Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Μόσχα φτάνει στις 5 το απόγευμα ο Σταυρός του Απόστολου Ανδρέα- Πιθανή παρουσία Πούτιν στην υποδοχή - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Στην Μόσχα φτάνει στις 5 το απόγευμα ο Σ...

Λαμπρή υποδοχή στην πόλη Δημήτρωφ

Στην Μόσχα αναμένεται να φτάσει σήμερα το απόγευμα (5 μ.μ. ώρα Ρωσίας) ο Σταυρός του Άγιου Ανδρέα, ο οποίος μετά τη άφιξη και την παραμονή του στην Αγ. Πετρούπολη και μετά από δύο ενδιάμεσες στάσεις, στις πόλεις Οντιτσόβο και Ντιμιτρόφ, εισέρχεται στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, όπου και θα παραμείνει μέχρι και την προσεχή Παρασκευή, 26 Ιουλίου.

Ο Σταυρός θα τοποθετηθεί στον κεντρικό και νεόδμητο ναό του Σωτήρος Χριστού, στο κέντρο της Μόσχας, προκειμένου να προσέρχονται οι πιστοί για να τον προσκυνήσουν. Μεταξύ αυτών, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα βρίσκονται και οι κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες της Ρωσίας, με πρώτο τον πρόεδρο της χώρας, Β. Πούτιν, χωρίς πάντως να έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα το πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου. Ωστόσο, όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας θεωρούν βέβαιο πως το ιερό κειμήλιο, που χαρακτηρίζουν ως ένα από τα ιερότερα της χριστιανοσύνης, θα προσκυνήσουν και οι «κεφαλές» του ρωσικού κράτους.

Περισσότεροι από 250.000 προσκυνητές

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του πρακτορείου ΙΤΑΡ-ΤΑΣ, τον Σταυρό έχουν προσκυνήσει μέχρι τώρα πάνω από 250.000 πιστοί, ενώ τόσο στο ίδιο πρακτορείο, όσο και σε άλλα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, γίνονται διαρκείς αναφορές για τους χιλιάδες προσκυνητές που σχηματίζουν ουρές και περιμένουν με τις ώρες έξω από τους ναούς που εκτίθεται το κειμήλιο.

Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Πατρών αναφέρεται στην λαμπρή υποδοχή του Σταυρού στην πόλη Δημητρωφ. Η υποδοχή του Σταυρού, προχθές, έγινε από αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Έπαρχο της περιοχής και στην διαδρομή προς το Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο δρόμος είχε στρωθεί με ροδοπέταλα και οι καμπάνες όλων των εκκλησιών χτυπούσαν χαρμόσυνα. Παράλληλα, η κυκλοφορία των οχημάτων είχε σταματήσει σε όλη την πόλη. Εντός του ναού, τον Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο και τα μέλη της ελληνικής αποστολής προσεφώνησε ο Επίσκοπος, κ. Ρωμανός. Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Πατρών εξέφρασε τη συγκίνησή του για την υποδοχή του Σταυρού. Μετά την ακολουθία που τελέστηκε, τα μέλη της ελληνικής αποστολής  μετέβησαν στην Ιερά Μονή των Αγίων Βόριδος και Γκλεμπ, που ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα και ξεναγήθηκαν στους χώρους της από τον ηγούμενο, π. Αυγουστίνο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις