Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Εκδήλωση με θέμα "Μια σύγχρονη, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική παιδεία"

Πάτρα: Εκδήλωση με θέμα "Μια σύγχρο...

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 και ώρα 19.00 - 21.00, στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, στην Πλατεία Γεωργίου Α’ 25, στην η "κοινωνία αξιών" και οι "Δημοκρατικοί" σας προσκαλούν στην παρουσίαση των θέσεων τους για "Μια σύγχρονη, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική παιδεία".

Ομιλητές θα είναι:

  • Δημήτρης Μπουραντάς, καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της "κοινωνίας αξιών": «Ανώτατη Εκπαίδευση με αξία στην αγορά εργασίας»,
  • Πέτρος Γρουμπός, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών:«Η αριστεία στην Εκπαίδευση»,
  • Αθηνά Ταρλά, παιδαγωγός: «Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω πολίτης. Η διαδρομή από το θρανίο στην κάλπη»,
  • Ποθητή Αγάθου, εκπαιδευτικός, μέλος της "νεανικής κοινωνίας αξιών": «Παιδεία: ο μίτος για την έξοδο από το λαβύρινθο της κρίσης».

Το όραμά μας είναι να καταστήσουμε τη παιδεία της χώρας μας πρότυπο και μοχλό ανάπτυξης του πολιτισμού, της οικονομίας, της κοινωνίας, της δημοκρατίας, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της οικολογίας  και του ανθρωπισμού.

Η αποστολή της παιδείας είναι η ανάπτυξη των αξιών, των γνώσεων και ικανοτήτων των ανθρώπων, έτσι ώστε να πραγματώνουν τις δυνατότητες τους στη ζωή και να εξασφαλίζουν την ατομική και  την κοινωνική τους ευημερία στα πλαίσια της κοινωνικής συμβίωσης.

Η πρότασή μας για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα δίνει πρωταρχική σημασία στο παιδί/σπουδαστή και την μαθησιακή του πορεία και όχι μονολιθικά στο θεσμό. Για να επιτευχθεί η βελτίωση αυτής της μαθησιακής πορείας, απαιτείται σχεδιασμός αναλυτικών προγραμμάτων από το νηπιαγωγείο ως το τέλος της τριτοβάθμιας ή επαγγελματικής εκπαίδευσης, που να στοχεύουν στη στήριξη και προώθηση της προσωπικής ανάπτυξης των παιδιών και των νέων και πέραν της σχολικής εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της "δια βίου μάθησης".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture