Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεκτά απο την ΕΕΤΑΑ όλα τα παιδιά στους παιδικούς ΕΣΠΑ

Δεκτά απο την ΕΕΤΑΑ όλα τα παιδιά στους ...

Εξασφαλίστηκαν οι χρηματοδοτήσεις για επιπλέον παιδιά

Την ικανοποίηση τού συνόλου των αιτήσεων 71.323 παιδιών, που δικαιούνται να ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, για το έτος 2013-2014, στα πλαίσια του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», διεκδικεί  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η αρχική χρηματοδότηση για το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, ύψους 150 εκατ. ευρώ, επαρκούσε για την κάλυψη μόνο 56.977 θέσεων, ενώ με τη σημερινή απόφαση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία εξασφαλίστηκαν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ (καλύπτονται ακόμη περί τις 6.000 αιτήσεις), παραμένει ένα υπόλοιπο 14.000 παιδιών, που δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ.

Το υπουργείο Εσωτερικών με χθεσινή του ανακοίνωση υποστηρίζει ότι θα μπουν στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ όλα τα παιδιά το 2013 2014 αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι  «Για πρώτη φορά και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας». Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι «ποτέ άλλοτε από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η δράση της ΕΕΤΑΑ Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις στο να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί και κάλυπταν τα κριτήρια».

Προστίθεται δε στην ανακοίνωση ότι «μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και του υπουργείου Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι για το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ  ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις από τις αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ που κατατέθηκαν και κάλυπταν τα κριτήρια το 2013 2014.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις