Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μιχάλης Σάλλας: Δεν κινδυνεύει η "Αχάια Κλάους" - Μελέτη της Τράπεζας Πειραιώς για την αξιοποίηση του ιστορικού λόφου

Μιχάλης Σάλλας: Δεν κινδυνεύει η "Α...

Τι απαντά στις ανησυχίες των τοπικών φορέων

Καμία ενέργεια σχετικά με την ιστορική και πολιτιστική φυσιογνωμία της "Αχάια Κλάους" δεν πρόκειται να δρομολογηθεί αν δεν προηγηθεί συνεννόηση με τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές κια το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς δίνει ευθέως απάντηση στις ανησυχίες που είχαν προκληθεί το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με την απομάκρυνση από τον λόφο του Κλάους των βαρελιών και του ιστορικού αρχείου της οινοβιομηχανίας και την συνακόλουθη "αποψίλωση" του χώρου από το ιστορικό του φορτίο.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Μιχάλης Σάλλας σχεδιάζει το προσεχές διάστημα να έχει επαφές τόσο με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα όσο και με τον Δήμαρχο της Πάτρας Γιάννη Δημαρά.

Η Τράπεζα Πειραιώς, με ολοσέλιδη καταχώρηση της που δημοσιεύθηκε ανήμερα της εορτής του Πολιούχου στις εφημερίδες της Πάτρας ανακοίνωσε:

-Πρώτον, ότι σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία Νίκο Καραπάνο αποχωρεί από τις εγκαταστάσεις της "Αχάια Κλάους" το κομμάτι της οινοποιητικής δραστηριότητας.

-Δεύτερον, ο τρόπος ανάδειξης της ιστορικότητας του συνόλου των εγκαταστάσεων είναι στο στάδιο της μελέτης από τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, με γνώμονα και κατεύθυνση τον σεβασμό στην τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

-Τρίτον, το σύνολο των λύσεων που θα προκριθούν θα κοινοποιηθεί και θα συζητηθεί με τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Πολιτισμού και Τοπική Αυτοδιοίκηση).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά