Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στη Σύρο μεταβαίνει η Μικτή Χορωδία της Πολυφωνικής της Πάτρας συμμετέχοντας στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου

Στη Σύρο μεταβαίνει η Μικτή Χορωδία της ...

Θα λάβει μέρος την Κυριακή 14 Ιουλίου σε μεγάλη συναυλία αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Βέρντι

Αναχωρεί αυτή την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 το μεσημέρι για τη Σύρο, η αποστολή της Μικτής Χορωδίας του ομίλου της Πολυφωνικής, προκειμένου να λάβει μέρος στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, που πραγματοποιείται ήδη από 7 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 του μηνός, με το γενικό τίτλο «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Σύρο».

Οι συναυλιακές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης, αλλά και στην Πλατεία Μιαούλη, μπροστά από το θαυμάσιο κτίριο του Δημαρχείου της πόλης. 40 χορωδοί της Μικτής Χορωδίας της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ θα λάβουν μέρος, στη μεγάλη συναυλία- αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Ιταλού συνθέτη Τζιουζέπε Βέρντι, μ’ ένα απαιτητικό πρόγραμμα χορικών από γνωστές όπερες, όπως Τροβατόρε, Ναμπούκο, Αίντα κ.α.

Τετρακόσιοι συνολικά χορωδοί από την Ελλάδα και την Αμερική θα συνδεθούν σε μία μεγάλη χορωδία, που θα ερμηνεύσει τα έργα του Βέρντι, με τη συμμετοχή σολίστ και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πάζαρντζικ της Βουλγαρίας, με τη διεύθυνση του επιφανούς Ελληνοαμερικάνου της διασποράς, αρχιμουσικού, Παναγιώτη- Πήτερ Τιμπόρη.

Ο Πήτερ Τιμπόρης, είναι ο ιδρυτής του Φεστιβάλ Αιγαίου, το οποίο έχει καθιερωθεί πλέον ως πολιτιστικός προορισμός, αφού έχει φιλοξενήσει στα εννέα χρόνια ζωής του μεγάλους καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το μεγάλο αφιέρωμα στο Βέρντι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 το βράδυ στις 22.30, στην πλατεία Μιαούλη, με το γενικό τίτλο «Κάτω από τ’ άστρα», με τη συνεργασία της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

Της αποστολής της Πολυφωνικής Χορωδίας, που θα επιστρέψει στην Πάτρα την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουλίου, θα ηγηθεί ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού Μαέστρος Σταύρος Σολωμός και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Ολυμπία Ζώη-Τσίρη και Παναγιώτης Αρκαδιανός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture