Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Απόψε επίσημη πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ χωρίς τον μαέστρο ... Συναυλία – αφιέρωμα στον Θανάση Τσιπινάκη

Πάτρα: Απόψε επίσημη πρεμιέρα του Διεθνο...

Οκτώ καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ανάμεσα τους οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος και Γιώργος Ανδρέου θα λάβουν μέρος στη συναυλία στο Αρχαίο Ωδείο

«Αβάντι» μαέστρο…Η αποψινή συναυλία που είναι αφιερωμένη στον Θανάση Τσιπινάκη, σηματοδοτεί την επίσημη πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Στις 21.00 το βράδυ γίνεται η επίσημη πρεμιέρα του φετινού Φεστιβάλ, στο  Ρωμαικό Ωδείο, με την μεγάλη συναυλία «Αφιέρωμα στη Μνήμη & το Έργο του Θανάση Τσιπινάκη», ιδρυτή και μαέστρου της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 € και 8 € (φοιτητικό-ανέργων) και διατίθενται στα δισκοπωλεία Discover, Musical και Οπτικά Καραμούζης

Στην συναυλία - αφιέρωμα στον Θανάση Τσιπινάκη που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή πριν περίπου επτά μήνες, θα λάβουν μέρος οκτώ τραγουδιστές και μουσικοί .με τους οποίους συνεργάστηκε ο Θανάσης Τσιπινάκης, τα μέλη της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων και ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς και θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος από το έργο του ιδρυτή των Νυκτών Εγχόρδων της Πάτρας (της ορχήστρας με τα μαντολίνα).

Στη συναυλία που αναμένεται με ενδιαφέρον από το κοινό θα συμμετάσχουν οι Γιώργος Ανδρέου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαίδης, Κώστας Λειβαδάς, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς.

Την καλλιτεχνική Επιμέλεια έχει η υπεύθυνη της Ορχήστρας Βάγια Ζεπάτου. Την Ορχήστρα θα διευθύνει ο Στάθης Σούλης. Η εκδήλωση είναι μια παραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχου αφιερωματικού χαρακτήρα συναυλία στην μνήμη και το έργο του Θανάση Τσιπινάκη είχε πραγματοποιηθεί με επιτυχία τον περασμένο Μάιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Χορηγοί: New Media Soft, Οργανισμός Λιμένος Πατρών.

Ιστορικό της ορχήστρας

Iδρύθηκε το 1985. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Eλλάδα και στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό έχει εμφανιστεί στη Γαλλία (1988), Bουλγαρία (1989), Iταλία (1990-1992), Kύπρο (1993,1995,1997), Γερμανία (1994) Aυστρία (1996).

Tο 1991 προσκλήθηκε και συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Remiremont (Γαλλία) και το 1992 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Logrono (Iσπανία) όπου απέσπασε άριστες κριτικές.

Για την ορχήστρα έχουν γράψει και έχουν εμπιστευθεί πρώτες εκτελέσεις έργων τους πολλοί 'Eλληνες συνθέτες μεταξύ των οποίων: Δημήτρης Λάγιος, Γιάννης Mαρκόπουλος, Kυριάκος Tζωρτζινάκης, Γεράσιμος Bουτσινάς, Δημήτρης Nικολάου, Tιμόθεος Aρβανιτάκης, Nίκος Mαμαγκάκης, Nότης Mαυρουδής, Γιώργος Aνδρέου, Nίκος Ξυδάκης, Μιχάλης Λαπιδάκης, Παπαδάτος Ιωσήφ, Βασίλης Τενίδης, Μιχάλης Τραυλός.

Στο πλαίσιο της εκτέλεσης ρεπερτορίου με θέμα το Eλληνικό τραγούδι έχει συνεργαστεί σε συναυλίες, ηχογραφήσεις, δισκογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές με πολλούς Έλληνες ερμηνευτές και ηθοποιούς μεταξύ των οποίων Mαρίζα Kώχ, Mανώλη Mητσιά, Γιάννη Πάριο, Aφροδίτη Mάνου, Tάνια Tσανακλίδου, Kώστα Θωμαϊδη, Eλλη Πασπαλά, Γιάννη Mπέζο, Mάριο Φραγκούλη, Kάτια Γέρου, Φιλαρέτη Kομνηνού, Tσαλιγοπούλου Eλένη, Άννα Αλεξοπούλου, Χρίστο Θηβαίο, Μελίνα Κανά, Μαριέτα Μητσίδου, Δημήτρη Μπάση, Ηλιάννα Σκουλή, Μηνά Χατζησάββα.

Έχει ηχογραφήσει 9 δίσκους: “Zακυνθινές Σερενάδες” που περιέχει έργα του Zακυνθινού συνθέτη Tζώρτζη Kωστή (1988), “Έργα για Oρχήστρα Nυκτών Eγχόρδων” Δ. Λάγιου(1989), “Eργα Kυριάκου Tζωρτζινάκη - Γεράσιμου Bουτσινά” (1990), “Eλληνικές Σερενάδες” (1990), “Pωγμές” Δημήτρη Λάγιου (1992), “Mικρές Nυχτερινές Mουσικές” Nότη Mαυρουδή (1992), "Από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο" Μίκη Θεοδωράκη (1998), "5 χώρες - 5 συνθέτες" (2000) με έργα των Antonius Streichart, Yasuo Kuwahara, Robert Schulz, John Goodin, Γιώργος Ανδρέου και τα "Χελιδόνια της βροχής" (2000) σε μουσική Γιώργου Ανδρέου και ποίηση Διονύση Καρατζά.

Έχει εκδόσει μελέτη με θέμα το Mαντολίνο και τις Oρχήστρες Nυκτών Eγχόρδων καθώς και 4 βιβλία με έργα Eλλήνων συνθετών που έχουν γραφεί για αυτήν.

Για την δραστηριότητα της έχουν δημοσιευθεί κατ’ επανάληψη ευμενή σχόλια τόσο στον Eλληνικό τύπο, όσο και σε ξένα μουσικά περιοδικά (Zupfmusik, Γερμανία - Le Plectre, Γαλλία - Plectrum, Iταλία - Frets, Iαπωνία).

Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος της European Mandolin and Guitar Association (E.G.M.A.).

Την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θ.Τσιπινάκης» συγκροτούν οι εξής,

Πρώτα Μαντολίνα

Βάγια Ζεππάτου

Δήμητρα Τουλιάτου

Φώτης Παπαντωνίου

Παναγιώτης Ρουσσέας

Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου

Δήμητρα Περδίκη

Δήμητρα Αψόμωτου

Δεύτερα Μαντολίνα

Δάφνη Ζουρνατζή

Μαρία Καζαντζίδη

Παναγιώτα Λουκοπούλου

Ανδριάνα Αγγελοπούλου

Περικλής Σιούντας

Χριστίνα Αντωνοπούλου

Γιάννης Γιαννόπουλος

Μάντολες

Ελένη Λάππα

Νικόλας Φωτόπουλος

Αλέξης Ορφανός

Χρήστος Φωτόπουλος

Αλέξης Καλύβας

Κιθάρες

Βασίλης Πουρνιάς

Έλενα Τζουφέτα

Αγγελική Πανίτσα

Κυριάκος Ζαφειρόπουλος

Γαβριέλα Βασιλοπούλου

Ανδρόνικος Καραμπέρης

Γιώργος Βασιλόπουλος

Στέλλα Μπαλή

Κωνσταντίνος Λοτσάρης

Contra Basso

Μιχάλης Καλκάνης

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture