Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Oι μαθητές διασώθηκαν - Άσκηση σεισμού στα σχολεία - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Oι μαθητές διασώθηκαν - Άσκηση σε...

Συντονισμένη άσκηση ετοιμότητας

Η Πάτρα κινείται στο ρυθμό του εγκέλαδου. Τοίχος σχολείου καταρρέει, φωτιά εκδηλώνεται στο λεβητοστάσιο. Μαθητές χρειάζεται να διασωθούν. Αυτό είναι το σενάριο της άσκησης στο 3ο Λύκειο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Σήμερα το πρωί σε όλα τα σχολεία Α/θμιας και της  Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού.

Η άσκηση σε κάθε σχολείο έγινε βάση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης εκκένωσης κάθε σχολικού κτιρίου με συγκέντρωση όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών εντός και εκτός του σχολικού συγκροτήματος, στους προεπιλεγμένους χώρους καταφυγής.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης στο 3ο Γενικό Λύκειο Πατρών (Αγ. Ιωάννη Πράτσικα 2 και Ελευθερίου Βενιζέλου), σημειώθηκε κατάρρευση εσωτερικής τοιχοποιίας, εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο – μηχανοστάσιο του κτιρίου και διάσωση μαθητών.

Σκοπός της άσκησης ήταν  η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού μεταξύ των όλων εμπλεκόμενων φορέων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού.

Η άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, την Αντιδημαρχία Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης και την Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ., της Δ.Ε.Η. του ΕΚΑΒ, και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης κ. Ανδρέα Φίλια, σκοπός είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού μεταξύ των όλων εμπλεκόμενων φορέων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις