Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι απαντά η διοικήτρια του Παναρκαδικού για τον "αποκεφαλισμό" της

Τι απαντά η διοικήτρια του Παναρκαδικού ...

Η Ελένη Σιουρούνη έκανε δήλωση μετά την αποπομπή της από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο

Διαβάστε τι απάντησε η διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Ελένη Σιουρούνη,  μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, να την αποπέμψει:

1. Η Διοίκηση και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου μπορεί και οφείλει εντός των ορίων της νομιμότητας να δέχεται στο γραφείο της και να ενημερώνει για θέματα και προβλήματα που άπτονται της λειτουργίας του, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, πολιτικών κινήσεων, πολίτες και μέλη της κοινωνίας. Πολύ περισσότερο εάν κάποιοι από αυτούς, εκπροσωπούνται ή εκπροσωπούν άλλους, στο εθνικό κοινοβούλιο.

2. Πρόβλημα «παράνομης εργασίας» υφίσταται στην χώρα μας και εμείς προσπαθούμε καθημερινά να το αντιμετωπίσουμε στο μέτρο που εκδηλώνεται στο Νοσοκομείο μας.

3. Το πρόβλημα αυτό έχει πολλές παραμέτρους μία εκ των οποίων έχει κοινωνικό, ανθρωπιστικό, ηθικό και πολιτιστικό χαρακτήρα.

4. Το πώς αντιμετωπίζουν ή εκμεταλλεύονται το πρόβλημα της «παράνομης εργασίας» οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις, συνάπτεται με τον πολιτικό πολιτισμό τους, την ενδοτικότητά τους στον λαϊκισμό ή την συνείδηση της ευθύνης τους και με την αντίληψή τους για την Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

5. Ούτε επιτρέπεται από τον νόμο ούτε επιτρέψαμε εμείς σε μέλη οποιασδήποτε οργάνωσης να ελέγξουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ό έλεγχος αυτός, αποτελεί αρμοδιότητα του εποπτεύοντος Υπουργείου και των υπηρεσιών και αρχών που προβλέπονται από τον νόμο, στην Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας.

6. Τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου και η Διοίκησή του, μεριμνούν καθημερινά για την καλή λειτουργία του, υπερβαίνοντας προβλήματα που μπορεί να οφείλονται στην οικονομική συγκυρία που πλήττει την Χώρα (έλλειψη σε επαρκές προσωπικό ασφάλειας και φύλαξης) ή σε θεσμικούς περιορισμούς (προσωπικά δεδομένα συνοδών).

7. Έχουν δοθεί αυστηρές εντολές από τη Διοίκηση στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην ασφάλεια του Νοσοκομείου, εκτός άλλων και για την απαγόρευση εισόδου σε αυτό, ομάδων ή προσώπων που δεν προσέρχονται για λόγους υγείας και δεν αιτιολογούν τον λόγο της επίσκεψής τους καθώς και για την άμεση απομάκρυνσή τους από το Νοσοκομείο, στις περιπτώσεις αυτές.

8. Όσα απαράδεκτα έλαβαν χώρα στο Νοσοκομείο τη νύχτα της 6ης/02/2013 και της 7ης/02/2013, θα αντιμετωπισθούν από τις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο, αντί για κραυγές, «κυνήγι μαγισσών» και αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων, ας προτάξουν όσοι τη διαθέτουν, τη δημοκρατική τους ευθύνη.

9. Με αφορμή την τελευταία συνέντευξή μου και την επίσκεψη στο γραφείο μου, μελών της Χρυσής Αυγής, κάποιοι παρέφρασαν τη δήλωσή μου ότι «αντιμετωπίζω το θέμα της παράνομης εργασίας από κοινού με τους συνεργάτες μου και υπεύθυνους του νοσοκομείου», ως δήλωση δήθεν συνεργασίας μου με εξωνοσοκομειακούς και εξωθεσμικούς παράγοντες.

Όλοι οι καλόπιστοι συμπολίτες μας, γνωρίζουν ότι δεν την μοιράζομαι με κανέναν και ότι συνεργάζομαι μόνον με όσους μέσα ή πάνω από τον Νοσοκομείο, έχουν θεσμικό ρόλο για την λειτουργία του. Μία ενδεχόμενη φραστική ατυχία θα ήταν ένα μικρό κακό.

Αλλά η λαϊκιστική και συκοφαντική εκμετάλλευσή της, είναι ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό ολίσθημα. Στην μικρή μας πόλη, όλοι γνωρίζουν την προσήλωσή μου στην νομιμότητα, το Σύνταγμα και την Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις