Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Δεν θα διδάξω σε κανέναν τον θάνατο»

«Δεν θα διδάξω σε κανέναν τον θάνατο»

Είναι ανορεξική, μόλις 26 κιλά, και βρίσκεται στο χείλος του θανάτου

Είναι ανορεξική, μόλις 26 κιλά, και βρίσκεται στο χείλος του θανάτου. Τραγική εξέλιξη που όμως δεν φαίνεται να προβληματίζει άλλες νεαρές γυναίκες οι οποίες, επηρεασμένες από τα πρότυπα ομορφιάς των μοντέλων, της ζητούν να τους πει το μυστικό του αδυνατίσματός της.

Η Βαλέρια Λέβιτιν, πάντως, συμβουλεύει τις νεαρές κοπέλες να μη γίνουν σαν εκείνη, λέγοντας ότι είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Η Λέβιτιν θεωρείται η πιο αδύνατη κοπέλα στον κόσμο. Η υποσιτισμένη φιγούρα της και τα πόδια της, που θυμίζουν πραγματικά οδοντογλυφίδες, αποτελούν προειδοποίηση για την ανορεξία και τις διατροφικές διαταραχές. Παρόλα αυτά η 39χρονη Βαλέρια γίνεται αποδέκτης πολλών γραμμάτων από θαυμάστριες που θέλουν να της μοιάσουν. «Όλα τα γράμματα που λαμβάνω είναι από νεαρές κοπέλες γύρω στα 20 που με βλέπουν σαν έμπνευση και μου ζητούν συμβουλές για να μου μοιάσουν. Γι’ αυτό και πραγματοποιώ εκστρατεία ενάντια στην ανορεξία. Δεν θα διδάξω σε κανέναν το θάνατο. Πρόκειται για τη ζωή και όχι για παιχνίδι», λέει η ίδια. Η Βαλέρια, που ανέπτυξε διατροφική διαταραχή όταν ήταν στην εφηβεία, αποφάσισε να μιλήσει για το πώς η ασθένειά της τής κατέστρεψε τη ζωή και πώς προσπαθεί να νικήσει την αρρώστια για να φτιάξει τη ζωή της και να αποκτήσει οικογένεια.

 

Προκαλεί ανατριχίλα

Είναι από τη Ρωσία αλλά σήμερα ζει στο Μονακό. Η ίδια υποστηρίζει ότι οι νέοι πρέπει να ζουν υγιεινά και ότι η ανορεξία την έχει κάνει μοναχική και μη ελκυστική, αφού προκαλεί ανατριχίλα σε όσους είναι δίπλα της. Με ύψος 1,72 μ. θα έπρεπε να είναι μεταξύ 57 και 76 κιλών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αντίθετα είναι μόλις 26 κιλά, σαν ένα μικρό παιδί. Η ασθένεια την έχει παραμορφώσει σε βαθμό που η Βαλέρια δεν μπορεί να θυμηθεί ποια είναι η γεύση του ψωμιού. Η καθημερινή της διατροφή περιλαμβάνει τώρα μόνο φρούτα, ένα μικρό κομμάτι κρέατος και λαχανικά. Πολλά φαγητά δεν μπορεί να τα πλησιάσει, γιατί ο οργανισμός της τα αποβάλλει αμέσως.

Η Βαλέρια είναι μόνη της εδώ και μία δεκαετία, αφού κανένας άντρας δεν την πλησιάζει. «Είναι πολύ δύσκολο να έχεις σχέση όταν δεν μπορείς να μοιραστείς απλές χαρές της ζωής με τον άλλο, όπως να πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο ή να τρως κάτι γευστικό».

Η ίδια θεωρεί ότι η κριτική που της ασκούσε η μητέρα της όταν ήταν παιδί ευθύνεται εν μέρει για την κατάστασή της. «Η μητέρα μου ανησυχούσε ότι όταν μεγαλώσω θα γίνω παχύσαρκη σαν τους συγγενείς μου. Γι’ αυτό το λόγο μού έκανε δίαιτα από μικρή ηλικία. Με έβαζε να ζυγίζομαι τακτικά για να μην παχύνω. Στα 16 μου ζύγιζα 63 κιλά και εκείνη ανησυχούσε πολύ».

Στα 16 της μετακόμισε στο Σικάγο με τη μητέρα της και τον πατριό της και δεχόταν περισσότερες πιέσεις για να αδυνατίσει. Έτσι άρχισε να κόβει τροφές από το διαιτολόγιό της, όπως ζάχαρη και υδατάνθρακες. Εγκλωβίστηκε σε έναν φαύλο κύκλο, όπου έπρεπε να χάνει συνεχώς βάρος για να είναι χαρούμενη! Τώρα δεν μπορεί να φάει γιατί το σώμα της αρνείται. Όταν ένας συμμαθητής της σχολίασε το βάρος της αποφάσισε να χάσει και άλλα κιλά. Μέχρι τα 26 της είχε γίνει πλέον πολύ αδύνατη. Αισθανόταν παρείσακτη και περιθωριακή. Ήλπιζε να γίνει μπαλαρίνα, αλλά δεν την δεχόταν σε καμία σχολή χορού επειδή ανησυχούσαν για το βάρος της.

Στο μόντελινγκ τη θεωρούσαν παχουλή, κάτι που την έκανε να θέλει να χάσει και άλλο βάρος. Έχει επισκεφθεί περισσότερους από 30 ειδικούς για την ασθένειά της, αν και η ίδια πιστεύει ότι το πρόβλημά της είναι καθαρά ψυχολογικό. Σήμερα παίρνει συμπληρώματα διατροφής για να αποτρέψει τον κίνδυνο να καταρρεύσει από την αδυναμία. Στόχος της είναι να γίνει καλά, να επιστρέψει στη Μόσχα και να αποκτήσει ένα παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις