Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βαριά «καμπάνα» σε πρώην δημοτικούς συμβούλους

Βαριά «καμπάνα» σε πρώην δημοτικούς συμβούλους

Στις Σέρρες

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος, επέβαλλε το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε επτά πρώην δημοτικούς συμβούλους του τέως δήμου Πετριτσίου στις Σέρρες.

Πρόκειται για συμβούλους της παράταξης του τέως δημάρχου Βαγγέλη Παπάζογλου, που εξελέγη το 2006 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, που παρά τις συνεχείς γραπτές υποδείξεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αρνήθηκαν να επαναβεβαιώσουν απόφαση του 2006 και της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, για παραχώρηση έκτασης σε κτηνοτρόφο της περιοχής, για εγκατάσταση της μονάδας του στο χωριό Ομαλό.

Τη συγκεκριμένη έκταση, «διεκδικούσε» από τον τέως δήμο Πετριτσίου, και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, με αποτέλεσμα ο τότε δήμαρχος Βαγγέλης Παπάζογλου, να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, την παραχώρηση της στον στενό του συνεργάτη, ανατρέποντας παλαιότερη απόφαση. Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η πλειοψηφία ενέκρινε την παραχώρηση, με αποτέλεσμα ο αρχικός δικαιούχος της έκτασης να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο Εισαγγελέας της έδρας, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στους κατηγορούμενους και την αλαζονική τους συμπεριφορά, στην άσκηση διοίκησης στον τέως δήμο.  Τελικά, η έδρα διατήρησε τις πρωτόδικες ποινές μη αναγνωρίζοντας κανένα ελαφρυντικό στους επτά πρώην δημοτικούς συμβούλους, δύο από τους οποίους σήμερα διατηρούν αξιώματα στον «καλλικρατικό» δήμο Σιντικής και πλέον οδηγούνται σε παραίτηση, επειδή δεν έδειξαν καμιά διάθεση μεταμέλειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις