Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καθηγητής Χρυσόγονος: Με την συνταγματική αναθεώρηση (του Βενιζέλου), το αδίκημα του Παπακωνσταντίνου μάλλον παραγράφεται...

Καθηγητής Χρυσόγονος: Με την συνταγματικ...

Διχασμένοι οι Συνταγματολόγοι

Στη Βουλή θεωρείται περισσότερο από σίγουρο ότι θα συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή προκειμένου να διερευνηθούν οι ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

H συζήτηση διχάζει τους συνταγματολόγους καθώς οι μισοί υποστηρίζουν ότι το όποιο ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχει ήδη παραγραφεί καθώς έχουν πραγματοποιηθεί δύο εκλογικές αναμετρήσεις -τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012- από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εικάζεται ότι έχει τελέσει το αδίκημα, καθώς η λίστα παρελήφθη το 2010 και ο ίδιος είχε τη λίστα στα χέρια του έως τον Ιούνιο του 2011.

Χαρακτηριστική είναι η άποψη του καθηγητή Κώστα Χρυσόγονο ο οποίος χαρακτήρισε ανυπέρβλητο συνταγματικό κώλυμα τη σχετική διάταξη.

Την ίδια ώρα, άλλοι συνταγματολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα παραγραφής καθώς η Βουλή που προήλθε από τις εκλογές του Μαΐου του 2011 ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ καθώς δεν προέκυψε από αυτήν κυβέρνηση και απλώς εξέλεξε προεδρείο.

Το ίδιο σκηνικό με Βατοπαίδι

Πάντως εκτιμάται ότι σίγουρα η προανακριτική επιτροπή θα συγκροτηθεί και θα καταλήξει σε πόρισμα. Σε περίπτωση δε που καταλήξει στην παραπομπή προσώπου ή προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο τότε θα συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφανθεί για το ενδεχόμενο παραγραφής.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο σκηνικό είχε στηθεί και για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, αλλά η δίκη δεν έγινε ποτέ λόγω της παραγραφής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις