Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Πόλεμος» Ομπάμα – NRA για την οπλοκατοχή

«Πόλεμος» Ομπάμα – NRA για την οπλοκατοχή

Τόνισε ότι τα μέτρα για τον έλεγχο της οπλοκατοχής δεν μπορούν να καθυστερήσουν περισσότερο

Σειρά από προτάσεις για τον έλεγχο της οπλοκατοχής παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ξεκινώντας με τον τρόπο αυτό «πόλεμο» με τους υποστηρικτές στο δικαίωμα της κατοχής τους. Ο Ομπάμα προτείνει την απαγόρευση των επιθετικών όπλων και αυτών που έχουν μεγάλης χωρητικότητας γεμιστήρες, καθώς επίσης και αυστηρό έλεγχο του ιστορικού όσων αγοράζουν όπλα.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υπέγραψε επίσης 23 δράσεις οι οποίες δεν χρειάζεται να πάρουν την έγκριση του Κογκρέσου.

Τόνισε ότι τα μέτρα για τον έλεγχο της οπλοκατοχής δεν μπορούν να καθυστερήσουν περισσότερο, μετά και το μακελειό στο σχολείο στο Κονέκτικατ, όπου είχε σαν αποτέλεσμα 26 νεκρούς. Ο Ομπάμα αποκάλυψε τις προτάσεις του στον Λευκό Οίκο, παρουσία μικρών παιδιών τα οποία του είχαν γράψει γράμματα μετά τα όσα συνέβησαν στο Νιούταουν. «Αν υπάρχει έστω και ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τη βία, αν υπάρχει έστω και μια ζωή που μπορούμε να σώσουμε, τότε έχουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε», τόνισε.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών προτείνει στο Κογκρέσο:

- Να επανέλθει η απαγόρευση των στρατιωτικού τύπου επιθετικών όπλων, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν και σε διάφορες μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ.

- μείωση της χωρητικότητας των πυρομαχικών.

- Να υπάρχει ιστορικό στις πωλήσεις όπλων. Για παράδειγμα, σήμερα οι ιδιωτικές πωλήσεις και αυτές που λαμβάνουν χώρα σε εκθέσεις όπλων, που αποτελούν το 40% των πωλήσεων, δεν λαμβάνονται υπόψιν.

- Την απαγόρευση των πωλήσεων διατρητικών σφαιρών.

- Να ισχύσουν αυστηρότερες ποινές για τους διακινητές όπλων και περισσότερο για εμπόρους χωρίς άδεια, οι οποίοι προμηθεύουν όπλα σε εγκληματίες.

- Να εγκριθεί ο διορισμός επικεφαλής για το ομοσπονδιακό προεδρείο για το αλκοόλ, τον καπνό, τα πυροβόλα όπλα και τα εκρηκτικά.

Στις 23 μονομερείς αποφάσεις που υπέγραψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνεται η λήξη της απαγόρευσης της έρευνας για βίαιες συμπεριφορές με όπλα από μία εξέχουσα ομοσπονδιακή υπηρεσία, καθώς και μια καμπάνια η οποία να προωθεί την υπεύθυνη χρήση. Μάλιστα, ο Ομπάμα παραδέχθηκε πως η πρόταση του θα αντιμετωπίσει την αντίσταση του Κογκρέσου. «Θα είναι δύσκολο», είπε.

«Θα υπάρξουν ειδήμονες, πολιτικοί και ειδικά λομπίστες συγκεκριμένων συμφερόντων οι οποίοι θα προειδοποιήσουν για ολομέτωπη επίθεση στην ελευθερία, όχι γιατί αυτό θα είναι αλήθεια αλλά γιατί θα θέλουν να σπείρουν τον φόβο», είπε ο Ομπάμα και πρόσθεσε πως θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν λογική μεταρρύθμιση.

Επίθεση στον Ομπάμα από την Εθνική Ένωση Όπλων

Η Εθνική Ένωση Όπλων (NRA) απαντά στα όσα πρότεινε ο Μπάρακ Ομπάμα πως με τα μέτρα αυτά οι πρώτοι που θα έχουν πρόβλημα είναι οι νομοταγείς ιδιοκτήτες καταστημάτων με όπλα, ενώ νωρίτερα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο επιτίθεται κατά μέτωπο στον πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς τονίζει πως στο σχολείο των παιδιών του υπάρχουν έντεκα ένοπλοι φρουροί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις