για το θέμα της παραχώρησης του χερσαίου τμήματος της λιμενικής ζώνης, ο Κώστας Χριστόπουλος δήλωσε τα εξής:

Εκτιμώ ότι οι τριβές ανάμεσα στους τοπικούς φορείς για την αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου δεν οδηγούν πουθενά. Οι συνδημότες μας θέλουν να ξαναποκτήσει η πόλη το θαλάσσιο πρόσωπό της. Αποστολή της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας, του Δήμου, του ΟΛΠΑ και όσων εμπλέκονται στο θέμα πρέπει να είναι με ποιο τρόπο θα ικανοποιηθεί το αίτημα των πολιτών, και όχι ποιος θα το κάνει. Ας το κάνει αυτός που μπορεί.

Πιστεύω ότι ο Δήμος πρέπει να αποδεχθεί την έκταση του θαλασσίου μετώπου που ανακοίνωσε ο Υπουργός ότι δύναται να παραχωρηθεί οριστικά στην πόλη μας, χωρίς να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση μεγαλύτερου χερσαίου τμήματος της λιμενικής ζώνης.

Επιπλέον, ο Δήμος πρέπει να έχει λόγο για όσα σχεδιάζονται στο θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας. Κι αν δεν έχει λόγο, να τον διεκδικήσει αφού είναι ο γνήσιος πολιτικός εκφραστής της τοπικής κοινωνίας.

Τα μεγάλα λάθη που έχει κάνει η δημοτική Αρχή στην υπόθεση του θαλασσίου μετώπου είναι, αφενός ότι θυμάται την διεκδίκηση της πόλης αραιά και που, και αφετέρου ότι έχει τραυματίσει τις σχέσεις του δήμου με τους εμπλεκόμενους φορείς, αντί να λειτουργεί συνθετικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις