Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών

Προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρ...

Τα στοιχεία δημοσιοποίησε ο Χ. Σταϊκούρας

Στοιχεία για την πορεία της διαδικασίας προκαταβολής σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών δημοσιοποίησε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι, εφεξής, την 10η μέρα κάθε μήνα θα πιστώνεται στους λογαριασμούς όσων αποχωρούν από την εργασία το προβλεπόμενο ποσό μέσω της Αρχής.


«Στο πεδίο των συντάξεων του Δημοσίου έχουμε ξεκινήσει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από το καλοκαίρι του 2012, μια προσπάθεια με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες και διοικητικές πράξεις, επιδιώκοντας τόσο την εξυγίανση και την ενίσχυση της αποδοτικότητας του εν λόγω πεδίου, όσο και τη βελτίωση της καθημερινότητας για πολλούς συμπατριώτες μας. Και υπάρχουν ήδη μετρήσιμα και απτά αποτελέσματα αυτή της προσπάθειας», είπε.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας:
1) Καταβλήθηκε χθες, Τετάρτη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η προκαταβολή σύνταξης για τον Ιούλιο σε 1.126 υπαλλήλους του Δημοσίου που εξήλθαν της υπηρεσίας μετά το Μάρτιο του 2013 και εφόσον ικανοποιούνται οι οριζόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

«Δηλαδή», σημείωσε, «η υλοποίηση της προκαταβολής σύνταξης, 50% του βασικού μισθού που ελάμβαναν κατά την 31η Οκτωβρίου 2011, συνεχίζεται ομαλά και με εντατικό ρυθμό».
«Εφεξής, λοιπόν», ανέφερε, «την 10η μέρα κάθε μήνα θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των εξερχομένων της υπηρεσίας δικαιούχων η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών».
Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, «πρόκειται για συνταξιοδοτική ρύθμιση που είναι πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών μας, επιδιώκοντας την έμπρακτη στήριξη της καθημερινότητας μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας».

Μειώνεται ο χρόνος απονομής της σύνταξης
2) Σε ό,τι αφορά τον χρόνο απονομής των συντάξεων, ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την περαιτέρω σύντμηση του χρόνου απονομής της σύνταξης των δικαιούχων που έχουν καταθέσει σχετική αίτηση πριν από το Μάρτιο του 2013, ώστε να λάβουν το συντομότερο δυνατόν το σύνολο της σύνταξης που δικαιούνται.
«Αποτέλεσμα της εν λόγω προσπάθειας, και, ειδικότερα, της προόδου που έχει συντελεστεί τον τελευταίο μήνα είναι να έχει μειωθεί, μεσοσταθμικά, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης από τους 11-12 μήνες το καλοκαίρι του 2012 στους 5-6 μήνες κατά την τρέχουσα περίοδο», δήλωσε.
«Παράλληλα», προσέθεσε, «με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, υπολογίζεται από τις υπηρεσίες ότι μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν συρρικνωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό οι εκκρεμότητες προς τους δικαιούχους που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν το Μάρτιο του 2013, αλλά και θα έχουν πολλαπλασιαστεί οι πολίτες που θα λαμβάνουν προκαταβολή σύνταξης, διευθετώντας ουσιαστικά το πρόβλημα του μεγάλου εισοδηματικού κενού που αντιμετώπιζαν τα τελευταία χρόνια οι συνταξιούχοι του Δημοσίου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά