Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Ο αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος σχολιάζει στο thebest.gr τις εξελίξεις στην ΕΡΤ

Πάτρα - Ο αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στε...

Τις Θείες λειτουργίες της Κυριακής που μετέδιδε η ΕΡΤ, θα τις προβάλλει τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες το κανάλι της Βουλής

Ο αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος και εφημέριος του ιερού ναού του Αγίου Νεκταρίου Πατρών μιλώντας στο thebest.gr σχετικά με το θέμα του αιφνιδιαστικού λουκέτου της ΕΡΤ, ανέφερε ότι θα έπρεπε να έχει γίνει πρώτα η σχετική ενημέρωση αλλά και μία διαπραγμάτευση γύρω από τα προβλήματα που τυχόν υπήρχαν και αντιμετώπιζε η ΕΡΤ.

"Κανονικά θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να μην αιφνιδιαστούν με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις που έχουν και με το τοπίο που έχει δημιουργηθεί στη χώρα.

Το σωστό θα ήταν να γίνει μία εσωτερική συνεννόηση για το πώς θα ήταν εφικτό, να μεταβληθεί σε βιώσιμη η τεράστια αυτή εταιρεία. Στη συνεννόηση και διαπραγμάτευση θα μπορούσαν να μιλήσουν οι συνδικαλιστές και να αναφέρουν τα προβλήματα της ΕΡΤ σε μία προσπάθεια να βρεθεί μία ουσιαστική μακροπρόθεσμη λύση.

Η ΕΡΤ καλύπτει όλα αυτά τα χρόνια πνευματικά, θρησκευτικά, πατριωτικά, αθλητικά, πολιτιστικά θέματα μέσα από τα τηλεοπτικά της κανάλια και το πιο σημαντικό ήταν ότι η φωνή και η εικόνα της κρατικής ΕΡΤ έφτανε στον απόδημο Ελληνισμό αλλά και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως και στα νησιά, από το Ιόνιο έως το Αιγαίο και την Κρήτη.

Ακόμα η ΕΡΤ μέσω της ΕΤ3 μετάδιδε και κάλυπτε τηλεοπτικά όλες τις Θείες λειτουργίες και θρησκευτικά γεγονότα που αφορούσαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Συμπερασματικά θα έλεγα ότι θα έπρεπε να προηγηθούν συζητήσεις για τα σοβαρά προβλήματα της ΕΡΤ με τους εργαζομένους  και όχι να αποφασιστεί ένα τέτοιο απότομο, αιφνιδιαστικό λουκέτο από την κυβέρνηση", ανέφερε στο thebest.gr ο π. Χρύσανθος Στελλάτος.

Τέλος πρόσθεσε ότι είναι μεγάλη η ανησυχία και τα παράπονα πολιτών για το τι θα γίνει με την μετάδοση από την ΕΡΤ των Κυριακάτικων Θείων λειτουργιών. Σε τοπικό επίπεδο, στην Πάτρα ο Λύχνος, τηλεοπτικός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, θα καλύψει το κενό αυτό καθώς κάθε Κυριακή  μεταδίδει ζωντανά την Θεία λειτουργία από το νέο ιερό ναό του Αγ. Ανδρέα.

Επίσης όπως είπε ο π. Χρύσανθος Στελλάτος, τις Θείες λειτουργίες από την Αθήνα προβλέπεται προσωρινά να αναλάβει να αναμεταδίδει το κανάλι της Βουλής!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις