Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στην αντεπίθεση βγαίνει το ΠΠΝΠ-Στόχος τα τοπικά ΜΜΕ, με φόντο τον θάνατο του 73χρονου από την Μανολάδα

Πάτρα: Στην αντεπίθεση βγαίνει το ΠΠΝΠ-Σ...

Εκτόξευσαν βολές για δημοσιεύματα ρεπορτάζ και αναρτήσεις

Μπαράζ επικοινωνιακών αντεπιθέσεων χθες και σήμερα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αφορμή (κατά την εκτίμηση όσων γνωρίζουν) τα πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για το πόρισμα της ΕΔΕ που αφορούσε στο θάνατο του 73χρονου από τη Νέα Μανολάδα.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας, επιρρίπτονται ευθύνες τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και στην αγγειοχειρουργική μονάδα, για την κατάληξη του 73χρονου.
Ήδη, από το πρωί, οι διευθυντές των κλινικών του Νοσοκομείου προχώρησαν σε συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσουν το έργο που παράγεται (και το οποίο ουδείς αμφισβητεί), στο περιθώριο της οποίας (και με κλειστές τις κάμερες) εκτόξευσαν βολές για δημοσιεύματα ρεπορτάζ και αναρτήσεις των τοπικών ΜΜΕ.
Λίγη ώρα αργότερα, ο διοικητής του Νοσοκομείου διένειμε δήλωση, το περιεχόμενο της οποίας εκινείτο στο ίδιο πνεύμα.
Χθες ο διευθυντής του αγγειοχειρουργικού τμήματος Ιωάννης Τσολάκης, απέστειλε επιστολή προς τα ΜΜΕ παραθέτοντας τις δικές του απόψεις για το τραγικό περιστατικό της κατάληξης του 73χρονου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αμαλιάδας (όπου εξέπνευσε ο 73χρονος).
Στην ουσία, το Νοσοκομείο επιδιώκει να αντεπιτεθεί, αξιοποιώντας τη σκληρή κριτική που άσκησαν τα ΜΜΕ με αφορμή ένα περιστατικό που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, αλλά το απομονώνει ανάμεσα σε εκατοντάδες ρεπορτάζ δημοσιογράφων της πόλης, μέσω των οποίων έχει παρουσιαστεί το σημαντικό έργο που επιτελεί το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου
Η δήλωση του Διοικητή

Εδώ και καιρό είμαστε κοινωνοί μιας συστηματικής αρνητικής κριτικής που αφορά στην λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών η οποία εκφράζεται μέσω των τοπικών ΜΜΕ.Το γεγονός αυτό μας προξενεί έκπληξη και έντονη ανησυχία δεδομένου ότι, τα τελευταία τρία χρόνια το ΠΓΝΠ έχει επιτελέσει ένα έργο υψηλού επιπέδου το οποίο αναγνωρίζεται από τους ασθενείς όχι μόνο των Πατρών αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Τα σχετικά στοιχεία τα οποία υποστηρίζουν την εκτίμηση αυτή έχουν παρουσιαστεί τόσο σε Εθνικό όσο και Διεθνές επίπεδο.
Αυτό, καθώς και το γεγονός ότι παράλληλα με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, σε επίπεδο οικονομικής διαχείρισης έχουν επιτευχθεί βελτιώσεις με κοινωνικό όφελος, κατατάσσουν το ΠΓΝΠ ανάμεσα στα κορυφαία Νοσοκομεία της χώρας σύμφωνα με τις τελευταίες αξιολογήσεις.
Η συγκεκριμένη λοιπόν κριτική, την οποία θεωρούμε τουλάχιστον αποσπασματική και αβάσιμη, μας προκαλεί έκπληξη, ανησυχία δε διότι κλονίζει την εμπιστοσύνη των ασθενών απέναντι στο επίπεδο και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του ΠΓΝΠ αντί να ενθαρρύνει και να ενισχύει τις προσπάθειές μας.
H απάντηση Τσολάκη

"ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΤΣΟΛΑΚΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

14 Οκτωβρίου 2013

Με αφορμή τα όσα έχουν δημοσιευθεί στο τύπο, για τον θάνατο ασθενούς από ρήξη ανευρύσματος, νιώθω βαθειά την ανάγκη να καταθέσω την άποψή μου καθότι πολλά δημοσιεύματα αναφέρονται στο όνομά μου.

Θεωρώντας ότι η πραγματική αλήθεια είναι το ζητούμενο όλων καταθέτω τα εξής:

Η αγγειοχειρουργική κλινική του ΠΠΓΝΠ ,εφημερεύει στις γενικές εφημερίες του νοσοκομείου λόγω έλλειψης ειδικευμένων ιατρών που στο σύνολό τους είναι δύο ή ενίοτε τρείς όταν υπάρχει και επικουρικός επιμελητής έτσι καλύπτουν μόνο 15 εφημερίες το μήνα γενικής εφημερίας. Η ΥΠΕ, το ΕΚΑΒ , τα περιφερειακά νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της ευρύτερης περιοχής της ΝΔ Ελλάδος είναι ενήμερα για το θέμα αυτό από την αρχή της λειτουργίας της αγγειοχειρουργικής κλινικής.

Η αγγειοχειρουργική κλινική του ΠΠΓΝΠ ,προσπαθεί πολλά χρόνια με επιστολές και υποδείξεις να αναδείξει την αναγκαιότητα ανάπτυξης της, σε βαθμό που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έτυχαν ανταπόκρισης.

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό που δυστυχώς κατέληξε, από την αρχή τηρήθηκαν οι γνωστές διαδικασίες άμεσης διακομιδής του ασθενούς με το ΕΚΑΒ, το όποιο ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για τη μεταφορά του στην Αθήνα σε εφημερεύουσα αγγειοχειρουργική κλινική κατάλληλη για την αντιμετώπιση του.

Είναι γνωστό ότι η νοσηρότητα και θνησιμότητα των περιστατικών με ρήξη ανευρύσματος είναι πολύ υψηλή, γι αυτό απαιτείται ομάδα εξειδικευμένη και σε ετοιμότητα για την αντιμετώπισή τους ,για όσους από τους ασθενείς φτάσουν εν ζωή στα επείγοντα.

Στις περιπτώσεις αυτές αναζητείται το καταλληλότερο εφημερεύον και όχι το κοντινότερο νοσοκομείο. Το νοσοκομείο του Ρίου δεν εφημέρευε και η αντιμετώπιση του περιστατικού ήταν αδύνατη για τους παραπάνω λόγους.

Εκείνο που ίσως πρέπει να διερευνηθεί από όλους αυτούς που αναζητούν πράγματι την αλήθεια είναι το γεγονός ότι ενώ το ΕΚΑΒ περίμενε έτοιμο να παραλάβει τον ασθενή για την Αθήνα ο ασθενής παρέμενε αναίτια στα επείγοντα του νοσοκομείου Αμαλιάδος όπου και κατέληξε. Τα ωράρια και οι συνομιλίες των ιατρών είναι καταγεγραμμένα.

Το συνυπογράφουν οι κύριοι Κάκκος Σταύρος ,Επίκουρος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής και Παπαδούλας Σπύρος ,Επιμελητής Α΄ Αγγειοχειρουργικής , τα οποία είναι τα μοναδικά μέλη της Κλινικής και είναι αυτοί που είχαν επικοινωνία με τους γιατρούς του νοσοκομείου της Αμαλιάδος.

Ο Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής

Καθηγητής Ι. Τσολάκης

Κάκκος Σταύρος

Επίκουρος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής

Παπαδούλας Σπύρος
Επιμελητής Α΄ Αγγειοχειρουργική"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις