Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παλαιοχωρι Ηλείας: «Αν μας κόψουν το ρεύμα θα πεθάνουμε…»

Παλαιοχωρι Ηλείας: «Αν μας κόψουν το ρεύ...

Δεν μπορεί να πληρώσει την οφειλή στη ΔΕΗ

Άδικη στάθηκε η ζωή για τον 62χρονο Θοδωρή Διαμαντή που για πάνω από μια δεκαετία τώρα ζει σε ένα φτωχικό, μισοκατεστραμμένο λυόμενο, που το χειμώνα στάζει νερά, απέναντι από το κοιμητήριο του Παλαιοχωρίου Γαστούνης, στην είσοδο του χωριού.

Με μοναδικό «εφόδιο» ένα προνοιακό επίδομα, που μόλις που ξεπερνά τα 300 ευρώ το μήνα, ο άτυχος 62χρονος πρέπει να παλέψει καθημερινά με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που τον βασανίζουν, ενώ την ίδια στιγμή, έχει να φροντίσει και την 97χρονη κατάκοιτη μητέρα του!

Μέσα σε όλη αυτή τη δυστυχία ωστόσο, ο άτυχος άνδρας έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμα τεράστιο πρόβλημα… Έναν λογαριασμό της ΔΕΗ της τάξης των 1.246 ευρώ, που όπως υποστηρίζει προέρχεται από παλαιές οφειλές του πατέρα του, όταν βρισκόταν ακόμα εν ζωή!

Η κάθε μέρα για τον 62χρονο περνά μέσα στον πανικό και τον φόβο, ότι το φτωχικό του λυόμενο θα μείνει χωρίς ρεύμα… Μια εξέλιξη καταστροφική που δεν αποκλείεται να απειλήσει ακόμα και τη ζωή της κατάκοιτης μητέρας του, αλλά ακόμα και τη δική του.

 

«Δεν έχω να δώσω όλα αυτά τα λεφτά» είπε στην εφ. «Πατρίς» με τρεμάμενη φωνή, εξαιτίας των προβλημάτων της υγείας του που καθιστούν την επικοινωνία μας δύσκολη, ο 62χρονος Θοδωρής Διαμαντής και συνέχισε: «Παίρνω ένα επίδομα 340 ευρώ το μήνα και αυτό καλά – καλά δεν φτάνει για να ζήσουμε. Παρόλα αυτά για το ρεύμα στο λυόμενο δίνω ότι μπορώ. Αυτό το ποσό όμως είναι από παλιές οφειλές του πατέρα μου. Δεν μπορώ να το πληρώσω και αν μας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε. Ζητάω βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να μου πουν τι μπορώ να κάνω».

 

Ο άτυχος 62χρονος είναι ένα άνθρωπος με ιδιαίτερα «εύθραυστη» υγεία που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά, που δυσχεραίνει και την επαφή του με τους άλλους ανθρώπους, είναι αυτό της ομιλίας του. Η εφ. «Πατρίς» λοιπόν, απευθύνει έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και σε όποιον μπορεί, να τον βοηθήσουν, πρώτα απ’ όλα να κατανοήσει από πού προέρχεται αυτή η οφειλή, αλλά και πως μπορεί να ρυθμιστεί, προκειμένου να μην ζει την κάθε μέρα του μέσα στο άγχος και την αγωνία και να μην κινδυνεύσει η ζωή του και η κατάσταση της υγείας του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις