Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συρία: Ρωσικό σχέδιο για τα συριακά χημικά όπλα

Συρία: Ρωσικό σχέδιο για τα συριακά χημικά όπλα

Διάγγελμα θα απευθύνει απόψε στον αμερικανικό λαό ο Μπαράκ Ομπάμα με θέμα τη Συρία

Διάγγελμα θα απευθύνει απόψε στον αμερικανικό λαό ο Μπαράκ Ομπάμα με θέμα τη Συρία. Παράλληλα, η Ρωσία εργάζεται πάνω σε ένα «αποτελεσματικό, σταθερό» σχέδιο για να τεθούν τα συριακά χημικά όπλα υπό διεθνή έλεγχο.

Στο διάγγελμα που θα απευθύνει απόψε ο Μπαράκ Ομπάμα προς τον αμερικανικό λαό στρέφεται το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο ζήτημα της Συρίας, μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ρωσική πρόταση για επιβολή διεθνούς ελέγχου επί του συριακού χημικού οπλοστασίου.

Η Ρωσία εργάζεται για να ετοιμάσει ένα «αποτελεσματικό, σταθερό» σχέδιο για να τεθούν τα χημικά όπλα της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο και συζητά τις λεπτομέρειές του με την Δαμασκό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε άλλες κυβερνήσεις σύντομα κι ότι η πρόταση της Μόσχας, την οποία ανακοίνωσε χθες δεν είναι αποκλειστικά ρωσική αλλά προέκυψε κι από επαφές με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Την πρόταση της Ρωσίας χαιρέτισε σήμερα η Κίνα.

Την ίδια ώρα, η συριακή αντιπολίτευση κάνει λόγο για «πολιτικό ελιγμό» κάνει λόγο η συριακή αντιπολίτευση σχολιάζοντας τη ρωσική πρόταση ενώ ζητά εκ νέου μία «ισχυρή απάντηση» κατά του καθεστώτος Άσαντ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις