Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το κύκλωμα των εμπρηστών χτύπησε και φέτος στου Μπάλα-Το διαβολικό "τρίγωνο"δράσης που ξυπνά εφιάλτες κάθε χρόνο- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Το κύκλωμα των εμπρηστών χτύπησε ...

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο της φωτιάς, επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Το διαβολικό σχέδιο αγνώστων που επιχειρούν να μετατρέψουν τις περιοχές Μπάλα, Βελβίτσι και Συχαινών σε παρανάλωμα του πυρός, είχε φέτος και νέο επεισόδιο.

Αυτή τη φορά οι εμπρηστές χτύπησαν αργά τη νύχτα της Πέμπτης σε διαφορετικά σημεία (εννέα τον αριθμό) εκμεταλλευόμενοι τους πολύ ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην ευρύτερη περιοχή.

Τυχαίο; Σίγουρα όχι, αν αναλογιστεί κανείς την ταχύτητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς και την δυσχερή θέση των πυροσβεστικών δυνάμεων να επέμβουν τις νυχτερινές ώρες.

Παρά ταύτα, οι πυροσβέστες κατάφεραν κάτω από αντίξοες συνθήκες να ελέγχξουν έπειτα από αρκετές ώρες τα πύρινα μέτωπα και να αποτρέψουν μεγαλύτερους κινδύνους, όπως η παράδοση σπιτιών στις φλόγες.

Τούτη την ώρα όμως προέχει να "καθαρίσουμε" με εκείνους που κάθε χρόνο χτυπούν αλύπητα την ευρύτερη περιοχή.

Να βρεθούν να συληφθούν και να λογοδοτήσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THEBEST.GR ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ

 

 

Υπο έλεγχο έχει τεθεί εδώ και λίγη ώρα η φωτιά που κατέκαψε δεκάδες στρέμματα στην περιοχή Μπάλα. Επί τόπου παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις

12.19 "Πάμε καλύτερα" λένε οι πυροσβέστες που επιχειρούν απο χθες στην περιοχή Μπάλα Πατρών προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την καταστροφική φωτιά. Η πυροσβεστική υπηρεσία εξακολουθεί να βρίσκεται επί ποδός για το φόβο των αναζωπυρώσεων.

10:25 Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην περιοχή Μπάλα Πατρών. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο καθώς, αν και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς, υπάρχει μεγάλος φόβος αναζωπυρώσεων.

9:03 Συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή του Μπάλα Πατρών οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις. Οι φλόγες έφθασαν μια ανάσα από τα σπίτια του χωριού ενώ έκαψαν καλλιέργειες και θερμοκήπια.

Αυτή την ώρα πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, του thebest.gr, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς ωστόσο οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής δεν εφησυχάζουν καθώς, λόγω και των ανέμων, κατά διαστήματα παρατηρούνται ορισμένες αναζωπυρώσεις.

8:11 Πυκνοί καπνοί έχουν πνίξει ολόκληρη την πόλη της Πάτρας, ενώ ο αέρας μεταφέρει τα αποκαΐδια σε μεγάλη απόσταση από το μέτωπο της φωτιάς. Νωρίτερα σήμερα οι φλόγες είχαν ανέβει προς το βουνό και έκαιγαν το πευκοδάσος.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη όμως, με συνεχείς ρίψεις κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο. Πυροσβεστικές δυνάμεις ήσαν στο σημείο έτοιμες να ανακόψουν πιθανή επέκταση της πυρκαγιάς. Εκατοντάδες στρέμματα δάσους έχουν καεί ως τώρα καθώς επίσης και ελαιόδεντρα, καλλιέργειες κ.α.

7:15 «Πάμε καλά», έλεγαν πριν από λίγο στο thebest.gr πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφορικά με την πυρκαγιά που καίει από χθες το βράδυ στην περιοχή Μπάλα της Πάτρας.

Από το πρώτο φως της ημέρας στο σημείο επιχειρούν 3 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ενώ επί τόπου βρίσκονται 16 οχήματα με 35 άνδρες καθώς και 23 πεζοπόρα τμήματα.

02.01: Η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση δυτικά του χωριού Μπάλα. "Είναι δύσκολη η κατάσταση", λένε επιτελείς της Πυροσβεστικής αλλά δεν απειλούνται σπίτια.

01:45: Τιτάνια η προσπάθεια των πυροσβεστών λένε συνεργάτες του thebest.gr που βρίσκονται στην περιοχή. Φαίνεται ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς νοτιότερα. Η φωτιά είναι ορατή από την Πάτρα, ιδίως από τους ενοίκους πολυκατοικιών στους υψηλότερους ορόφους.

01.31: Το Προανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής θα ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς, όπως ενημερώνεται το thebest.gr. Μεταξύ των κατοίκων, αυτή την ώρα, συζητείται η πιθανότητα εμπρησμού αλλά κάτι τέτοιο είναι μάλλον πρώιμο να επαληθευτεί. Το βάρος τώρα δίνεται στην κατάσβεση της φωτιάς και στην προστασία των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής.

01.21: Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές λένε στο thebest.gr κύκλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στο σημείο βρίσκονται επιτελείς της Πυροσβεστικής και αξιωματικοί της Αστυνομίας. Η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται.

01.11: Οι κάτοικοι εξακολουθούν να αγωνιούν. Σύννεφα καπνού έχουν καλύψει όλη την περιοχή, οράτα από απόσταση. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναπτύσσονται γύρω από κατοικημένες ζώνες.

00.59: Επί του παρόντος δεν υπάρχει κίνδυνος για τον ΧΥΤΑ στην Ξερόλακκα που βρίσκεται αρκετά νοτιότερα από τις εστίες της φωτιάς.

00.56: Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 22.25, σε δύσβατο σημείο. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Η εικόνα αυτή την στιγμή εξακολουθεί να είναι δύσκολη για τις δυνάμεις κατάσβεσης καθώς δεν κοπάζουν οι άνεμοι.

00.41: Η φωτιά είναι ορατή από την Αιτωλοακαρνανία όπως αναφέρουν αναγνώστες του thebest.gr.

00.35: Όπως αναφέρουν συνεργάτες του thebest.gr η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο βουνό που βρίσκεται δυτικά του χωριού Μπάλα - φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν κυκλώσει την περιοχή με σκοπό να μην ξεφύγουν οι φλόγες και επεκταθούν νοτιότερα.

00.26: Οι κάτοικοι βρίσκονται ανήσυχοι έξω από τα σπίτια τους. Η Αστυνομία επιχειρεί να ρυθμίσει με κάθε τρόπο την κυκλοφορία στην περιοχή ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

00.06: Μακρά θα είναι η νύχτα για τους κατοίκους του Μπάλα και της ευρύτερης περιοχής, καθώς η φωτιά διαρκώς φουντώνει. Να σημειωθεί ότι ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ στο σημείο καταφθάνουν και υδροφόρες του Δήμου.

Επί του παρόντος δεν απειλούνται οι κατοικημένες περιοχές.

23.54: Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει, λόγω των ισχυρών ανέμεων και του δύσβατου της περιοχής, η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή του Μπάλα της Πάτρας.

Τα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι τουλάχιστον επτά, ένα εκ των οποίων κοντά στον οικισμό.

23.50: Ισχυρή είναι και η παρουσία της Αστυνομίας της περιοχής, η οποία απαγορεύει την πρόσβαση στους πολίτες προς την περιοχή Μπάλα.

23.44: Λόγω των ισχυρών ανέμων το μέτωπο της περιοχής Μπάλα διαρκώς επεκτείνεται, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με δέκα οχήματα και 20 άνδρες καταβάλουν υπερπροσπάθεια για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

23.27: Στο κέντρο της Πάτρας έχει φτάσει η μυρωδιά της καπνιάς από τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Μπάλα.

23.18: Μια "ανάσα" από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου του Μπάλα, βρίσκεται η φωτιά. Μιλώντας στο thebest.gr καλόγρια της Μονής, δήλωσε έντρομη ότι η φωτιά απειλεί τη μονή και τις 18 καλόγριες που διαβιούν εκεί.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής προσπαθώντας να δημιουργήσει αντιπυρική ζώνη.

Όλες οι καλόγριες προσεύχονται στην Παναγία να κάνει το θαύμα της.

Η φωτιά καίει στο βουνό, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και η νύχτα προβλέπεται μακριά.

23.15: Δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής έχουν καταφθάσει στο σημείο που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Μπάλα της Πάτρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και πλησιάζει το μοναστήρι.

22.46: Μεγάλη φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thebest.gr εξεράγη πριν από λίγη ώρα στην περιοχή Μπάλα του Δήμου Πατρέων. Επί τόπου σπεύδει η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του τhebest.gr η φωτιά έχει εκδηλωθεί κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, χωρίς να απειλεί για την ώρα τα σπίτια του χωριού.

Ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει από τα σπίτια τους προσπαθώντας να σβήσουν τις φωτιές και να σώσουν τις καλλιέργειες τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις