Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: "Εγκλωβισμένοι" εκατοντάδες επιχειρηματίες από το παρατεταμένο λουκέτο στις Κυπριακές Τράπεζες - Ετοιμάζουν "επέλαση" οι καταθέτες

Πάτρα: "Εγκλωβισμένοι" εκατοντ...

Διογκώνεται η ανησυχία όσο το τοπίο παραμένει ρευστό

"Εγκλωβισμένοι" για τρίτη συνεχή μέρα είναι εκατοντάδες Πατρινοί επιχειρηματίες που διατηρούν λογαριασμούς όψεως στις Κυπριακές Τράπεζες. Με το τέλος του μήνα να πλησιάζει και την ανάγκη κάλυψης υποχρεώσεων όπως η καταβολή ΦΠΑ, οι ασφαλιστικές εισφορές, η ΔΕΗ και οι αμοιβές του προσωπικού να γίνεται πιεστική, στη μεγάλη πλειονότητα τους ανησυχούν για τις συνέπειες που μπορούν να έχουν, ειδικά στο σκέλος της Εφορίας.

"Φίλος που είναι στέλεχος ελληνικής Τράπεζας με προειδοποίησε ότι τα υποκαταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών είναι δύσκολο να ανοίξουν πριν από την ερχόμενη Τρίτη", ανέφερε στο thebest.gr ιδιοκτήτης εταιρείας ΕΠΕ που εδρεύει στο κέντρο της Πάτρας.

Από την άλλη, όσο παραμένει ρευστό το τοπίο γύρω από την τύχη των Κυπριακών Τραπεζών τόσο διογκώνεται ο φόβος Πατρινών καταθετών για την τύχη των χρημάτων τους, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι δεν κινδυνεύουν καθώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας είναι "θωρακισμένο".

"Κάθε πρωί έρχομαι στο κατάστημα και κοιτάζω αν άνοιξε. Φυσικά και θα αποσύρω τις λίγες οικονομίες που μου έχουν απομείνει", είπε το πρωί στο thebest.gr συνταξιούχος έξω από το κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην οδό Αμερικής. Δείγμα της ψυχολογίας των καταθετών και του τι πρόκειται να ακολουθήσει όταν ξανανοίξουν οι Κυπριακές Τράπεζες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά