Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Κοινωνική παραπλάνηση το Κοινωνικό – Ειδικό Τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α. Πάτρας"

"Κοινωνική παραπλάνηση το Κοινωνικό...

Ανοικτή επιστολή του Αντώνη Χαροκόπου

"Το περιβόητο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ που υποτίθεται ότι ψηφίστηκε, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 13-12-12 του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ελαφρύνει οικονομικά Ανέργους, Άτομα με Αναπηρία, Πολύτεκνες - Τρίτεκνες και Άπορες Οικογένειες αποδεικνύεται τελικά μια κοινωνική παραπλάνηση. Κι αυτό δεδομένου ότι στην πράξη είναι ελάχιστοι εκείνοι που θα επωφεληθούν πραγματικά λόγω μιας σειράς προϋποθέσεων, που ετέθησαν.

Αρχικά, το οικονομικό πλαφόν για τα άτομα με αναπηρία είναι πολύ χαμηλό συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος αναπηρίας. Βάζοντας  αυτό το πλαφόν, όμως, δυσκολεύουν τη ζωή στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειες τους, τα οποία έχουν πολλαπλάσια έξοδα από τους υπόλοιπους πολίτες λόγω της ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης και γενικότερης βοήθειας που χρειάζονται, για να στέκονται αξιοπρεπώς στην καθημερινότητά τους.

Επίσης, έρχεται σε αντίθεση, με τη ρύθμιση που έχει εφαρμόσει το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορά την μείωση ή απαλλαγή των δημοτικών τελών του λογαριασμού της ΔΕΗ, στα οποία έχει θέσει διαφορετικά οικονομικά κριτήρια. Επίσης καμιά αναφορά δεν γίνεται για τους γονείς και κηδεμόνες που έχουν υπό την προστασία τους άτομο με αναπηρία.

Παράλληλα, είναι απαράδεκτο εν μέσω οικονομικής κρίσης, με την επιβολή φόρων και χαρατσιών να εξετάζεται ως κριτήριο εξαίρεσης η περίπτωση ατόμου επειδή έχει δικό του σπίτι.

Ζητώ από τον Πρόεδρο της Δ.ΕΥ.Α.Π και Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά που εκπροσωπεί  το  πρωτοβάθμιο όργανο στην τοπική αυτοδιοίκηση και έχει, όχι μόνο, πιο σαφή εικόνα  αλλά και πιο άμεση επικοινωνία με τους δημότες και πολίτες της πόλης του, εν αντιθέσει με τους κυβερνώντες πολιτικούς, να επανεξετάσει τα κριτήρια των πολιτών .

Ο Δήμαρχος ως η κεφαλή της πόλης οφείλει, όχι μόνο, να δείχνει την ανάλογη διοικητική ικανότητα σε τέτοιες δύσκολες οικονομικές περιόδους αλλά και να αποδεικνύει στην πράξη το κοινωνικό του προφίλ από την στιγμή που ήταν και προεκλογική του δέσμευση.

Εξάλλου η «αξιοπρέπεια» και η καλή εικόνα μιας πόλης έχουν να κάνουν πρώτα από όλα με το έμψυχο υλικό της και αυτό δεν είναι άλλο από τους δημότες της.

 

Χαροκόπος Αντώνης

Πρόεδρος Ατόμων με Αναπηρία

Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις