Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Φιλοξενούμενος Πατρινού Κληρικού ο σχιματικός Σέρβος Μοναχός Αρτέμιος

Φιλοξενούμενος Πατρινού Κληρικού ο σχιμα...

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Ο καθαιρεθείς Μητροπολίτης Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος, ο συστήσας την “Εκκλησία των κατακομβών” - κατά τους υποστηρικτές του – ο σχισματικός, δυστυχώς, αυτός κληρικός, ο οποίος επιμένει να θεωρεί εαυτόν ως τον “νόμιμο” Μητροπολίτη, ενώ έχει εκλεγεί άλλος – ο και κανονικός – από την Σύνοδο της Εκκλησίας της Σερβίας, ο Ράσκας και Πριζρένης Θεοδόσιος, ο μοναχός Αρτέμιος, λοιπόν, εξήλθε των “κατακομβών”.

Στο διαδίκτυο διαβάζουμε ότι επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Στην Πάτρα έτυχε φιλοξενίας, όπως μαθαίνουμε, από τον κληρικό της Μητροπόλεως Αναστάσιο Γκοτσόπουλο. Εκκλησιάστηκε την περασμένη Κυριακή στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου, προσκύνησε την Κάρα του Πρωτοκλήτου στον Ναό του Αγίου Ανδρέου και συναντήθηκε με πιστούς στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου.

Ο δε εφημέριος του Ναού Αναστάσιος Γκοτσόπουλος φωτογραφήθηκε πανηγυρικά με τον μοναχό Αρτέμιο, δηλώνοντας προφανώς την αφοσίωσή του σ' αυτόν που αποτελεί πλέον πληγή στο σώμα της Σερβικής Εκκλησίας. Ποια χρεία, λοιπόν, έφερε τον Αρτέμιο στην Πάτρα; Γιατί κληρικοί της Μητροπόλεως Πατρών αισθάνονται την ανάγκη να τον προβάλλουν, όταν η αδελφή Εκκλησία της Σερβίας αντιμετωπίζει τη σχισματική του κατάσταση; Αυτοί οι κληρικοί και τινες συν αυτοίς λαϊκοί δεν θεωρούν τον Αρτέμιο μοναχό αλλά Επίσκοπο.

Τον αποκαλούν “Σεβασμιώτατο” και του συμπεριφέρονται αναλόγως. Τι θέλουν να διατρανώσουν με αυτή τους τη στάση; Ότι δεν αναγνωρίζουν τις αποφάσεις της Σερβικής Εκκλησίας και τις ...γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους;

Ή πρόκειται απλώς για συνασπισμό “αντι-οικουμενιστών” ανεξαρτήτως εκκλησιολογικών κριτηρίων; Όπως και να 'χει αυτή η κατάσταση πάσχει σοβαρά. Κληρικοί της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεχίζουν να προκαλούν ανερυθρίαστα την Εκκλησία της Σερβίας. Και στηρίζουν ένα σχισματικό μόρφωμα. Δεν περιμένω καμία λήψη μέτρων. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, αν και θα έπρεπε. Απλώς επισημαίνω την εκτροπή, η οποία περιέχει απύθμενο θράσος και εωσφορικό εγωϊσμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις