Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: "Κερδοσκοπικά παιχνίδια μας έφεραν εδώ που είμαστε"

Νίκος Νικολόπουλος: "Κερδοσκοπικά π...

Συνέντευξη στο Super - B

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του SUPER B απαντώντας σε ερωτήσεις  του προέδρου της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΠΗΝ) Απ. Βουλδή και του αρχισυντάκτη Γιώργο Πλη, για την λάθος «συνταγή» του ΔΝΤ, στο πρόγραμμα λιτότητας είπε:

«Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κρίσης ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, έδωσε στην δημοσιότητα την μελέτη που ομολογεί ότι το ΔΝΤ έκανε σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς του στο μεσοπρόθεσμο σύμφωνο σταθερότητας για την Ελληνική οικονομία.»

Και συνέχισε: «Κάλεσα το πρωθυπουργό να πάψει να σιωπά. Μετά την άσκηση κακουργηματικής δίωξης ενάντια στον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, τον εκλεκτό των Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, για σκόπιμη αλλοίωση (όχι «μαγείρεμα», μα αλλοίωση) των στατιστικών στοιχείων που είχε ως αποτέλεσμα την «αναγκαστική» προσφυγή της Ελλάδας στον επαχθή μηχανισμό στήριξης.

Ο κ. Σαμαράς λοιπόν γιατί μετά ταύτα δεν αλλάζει την συνταγή, το μείγμα της οικονομικής πολιτικής όπως και εκείνος και εγώ λέγαμε προεκλογικά, τώρα που δικαιώθηκε  και το λάθος το ομολογεί ακόμα και το ΔΝΤ;»

Η κουβέντα «πέρασε» στην ποινική δίωξη του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και ο τ.Υφυπουργός είπε:

«Ο κ. Σαμαράς πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα, εάν όταν έκαναν τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της σημερινής κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως όρο, την μη διερεύνηση αυτού του μείζονος θέματος, για το πως φτάσαμε στα μνημόνια!»

Τέλος ο ανεξάρτητος Βουλευτής μίλησε για την υπόθεση της αγωγής του Αντρίκου κατά Καμμένου και υπογράμμισε:

«Όλοι ποια γνωρίζουν ότι ο Γ Παπανδρέου παραποίησε τα δημοσιονομικά μεγέθη. Διαπραγματεύτηκε την παράδοση της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Έθεσε τη χώρα εκτός των διεθνών αγορών χρήματος. Έβαλε την χώρα του στον γύψο του 1ου μνημονίου και οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σε βίαια φτωχοποίηση και απεγνωσμένους, στην αυτοκτονία.

Είχα καταθέσει από τότε που ήμουν τομεάρχης της Νέα Δημοκρατίας  στην Εισαγγελία Αθηνών, ενώπιον του Ανακριτού κ. Κορέα, όλα όσα υπέπεσαν στην αντίληψη μου σχετικά με το θέμα της αγωγής  του Αντρίκου Α. Παπανδρέου, που ζητούσε 1 εκατομμύριο Ευρώ από τον Πάνο Καμμένο για τις αναφορές του σε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας στα οποία εμπλέκονται και πρόσωπα σχετιζόμενα με τον Αντρίκο  Παπανδρέου.

Οι δραστηριότητες όμως των μελών της οικογένειας Παπανδρέου αποτελούν δυστυχώς ταμπού και γι’αυτό ελάχιστα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με αυτές. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν υπάρχουν ποινικά κολάσιμες πράξεις ή όχι.

Οι απαντήσεις από όσους εμπλέκονται πρέπει να είναι πειστικές και ξεκάθαρες.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για την αλλοίωση του ελλείμματος όπου παρά τις ποινικές διώξεις, εξακολουθεί  να στηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας- αξιολογούνται.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ  που διόρισε το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει ότι “η αλλοίωση του ελλείμματος είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου μιας επιχείρησης που σκοπό είχε “με δόλο” να θέσει τη χώρα υπό την επιτροπεία του μνημονίου και του ΔΝΤ”, ενώ για πρώτη φορά αποκαλύπτει ότι και ο ίδιος προσωπικά “δέχθηκε συστάσεις και πιέσεις από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και από τον επικεφαλής της Eurostat Ράντερμάχερ”.

Και ο εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος κατέληξε:

«ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΗΖΟΥΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις