Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαθητές ανακυκλώνουν τηγανέλαιο για να αγοράσουν πετρέλαιο για το σχολείο τους!

Μαθητές ανακυκλώνουν τηγανέλαιο για να α...

Αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους

Οι μαθητές και ο σύλλογος γονέων του 4ου δημοτικού σχολείου Έδεσσας σκέφτηκαν να ανακυκλώσουν το τηγανέλαιο προκειμένου να εξασφαλίσουν το πετρέλαιο θέρμανσης για το σχολείο τους. Την πανέξυπνη πρωτοβουλία αγγάλιασε αμέσως ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ο οποίος σκέφτηκε να την αναπτύξει σε όλα τα σχολεία του νομού ενώ έχει ήδη προσεγγίσει εταιρείες ανακύκλωσης τηγανέλαιου που έχουν ανταποκριθεί θετικά.

Το σχέδιο προβλέπει την τοποθέτηση κάδων συλλογης τηγανέλαιου στις σχολικές μονάδες. Για κάθε 10.870 κιλά τηγανέλαιου που θα συγκεντρώνονται θα αποδίδονται στο σχολείο 1200 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και έτσι κανένας μαθητής δε θα κάνει μάθημα ξεπαγιάζοντας.

Οπως δήλωσε στο Newsit o αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης "αποφασίσαμε να αναλάβουμε αυτή την πρωτοβουλία καθώς ο χειμώνας που έρχεται είναι δύσκολος και σκοπος μας είναι να μην κλείσει κανένα σχολείο από το κρύο. Επίσης κάνουμε πολύ μεγάλο καλό στο περιβάλλον γιατί το τηγανέλαιο είναι από τα επικίνδυνα απόβλητα που μέσω της αποχέτευσης διαχέεται στους υδατινους πόρους".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις